Aizvadītajā nedēļā Rīgas 15. vidusskolā risinājās Rīgas Futbola federācijas (RFF) un Futbola turnīru asociācijas (FTA) organizētā SynotTip Rīgas telpu futbola čempionāta Elites līgas turnīra kārtējās spēles. Divas svarīgas uzvaras izcīnīja FK RABA 2, kas pārceltajā piektdienas spēlē uzveica Olaine vienību (7:2), kā arī aktuālās kārtas duelī pārspēja arīdzan FREE (5:1), tādējādi atgriežoties turnīra tabulas otrajā pozīcijā.

Spēlei starp Olaine un FK RABA 2 vienībām vajadzēja notikt jau 29. janvārī, tomēr saistībā ar olainiešu dalību starptautiskā turnīrā tika panākts risinājums to pārcelt uz piektdienu, 3. februāri. Pēc līdzvērtīgi aizvadīta pirmā puslaika, kas noslēdzās neizšķirti (1:1), nākamo 20 minūšu laikā tomēr arvien izteiktāk savu pārākumu izdevās apliecināt FK RABA 2 telpu futbolistiem, kuri rezultāta gala izteiksmē palielināja pārsvaru līdz piecu vārtu apmēram – 7:2.

Uzvarētāju sastāvā divus vārtus guva Tomass Ragauskas, pa reizei mača protokolā atzīmējās Rinats Sabirovs, Aleksandrs Kuļešovs, Aleksandrs Šapovalovs, Leons Krasnovs un Artūrs Strazdiņš, savukārt Olaines komandai precīzi sitieni padevās Ruslana Drabovičam un Vitālijam Abramovam.

Pēc līdzīga sportiskā scenārija Virslīgas čempionāta komandas FK RABA fārmklubs izcīnīja trīs punktus arī aizvadītās svētdienas mačā pret FREE, kur pēc pirmā puslaika atradās vadībā ar minimālu 2:1 handikapu, savukārt nākamajās 20 minūtēs palielināja pārsvaru līdz 5:1. Divi trāpīgi raidījumi šoreiz Artūram Kuļešovam, pa vieniem vārtiem Andrejam Ziļam, A. Strazdiņam un T. Ragauskam, bet FREE sastāvā prestiža vārtus guva Igors Kapustins.

FK RABA 2 šobrīd turnīra tabulā savākusi 21 punktu, par diviem atpaliekot no līderes JakoSport&Graanul Pellets un par diviem arī apsteidzot tuvākās sekotājas – DSV Transport, FC INTER STAR un UNICEF. Patlaban jau samērā droši var prognozēt, ka tieši starp šīm piecām būs atrodamas tās četras, kas otrajā sacensību etapā turpinās spēkošanos par godalgotajām vietām. Jāatgādina gan, ka FK RABA 2, FC INTER STAR un UNICEF turnīrā startē ārpus konkurences.

Elites līgas līdere JakoSport&Graanul Pellets svētdien ar rezultātu 6:4 uzveica vienu no tiešajām konkurentēm DSV Transport. Jāpiebilst, ka turnīra šobrīd vadošā komanda pirmā puslaika beigās ļoti veiksmīgi izgāja no grūtas situācijas – 20.minūtē, rezultātam esot 4:1, divus brīdinājumus īsā laika periodā nopelnīja Igors Poļakovs, bet viena vīra skaitliskajā mazākumā JakoSport&Graanul Pellets puslaika izskaņā prata ne tikai saglabāt minimālo pārsvaru, bet pat gūt vārtus. To pēc individuāla reida paveica Maksims Selivončiks.

Kopumā M. Selivončiks šajā spēlē guva trīs vārtus, divus viņa kolēģis Andrejs Motiļs, bet vienus – Vitālijs Smirnovs. Transportniekiem pa reizei izcēlās Vitālijs Laužels, Aleksejs Šroms, Eduards Borisevičs un Mihails Ivanovs.

Cita vadošā piecinieka komanda UNICEF, pateicoties Sergeja Travkina hat-trick, ar 5:1 pārspēja Garāža vienību, savukārt FC INTER STAR ar 5:2 uzveica Olaine (divi vārti uzvarētāju sastāvā Eduardam Martinam).

Elites līgas pirmajā etapā vēl atlikušas divas kārtas, no kurām nākamā plānota 12. februārī. Jāpiebilst, ka ne visi mači tajā risināsies ierastajā pēcpusdienas laikā – cīņa starp FK RABA 2 un Garāža vienībām pārcelta uz plkst. 9:30.

Tāpat jāatzīmē, ka notikušas izmaiņas rezultatīvāko spēlētāju sarakstā – vadību pārņēmis kopumā 13 reizes sāncenšu vārtsargu sarūgtinājušais līderes pārstāvis M. Selivončiks.

Izaicinājuma līgas izšķirošais etaps pamazām uzņem apgriezienus

Tikmēr galvaspilsētas telpu futbola čempionāta Izaicinājuma līgā jau trīs nedēļas risinās izšķirošā jeb otrā posma izspēle. Spēcīgākajā jeb D grupā, kur deviņas pirmā etapa labākās vienības savā starpā sadalīs godalgotās vietas, situācija kopvērtējuma tabulā pagaidām saspringta, un jebkādas prognozes par iespējamo sacensību gaitu pagaidām izteikt ir pāragri.

Kopš 31. janvāra nedēļas laikā aizvadītas sešas spēles, kurās visvairāk punktus – četrus - izdevās izcīnīt RAITA komandai. Cīņā ar LSPA, neraugoties uz diviem nopelnītajiem noraidījumiem, RAITA bija pārāka ar minimālu 3:2 pārsvaru, savukārt spēlē pret NAPALM, atspēlējot 0:4 rezultāta deficītu, cīnījās neizšķirti 4:4.

Latvijas Sporta akadēmijas atbalstītā vienība, kas nedēļas gaitā divās spēlēs ieguva trīs punktus, citā mačā ļoti spraigā duelī ar 3:2 pieveica RegVardy. Trīs punktus šajā laika periodā savāca arī Baltic International Bank (6:3 pret EUROLOGI/GiftPrint.LV) un Viesulis/RTU (5:1 pret RegVardy), savukārt TFK Salaspils Mandarin Group un FK TUC savstarpējais cīniņš noslēdzās ar kaujiniecisku neizšķirtu 2:2.

Kopvērtējuma tabulā nedaudz atdalījies ir vadošo komandu kvartets, kurā ietilpst LSPA (15), TFK Salaspils Mandarin Group (13), RegVardy (11) un RAITA (10), savukārt visas pārējās piecas vienības iekrājušas pa sešiem punktiem. To vidū ietilpst EUROLOGI/GiftPrint.LV, NAPALM, FK TUC, Baltic International Bank un Viesulis/RTU.

Tikmēr E grupā, kur komandas sadalīs 10.-15. vietu līgā, līdere joprojām Medical Group DENS (9), kas nedēļas šķērsgriezumā uzveica HAVI Logistics (5:3), kā arī slēdza mierizlīgumu ar Industrial Steel Group, no neveiksmes izglābjoties tikai pēdējā minūtē, kad Jānim Avotam izdevās gūt izlīdzinājuma vārtus. Četru punktu atstatumā no līderes atrodas Estoty/JOMA TEAM, kas ar 3:1 pārspēja USB, savukārt sešus punktus no pirmās vietas īpašnieces atpaliek Industrial Steel Group (6:3 panākums pār HAVI Logistics).

F grupas tabulā cīņā par 16-21. vietu komandu izkārtojums arvien ir ļoti blīvs. Nedēļas laikā šeit notika vien divi mači – LJA ar rezultātu 3:2 pārspēja Husky, savukārt AVANTEX un AFK Laikmets duelis noslēdzās bez uzvarētāja (3:3). Kopvērtējuma tabulā nedaudz priekšā konkurentēm atrodas LJA (9), par punktu atpaliek AFK Laikmets (8), par diviem – FK Kadaga un AVANTEX (pa 7).

Divi mači notika arī G grupā, kur noskaidrosies 22.-27. vietas liktenis. Līdere Factset (12), pateicoties trim Karlosa Tomasa Broha vārtu guvumiem, ar 6:3 pieveica Cerber, savukārt Evolution Latvia sagrāva SK Kengaroos/Salaspils (12:3 un pa trim vārtiem uzvarētāju sastāvā Aleksandram Isajevam un Aleksandram Šušunovam).

Izaicinājuma līgas rezultatīvākais spēlētājs ar 32 gūtajiem vārtiem joprojām ir Edgars Neverovskis (EUROLOGI/GiftPrint.LV).

Rīgas kausā noskaidrota pirmā pusfināliste

Rīgas kausa izcīņā aizvadīta pirmā ceturtdaļfināla spēle, kurā DSV Transport, pateicoties Alekseja Šroma un Mihaila Ivanova vārtu guvumiem, ar rezultātu 2:1 uzveica TFK Salaspils/TENTE. Pusfinālā transportniekus gaidīs FC INTER STAR un Viesulis/RTU pāra uzvarētājs 23. februārī paredzētajā cīņā.

Kā vēstīts, vēl divas pusfinālistes noskaidrosies New Project un RSU/BAO Dobele, kā arī SK Monarhs un FK Kadaga savstarpējos mačos.

Turnīra pusfināli plānoti no 13. februāra līdz 5. martam, bet fināls risināsies 19. martā Elektrum Olimpiskajā centrā Latvijas telpu futbola dienas ietvaros.


Informāciju sagatavoja:
Rīgas Futbola federācija