Gatavojoties 2019. gada UEFA Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīram, Latvijas U-21 futbola izlases kandidāti ceturtdien, 9. februārī, pārbaudes spēlē pārspēja pašreizējos SynotTip Virslīgas čempionus FK "Spartaks Jūrmala" ar rezultātu 4:2.  Daiņa Kazakeviča vadītās Latvijas izlases rindās divus vārtus guva Vladislavs Fjodorovs, pa reizei precīzi sita Daņiils Hvoiņickis un Krists Kristers Gulbis, bet viesu komandas rindās abi vārtu guvumi Vladislava Kozlova kontā.

Kā jau ziņots iepriekš, šī bija Latvijas U-21 izlases trešā selekcijas nometne šogad. Pēc spēles beigām valstsvienības galvenais treneris Dainis Kazakevičs LFF.lv atzīmēja, ka šajā mačā kopumā izdevās pārbaudīt gandrīz visus uzaicinātos spēlētājus, savukārt spēle pret Virslīgas līmeņa komandu bija ļoti svarīga tieši šajā laika posmā un tā deva vērtīgu informāciju treneru štābam par katru futbolistu atsevišķi un komandas sagatavotības līmeni kopumā.

D. Kazakevičs atzīmēja, ka, neskatoties uz četriem gūtajiem vārtiem, vēl vairāki labi vārtu gūšanas momenti netika realizēti, tāpēc nākotnē futbolistiem nepieciešams strādāt pie šī spēles aspekta. Treneris piebilda, ka vienlaikus būtu nepieciešams arī uzlabot bumbas kontroli, novēršot nevajadzīgas kļūdas piespēlēs. Latvijas U-21 izlases galveno treneri savukārt iepriecināja tas, ka šajā spēlē sekmīgi izdevās izpildīt standartsituācijas. 

Dainis Kazakevičs vienlaikus atzinīgi novērtēja futbolistu fizisko un funkcionālo sagatavotību šajā laika posmā, izsakot lielu pateicību viņu pārstāvēto klubu galvenajiem treneriem par paveikto darbu pirmssezonas periodā. Latvijas U-21 izlases galvenais treneris Dainis Kazakevičs uzskata, ka U-21 izlases kandidātiem sezonas laikā nepieciešama regulāra spēļu prakse savos klubos, lai sekmīgi sagatavotos arī kvalifikācijas turnīra mačiem. Treneris novēl veiksmi puišiem, atgriežoties klubu rindās, kā arī sekmīgu sagatavošanos jaunajam SynotTip Virslīgas čempionātam.

Latvijas U-21 izlases galvenais treneris noslēgumā piebilda, ka komandā visi spēlētāji ar lielu nepacietību gaida kvalifikācijas cikla spēles, ņemot vērā arī pretiniekus, kas mūsu komandu sagaida jaunajā atlases turnīrā. Spēlētāji piekrīt trenera viedoklim, ka komandu sagaida lieliska iespēja pierādīt sevi spēlēs pret nopietniem pretiniekiem, vienlaikus gaidāmās spēles prasīs arī nopietnu sagatavošanos gan katram futbolistam individuāli, gan arī katrai komandai kopumā. 

"EURO 2019": Latvija KOPā ar Angliju, Nīderlandi, Ukrainu, Skotiju un Andoru


Latvijas Futbola federācija