Gatavojoties 2019. gada FIFA Pasaules kausa Eiropas zonas kvalifikācijas priekšsacīkšu kārtas turnīram, Latvijas nacionālās sieviešu futbola izlases kandidātes sestdien, 11. februārī Elektrum Olimpiskā sporta centra hallē notikušajā otrajā pārbaudes spēlē šogad ar rezultātu 3:2 (2:1) pārspēja Igaunijas kluba Pärnu Jalgpalliklubi futbolistes. Valstsvienības rindās ar precīziem sitieniem šajā mačā izcēlās Monita Estere Štube, Anastasija Fjodorova un Sandra Voitāne (attēlā pa vidu). 

"Šī pārbaudes spēle bija domāta, lai klātienē varētu redzēt visas spēlētājas un izkristalizētu sastāvu gaidāmajam pārbaudes spēļu turnīram martā un kvalifikācijas turnīram Gruzijā aprīlī," galveno mērķi mačā pret Igaunijas komandu iezīmē valstsvienības galvenais treneris Didzis Matīss. 

"Šajā spēlē pozitīvās lietas mijās ar negatīvām lietām. Kļūdas vēl varēja redzēt, un pie to novēršanas mums vēl jāstrādā. Klātienē bija pieejams praktiski viss sastāvs, ko vēlējāmies redzēt un novērtēt. Mani apmierināja pati spēle. Priecē, ka visas meitenes centās parādīt savas labākās īpašības, jo šobrīd notiek reāla cīņa par vietu komandas sastāvā. Jā, mums ir pāris izteiktas līderes, taču ir arī tādas pozīcijas, kur spēlētājas var viena otru aizvietot, tāpēc komandā redzama cīņa par vietu sākumsastāvā," piebilda valstsvienības galvenais treneris. 

Attiecībā uz sastāva izvēli šajā konkrētajā spēlē, Didzis Matīss izteicās, ka sākotnēji komanda tika sadalīta divās daļās. Pirmajā puslaikā laukumā devās viens sastāvs, otrajā puslaikā - otrs sastāvs, izņemot pāris pozīcijas. Veikto maiņu skaits netika limitēts no abu komandu puses, tāpēc tās arī netika fiksētas spēles protokolā. 

Rezultātu atklāja pretinieces. Kā norādīja mūsu komandas treneris, pirmos vārtus Latvijas izlase ielaida pēc tam, kad radās neliela savstarpēja nesaprašanās laukumā un tika pieļauta kļūda aizsardzībā. Tomēr pēc tam ar precīzu sitienu izcēlās Monika Estere Štube, panākot izlīdzinājumu (1:1). Pirmajā puslaikā mājinieces vadībā izvirzīja Anastasija Fjodorova. Pēc pirmā puslaika komandas devās atpūtā pie rezultāta 2:1 Latvijas izlases labā. Otrajā puslaikā vārtus valstsvienības rindās guva Sandra Voitāne. Lai arī igaunietes vienus vārtus atguva, tomēr uzvaru šajā mačā un otro panākumu šogad izcīnīja Latvija. 

Latvijas sieviešu futbola izlases treniņprocess turpināsies arī jaunnedēļ. Kandidātu nākamais koptreniņš paredzēts piektdien, 17. februārī. Savukārt sestdien, 18. februārī plkst 20:00 Elektrum Olimpiskā sporta centra hallē tiek plānota vēl viena pārbaudes spēle ar ārzemju kluba komandu, par kuru plašāka informācija būs pieejama LFF.lv vēlāk.

No 9. līdz 16. martam Latvijas sieviešu futbola izlase piedalīsies starptautiskā turnīrā Kiprā, precīzs spēļu grafiks tiks nopublicēts LFF.lv drīzumā. 


Latvijas Futbola federācija