Eiropas Futbola asociāciju savienības (UEFA) SGS (Study Group Scheme – angļu val.) treneru izglītības programmas ietvaros no 6. līdz 8. februārim Latvijas Futbola federācijas (LFF) treneru izglītības instruktori devās uz apmācībām Beļģijā, viesojoties pie sava aroda speciālistiem Beļģijas Futbola asociācijā (KBVB).

Braucienā un pieredzes apmaiņā piedalījās Jurijs Andrejevs, Aleksandrs Starkovs, Kirils Buravcevs, Artūrs Biezais un Jurijs Popkovs. Šīs mācības bija orientētas uz treneru instruktoru darbu, kuru darba ikdienu veido Latvijas futbola treneru izglītības līmeņa uzlabošana un treneru instruktoru lomas attīstīšana.

Trīs dienu laikā KBVB treneru izglītības instruktori dalījās ar savu darba pieredzi, bet programmas dalībvalstu pārstāvjiem bija jāvada praktiskais treniņš laukumā. Pārējo valstu pārstāvji tikmēr analizēja instruktoru darbu.

Bez Latvijas speciālistiem Beļģijā viesojās arī Albānijas, Armēnijas, Moldovas, Baltkrievijas un Maltas futbola treneru izglītības instruktori.

"Šī Beļģijā gūtā pieredze bija ļoti vērtīga. Iegūtā informācija tikai apstiprināja, ka LFF treneru izglītības sistēma un tās uzlabojumi virzās pareizā un mūsdienīgā virzienā, kur apmācību centrā ir trenera aktīva piedalīšanās visa kursa garumā. KBVB treneru izglītības instruktori bija atvērti un dalījās ar savām darba metodēm, rādot lielisku piemēru mums," ar braucienā gūtajiem iespaidiem dalās LFF Izglītības nodaļas metodiķis Artūrs Biezais.

Latvijas speciālistu brauciens uz Beļģiju bija viens no posmiem treneru instruktoru izglītošanas programmā. Jau 24. februārī notiks vienas dienas instruktoru apmācības, kuras vadīs viens no respektablā UEFA treneru izglītošanas jeb Jira paneļa locekļiem, UEFA instruktors Ghenadie Scurtul no Moldovas.


Latvijas Futbola federācija