Rīgas Futbola federācijas (RFF) un Futbola turnīru asociācijas (FTA) organizētajā Evolution Gaming Rīgas nakts minifutbola līgā noslēgusies pirmā apļa izspēle. Līderpozīcijā atrodas SFS/Sportima, kas uzvarējusi visās piecās spēlēs, par trim punktiem apsteidzot tuvāko konkurenti FK 02.

SFS/Sportima aizvadītajā piektdienā Elektrum Olimpiskajā centrā izcīnīja kārtējo uzvaru, ar rezultātu 4:1 pārspējot AMOKO. Vēl pēc pirmā puslaika rezultāts bija neizšķirts 1:1, bet nākamo 25 minūšu laikā sacensību līdere guva trīs bezatbildes vārtus, turpinot iesākto panākumu sēriju. Divus vārtus uzvarētāju sastāvā guva Aleksandrs Zeņkovs, pa vieniem Pāvels Jermilins un Aleksandrs Čekulajevs, kamēr pretinieku rindās vienīgo reizi izcēlās Oļegs Loiko.

Tikmēr citā piektās kārtas mačā tuvākā SFS/Sportima konkurente FK 02 ar rezultātu 6:2 lika kapitulēt Riga United FC, tiekot pie savas ceturtās uzvaras turnīrā. Policistu sastāvā divus precīzus raidījumus realizēja Vsevolods Čamkins, pa reizei spēles protokolā atzīmējās Daniils Ivanovs, Ainārs Daudziešāns, Jānis Mangulis un Ilmārs Boriss, savukārt Riga United FC rindās vārtus guva Marko Spinola un Julians Loks.

SFS/Sportima pārsvars pār FK 02, kā minēts, joprojām ir trīs punktu apmērā. Abu pretinieču pirmā riņķa savstarpējā spēlē SFS/Sportima bija pārāka ar rezultātu 5:0, tādēļ jau tagad var prognozēt, ka izšķiroša nozīme sacensību zelta godalgu cīņas kontekstā būs šo vadošo komandu atkārtotajai savstarpējai cīņai 3. martā.

Visbeidzot, piektdienas mazrezultatīvākajā mačā FC Caramba Riga, pateicoties Aleksandra Usova 46. minūtē gūtajiem uzvaras vārtiem, ar 2:1 handikapu pieveica RTO. Uzvarētājiem vēl vārtus guva arī Mārcis Savinovs, bet RTO rindās prestiža vārtus guva Mihails Skuratovičs.

Jāpiebilst, ka M. Skuratovičs šobrīd kopumā ar deviņiem rezultatīviem sitieniem ir otrais labākais turnīra vārtu guvējs. Līdera statusā arī pēc aizvadītās kārtas atrodas SFS/Sportima pārstāvis A. Zeņkovs, kurš sāncenšu vārtsargus sarūgtinājis desmit reizes.

Kā ziņots, Elektrum Olimpiskajā centrā izspēlētais turnīrs, kas notiek pirmo reizi, tiek organizēts ar mērķi veicināt aktīvu atpūtu ar futbola spēli, kā arī noskaidrot meistarīgākās minifutbola komandas un spēlētājus Rīgā. Sacensības risinās formātā 6 pret 6 uz ceturtās daļas no futbola laukuma, ar 2x3 metru telpu futbola vārtiem un ar lielā izmēra futbola bumbu.

Sacensību gaitā sešas komandas uzvarētāju noskaidros pēc divu riņķu turnīra.


Informāciju sagatavoja:
Rīgas Futbola federācija