Aizvadītajā nedēļas nogalē Latvijas Telpu futbola asociācijas (LTFA) organizētā 1.līgas turnīra devītās kārtas ietvaros tika fiksēts vienas atsevišķas spēles rezultativitātes rekords – RSU/BAO Dobele un FC Nikers savstarpējā cīņā guva 23 vārtus, panākumu ar rezultātu 13:10 svinot dobelniekiem. Tāpat otro reizi sezonā punktus zaudēja līdere Ošukalns, kas par spīti neizšķirtam mačā ar TFK Salaspils/TENTE (4:4) saglabāja pirmo vietu tabulā.

Svētdien Dobelē notikušais mačs izvērtās par īstu uguņošanu – komandas jau pirmo 20 minūšu laikā guva 13 vārtus (9:4 laukuma saimnieku labā), savukārt pēc pārtraukuma FC Nikers izdevās pietuvoties rezultāta starpībā un sadeldēt to līdz triju vārtu deficītam. Izcilu sniegumu uzvarētāju rindās demonstrēja Edgars Strautiņš, kura rēķinā pieci vārtu guvumi, savukārt viesu sastāvā četras reizes precīzs bija Gatis Rožkalns.

FC Nikers komandai šis bija trešais zaudējums 1.līgas čempionātā, tomēr tā joprojām saglabāja trešo pozīciju sacensību kopvērtējumā, kamēr dobelniekiem minētā uzvara bija otrā visā sezonā – ar sešiem punktiem RSU/BAO Dobele atrodas turnīra tabulas priekšpēdējā vietā.

Tikmēr sestdien Jēkabpilī notikušajā duelī Ošukalns komanda priekšpēdējā minūtē ielaida vārtus mačā ar TFK Salaspils/TENTE, tādējādi nenoturot minimālo 4:3 pārsvaru – cīņa noslēdzās neizšķirti 4:4. Trīs vārtus laukuma saimniekiem guva Aleksandrs Gospodarjovs. Kā minēts, par spīti punktu zaudēšanai Ošukalns saglabāja pirmo vietu tabulā, tuvāko sekotāju Valmiera Glass VIA apsteidzot par punktu.

Valmierieši svētdien Ludzā pārliecinoši ar rezultātu 9:2 sagrāva 1.līgas pastarīti SK Latgols, savukārt vēl vienā mačā Rīgas 49. vidusskolā Preiļu BJSS sarūpēja trešo zaudējumu pēc kārtas Latvijas galvaspilsētu pārstāvošajai PB Line/Dinair (6:1), tādējādi revanšējoties par neveiksmi pirmajā aplī, kad rīdzinieki bija labāki ar rezultātu 4:3.


Informāciju sagatavoja:
Latvijas Telpu futbola asociācija
Foto - RSU/BAO Dobele