Latvijas Telpu futbola asociācijas (LTFA) organizētajā 1.līgas turnīrā aizvadītajās brīvdienās notika desmitās kārtas spēles. Uzvaru krājumu izdevās papildināt abām vadošajām komandām Ošukalns un Valmiera Glass VIA, kamēr cita favorīte FC Nikers nespēja izcīnīt trīs punktus jau otro maču pēc kārtas.

Līdere Ošukalns sestdien ciemojās Ludzā, kur samēroja spēkus ar turnīra pastarīti SK Latgols, svinot pārliecinošu uzvaru – 10:3. Viesi jau pirmo 20 minūšu laikā ieguva vērā ņemamu 5:1 pārsvaru, bet cīņas turpinājumā to vēl vairāk palielināja. Izcilu spēli uzvarētāju sastāvā aizvadīja Aigars Liņģis, kurš guva piecus vārtus, tādējādi turnīra rezultatīvāko spēlētāju sarakstā ar kopumā 14 trāpīgiem raidījumiem paceļoties uz otro vietu.

Pie kārotajiem trim punktiem šajā pat dienā izdevās tikt arīdzan Ošukalns tuvākajai sekotājai čempionāta tabulā Valmiera Glass VIA vienībai, kas savā laukumā uz nulles atstāja RSU/BAO Dobele – 6:0. Trīs vārtus valmieriešu labā šajā mačā guva Artūrs Pallo.

1.līgas turnīra kopvērtējuma tabulā Ošukalns pārsvars pār Valmieras komandu joprojām ir viena punkta apjomā. Abām vienībām vēl jāaizvada pa četriem mačiem, bet vienāda punktu skaita gadījumā turnīra noslēgumā priekšrocība būs Valmiera Glass VIA, kurai ir nedaudz labāka bilance savstarpējās spēlēs (6:3 un 3:5).

Jau par sešiem punktiem no Ošukalns atpaliek trešajā vietā esošā FC Nikers, kas sestdien Kuldīgā savu skatītāju priekšā nenoturēja pēc pirmā puslaika iekrāto divu vārtu pārsvaru cīņā ar PB Line/Dinair (4:2), spēlei noslēdzoties neizšķirti – 4:4. Rezultatīvu sniegumu demonstrēja viens no kuldīdznieku līderiem Gatis Rožkalns, kurš izcēlās ar trīs vārtu guvumu.

Visbeidzot, vienīgajā svētdienas mačā 9:3 uzvaru pār TFK Salaspils/TENTE savā laukumā svinēja Preiļu BJSS komanda, kas turnīra tabulā pēc šīs kārtas ieņem ceturto vietu. No pozīciju augstāk esošās FC Nikers to šķir tikai viens punkts.

1.līgas rezultatīvākais spēlētājs patlaban ar 15 vārtu guvumiem ir Preiļu BJSS pārstāvis Aigars Caics, no kura par vienu precīzu sitienu atpaliek jau minētais Ošukalns telpu futbolists A. Liņģis.

Sacensību 11. kārtas spēles risināsies jau šajā nedēļas nogalē – 18. un 19. februārī.


Informāciju sagatavoja:
Latvijas Telpu futbola asociācija
Foto - Jānis Līgats (Valmiera Glass VIA)