Kā noslēdzošās Latvijas meiteņu telpu futbola čempionāta sezonā pagājušajā nedēļas nogalē iesaistījās vēl 13 komandas, kad Rīgā un Olainē sabrauca vecākās grupas otrās divīzijas un turnīra pašas jaunākās vecuma grupas pārstāves.

 Spēļu foto galerija

Čempionāta vecākajā grupā (2002. dzimšanas gada un vecākas futbolistes) cīņas, ņemot vērā komandu potenciālo spēku samēru, norisinās divās divīzijās. Otrajā divīzijā 15 komandas ir sadalītas trīs apakšgrupās, kas katra divos sabraukumos aizvada savstarpēju viena apļa turnīru. Kamēr A un C apakšgrupu komandas janvārī Talsos un Priekuļos jau aizvadīja pirmo sabraukumu spēles, svētdien Rīgā pirmoreiz šosezon tikās B grupu vienības.

Dienas garumā Sporta centra Mežaparks zālē katra no piecām vienībām laukumā devās pa divām reizēm, bet maksimālo punktu skaitu ieguva tikai Rīgas Futbola skola 2, kas ar 2:1 uzvarēja Riga United FC 2 komandu un ar 15:0 pārliecinoši pārspēja SK Super Nova futbolistes. Pēdējās pie punktiem šajā sabraukumā netika, bet Riga United FC 2, kā arī Rīgas Futbola skola 1 un SK Imanta izcīnīja pa trim punktiem.

Visās trīs otrās divīzijas apakšgrupās otrie sabraukumi notiks 19. februārī Jelgavā, Rīgā un Maltā. Atkarībā no grupās ieņemtajām pozīcijām komandas 25. un 26. februārī aizvadīs spēles par vietām otrās divīzijas ietvaros.

OTRĀS DIVĪZIJAS REZULTĀTI UN SPĒĻU KALENDĀRS

Savukārt dienu iepriekš, 11. februārī, Olaines sporta namā tikās čempionāta pašas jaunākās futbolistes. Šīs vecuma grupas meitenes, kuras dzimušas 2007.-2009. gadā, vēl tikai iepazīst futbolu un sper pirmos soļus savu pirmo lielo un atbildīgo spēļu virzienā. Šī iemesla dēļ Latvijas meiteņu telpu futbola čempionāta jaunākajā grupā rezultāti kopvērtējuma tabulā netiek fiksēti, lai stimulētu meiteņu mācīšanās un sadraudzēšanās prieku.

Sestdien Olainē norisinājās 12 futbola emocijām bagātas spēles, kurās laukumā devās jaunās futbolistes no AFA Olaine, FK Liepāja, FS Metta/OSC, FS Metta/OSC RīgaRīgas Futbola skolaŠitika Futbola skola/74. vsk, SK Līderis un SK Super Nova vienībām.

VECUMA GRUPAS SPĒĻU KALENDĀRS

Arī nākamie divi turnīra sabraukumi šīm komandām paredzēti Olainē.

Latvijas meiteņu telpu futbola čempionāts no janvāra līdz martam norisinās četrās vecuma grupās. Ja iepriekšējā sezonā tajā piedalījās kopumā 39 komandas, tad jaunais sacensību sasaukums pulcē jau 51 komandu. Vecākajā grupā dalībnieku skaits pieaudzis par piecām vienībām, U-14 un U-12 vecuma grupās par attiecīgi četrām un trim komandām, bet jaunākajā grupā sacensībās startējošo vienību skaits nemainīgi ir astoņas.

Sacensību kalendārs paredz, ka dažādo vecuma grupu sabraukumi šajā sezonā norisinās Rīgā, Spuņciemā, Rēzeknē, Talsos, Jelgavā, Priekuļos, Maltā, Piņķos un Olainē.

Visiem Latvijas sieviešu un meiteņu futbola jaunumiem iespējams sekot līdzi Facebook lapā Sieviešu futbols.

Latvijas meiteņu telpu futbola čempionāts norisinās sadarbībā ar Latvijas sieviešu futbola patronu Bella. Šo zīmolu pārstāvošā TZMO Latvija kompānija ir Eiropas vadošā higiēnas, kosmētikas un medicīnas preču ražotāja TZMO SA meitas uzņēmums Latvijā.


Latvijas Futbola federācija