Svētdien Rīgas 15. vidusskolā tika aizvadītas Rīgas Futbola federācijas (RFF) un Futbola turnīru asociācijas (FTA) organizētā SynotTip Rīgas telpu futbola čempionāta Elites līgas turnīra pirmā etapa priekšpēdējās kārtas spēles, pēc kurām kļuva zināmas trīs no četrām komandām, kuras garantējušas vietu vadošajā kvartetā un otrajā posmā turpinās cīņu par medaļām. Uz pēdējo jeb ceturto vakanci pretendē UNICEF un FC INTER STAR.

Elites līgas līdere JakoSport&Graanul Pellets svētdien nenoturēja pēc pirmā puslaika iegūto 2:0 pārsvaru mačā ar UNICEF, cīnoties neizšķirti 2:2. Pirmās vietas īpašnieces labā sākotnējo 20 minūšu laikā ar rezultatīviem sitieniem izcēlās Anatolijs Maksimenko un Maksims Selivončiks, kamēr sāncenšu sastāvā vārtus guva Sergejs Travkins un Dmitrijs Zolotarjovs.

Pie trim punktiem šajā kārtā izdevās tikt otrās vietas īpašniecei DSV Transport, kas ar rezultātu 4:2 sarūgtināja FC INTER STAR vienību. Jau piektajā minūtē ar skaistu tālsitienu transportniekus vadībā izvirzīja Dmitrijs Musajevs, bet otrā puslaika vidū nelielā laika intervālā divi Vitālija Laužela trāpīgi raidījumi palīdzēja DSV Transport iegūt vēl solīdāku handikapu – 3:0. FC INTER STAR, pateicoties Denisa Kučera un Aleksandra Urbanoviča vārtu guvumiem, divkārt samazināja rezultāta deficītu (līdz 1:3 un 2:4), tomēr panākt vismaz neizšķirtu nespēja. Vēl vienus vārtus DSV Transport sastāvā guva jau pieminētais D. Musajevs.

Piecu zaudējumu sēriju svētdien pārtrauca Garāža, ar rezultātu 5:4 spraigā cīņā uzveicot FK RABA 2. Cīņas gaitā Garāža trīskārt atspēlēja vienu vārtu deficītu (0:1, 1:2, 2:3), bet uzvaru garantējošos vārtus noslēdzošajā minūtē guva Kristaps Rakštelis. Bez viņa pa reizei mača protokolā atzīmējās arīdzan Enis Belgasems, Ritvars Zēmelis, Jānis Kārkliņš un Artūrs Ēdolfs, savukārt FK RABA 2 sastāvā divi vārti Artūram Kuļešovam, bet pa vieniem – Aleksandram Kuļešovam un Tomasam Ragauskam.

JakoSport&Graanul Pellets (24 punkti), DSV Transport (22) un FK RABA 2 (21) vienības pēc šīs kārtas var justies drošas par vietas saglabāšanu pirmajā četriniekā, kas ļaus nākamajā sacensību stadijā turpināt cīņu par medaļām. Savukārt ceturtā vakance noskaidrosies FC INTER STAR (19) un UNICEF (20) savstarpējā spēlē, kur pēdējai vēlamā rezultāta sasniegšanai pietiks arī ar neizšķirtu.

Vēl vienā svētdienas duelī starp kopvērtējuma tabulas lejasgala vienībām divi Igora Kapustina vārtu guvumi palīdzēja FREE ar rezultātu 4:0 pieveikt Olaine komandu.

Elites līgas rezultatīvāko spēlētāju sarakstā vadību saglabā JakoSport&Graanul Pellets pārstāvis M. Selivončiks, kura rēķinā 14 precīzi sitieni, savukārt par vienu vārtu guvumu atpaliek I. Kapustins (FREE).

Turnīra pirmā etapa pēdējās kārtas spēles risināsies šo svētdien, 19. februārī.

Kā zināms, Elites līgā laureāti tiek noteikti divos posmos. Vispirms pēc divu apļu cīņām pēc tā sauktās riņķa sistēmas tiek noskaidrotas četras labākās komandas, kuras otrajā etapā savstarpēji aizvada papildus apļa turnīru, tādā veidā sadalot vietu izkārtojumu no pirmās līdz ceturtajai. Savukārt vājākais kvartets līdzīgā veidā cīnās par 5.-8. vietu.

Tāpat jāatgādina, ka UNICEF, FC INTER STAR un FK RABA 2 sacensībās piedalās ārpus konkurences.

LSPA gūst svarīgus punktus un nostiprina vadību Izaicinājuma līgā

Tikmēr SynotTip galvaspilsētas telpu futbola čempionāta Izaicinājuma līgas spēcīgākajā jeb D grupā, kur deviņas labākās vienības cīnās par godalgotajām vietām, svarīgus punktus iepriekšējā nedēļā izdevās izcīnīt LSPA, kas tādējādi kopvērtējuma tabulā palielināja pārsvaru pār tuvākajām konkurentēm līdz astoņu punktu apjomam.

LSPA telpu futbolisti savas apakšgrupas ietvaros divkārt ar identisku rezultātu 4:2 uzveica NAPALM, kā arī piedzīvoja bezvārtu neizšķirtu mačā ar vienu no tuvākajām konkurentēm TFK Salaspils Mandarin Group. Pēdējai neveiksmīgs izvērtās arī mačs pret RegVardy, kurā tā piedzīvoja zaudējumu ar rezultātu 1:5 (četri vārti Eduardam Žuravļovam).

Vēl citā D grupas duelī NAPALM, pateicoties diviem Nikolaja Samuseviča vārtu guvumiem, ar rezultātu 2:1 uzveica Viesulis/RTU, savukārt FK TUC un Baltic International Bank (BIB”) savstarpējais mačs noslēdzās neizšķirti 3:3.

Kopvērtējuma tabulā, kā minēts, izrāvienu punktu izteiksmes ziņā izdevies veikt LSPA (22), kuras tuvākās sekotājas ir TFK Salaspils Mandarin Group un RegVardy (abām pa 14 punktiem). Īpaši neiepaliek arī atlikušās sešas konkurentes, no kurām RAITA savākusi desmit punktus, NAPALM - deviņus, BIB un FK TUC - pa septiņiem, savukārt Viesulis/RTU un EUROLOGI/GiftPrint.LV - pa sešiem.

Tikmēr E grupā, kur komandas sadala 10.-15. vietu līgā, visveiksmīgāk aizvadītajā nedēļā klājies līderei Medical Group DENS, kas papildināja panākumu krājumu ar uzvarām pār Estoty/JOMA TEAM (4:3) un USB (2:0). Estoty/JOMA TEAM, kas kopvērtējumā ieņem otro vietu, citā cīniņā spraigā spēlē ar 4:3 pieveica HAVI Logistics, savukārt USB ar 2:1 lika kapitulēt Marshal FC.

Grupas tabulā Medical Group DENS (19) pārsvars pār Estoty/JOMA TEAM (12) ir septiņu punktu apjomā, kamēr trešā šobrīd labākā vienība Industrial Steel Group (8) no līderes atpaliek jau 11 punktus.

F grupā, kur noskaidrosies līgas 16.-21. vietas liktenis, trīs vadošās komandas izkārtojušās trīs punktu intervālā. Minimāla vadība pār konkurentēm pieder LJA (12), kas nedēļas gaitā ar mainīgām sekmēm aizvadīja trīs mačus, gūstot panākumu cīņā ar FK Kadaga (6:4), kā arī piekāpjoties AVANTEX (2:7) un Husky (3:4). Otrās vietas īpašniece AFK Laikmets (11) savā vienīgajā spēlē guva virsroku pār Petrow 35+/Jaunais Dinamietis (6:4), savukārt vēl pozīciju zemāk esošā AVANTEX (10) bez jau minētā triumfa pār LJA citā cīņā atzina Petrow 35+/Jaunais Dinamietis pārākumu – 3:4.

Visbeidzot, G grupā, kur notiek cīņa par 22.-27. pozīciju, jāatzīmē pastarītes Konteyner pirmā uzvara otrajā etapā (7:2 pār SK Kengaroos/Salaspils). Citā mačā tā pati Konteyner ļoti spraigā cīniņā ar 5:6 piekāpās Lerona.

Apakšgrupas tabulā 12 punktus savākusi līdere Factset, bet pa deviņiem – Evolution Latvia, Cerber un Lerona.

Izaicinājuma līgas rezultatīvākais spēlētājs ar 32 gūtajiem vārtiem joprojām ir Edgars Neverovskis (EUROLOGI/GiftPrint.LV).

Rīgas kausa pusfinālā iekļūst arī New Project

Par Rīgas kausa izcīņas otru pusfinālisti kļuvusi New Project vienība, kas iepriekšējā nedēļā ceturtdaļfināla mačā Elektrum Olimpiskajā centrā pēc neizšķirti aizvadīta pamatlaika (3:3) pēcspēles sitienu sērijā ar rezultātu 3:2 pārspēja RSU/BAO Dobele. Kā vēstīts, iepriekš ceturtdaļfināla barjeru pārvarēja arī DSV Transport.

Vēl divas pusfinālistes noskaidrosies FC INTER STAR un Viesulis/RTU, kā arī SK Monarhs un FK Kadaga savstarpējos mačos.

Turnīra pusfināli plānoti no 13. februāra līdz 5. martam, bet fināls risināsies 19. martā Elektrum Olimpiskajā centrā Latvijas telpu futbola dienas ietvaros.


Informāciju sagatavoja:
Rīgas Futbola federācija