Rīgas Futbola federācijas (RFF) un Futbola turnīru asociācijas (FTA) organizētajā SynotTip Rīgas telpu futbola čempionāta Alternatīvajā līgā svarīgu panākumu astotajā kārtā Rīgas 15. vidusskolā kaldināja līdere Rīgas Pašvaldības Policija, kas pārliecinoši sagrāva vienu no tuvākajām konkurentēm FK Partizāns (8:0), tādējādi vēl vairāk nostiprinot vadības grožus kopvērtējuma tabulā.

Rīgas Pašvaldības Policija katrā no puslaikiem guva pa četriem vārtiem, bet sāncenšiem cerēt uz veiksmīgu pretspēli ievērojami patraucēja iekšējās disciplīnas problēmas – mača arbitram nācās partizānus ne tikai četras reizes brīdināt, bet arī parādīt divas sarkanās kartītes. Izcilu sniegumu uzvarētāju sastāvā demonstrēja Dmitrijs Sokolovs, kura rēķinā četri vārtu guvumi, divas reizes izcēlās Renārs Kazus, bet pa reizei – Edgars Priede un Jānis Kleperis.

Vēl viena tuvākā policistu sāncense turnīra tabulā BLLG dalīja punktus uz pusēm cīņā ar Ropaži – 4:4. Jāpiebilst, ka BLLG bija vadībā ar divu vārtu pārsvaru (2:0), pēc tam nokļuva zaudētāju lomā (2:4), bet otrā puslaika vidū spēja divu vārtu deficītu atspēlēt. Ropažu sastāvā divus vārtus guva Andis Krūmiņš, savukārt BLLG labā divus precīzus sitienus realizēja Aleksandrs Zotimovs.

Turnīra kopvērtējuma tabulā trīs kārtas pirms sacensību beigām Rīgas Pašvaldības Policija komandas pārsvars pār otrās vietas īpašnieci BLLG ir četri, bet pār FK Partizāns un Arigo – pieci punkti.

Citā šīs kārtas duelī trīs Ērika Kondratenko vārtu guvumi palīdzēja Arigo vienībai ar rezultātu 6:1 uzveikt FK Labas preces, savukārt FC Maskachka 2 pārtrauca trīs neuzvarētu spēļu sēriju, spraigā duelī ar 2:1 pārspējot GiftPrint.LV/EUROLOGI. Jāpiebilst, ka šajā mačā izšķirošos uzvaras vārtus FC Maskachka 2 labā Genādijs Beļajevs guva trīs minūtes pirms tiesneša beigu svilpes.

Līdzīgi aizritēja arī Ziemeļblāzma un Futsal Addicts spēkošanās, kur pēdējā bija pārāka ar minimālu 2:1 handikapu. Savukārt citā cīniņā pat četri Aleksandra Karru vārti neglāba K21 Mēbeles no neveiksmes pret turnīra pastarīti Satis Grupa (5:6), kurai tā bija pirmā uzvara Alternatīvās līgas čempionātā. Trīs vārtus uzvarētājiem guva Artūrs Šņuka.

Kā iepriekš vēstīts, Alternatīvā līga izveidota ar mērķi dot iespēju telpu futbolā sevi apliecināt jaunām komandām, kā arī futbola kolektīviem, kuriem vēl pietrūkst nopietna līmeņa turnīru prakses. Turnīra uzvarētāja un pārējās medaļnieces noskaidrosies pēc viena riņķa turnīra, katrai no dalībniecēm aizvadot 11 spēles.

Turnīra devītās kārtas spēles risināsies 17. un 24. februārī Rīgas 15. vidusskolā.


Informāciju sagatavoja:
Rīgas Futbola federācija