Kā pirmās medaļas Latvijas meiteņu telpu futbola čempionātā sadalījušas U-14 vecuma grupas komandas, kas 4. februārī pulcējās Spuņciemā un kur uzvaras laurus plūca Rēzeknes BJSS pārstāves. Savukārt dienu vēlāk otro reizi šosezon tikās U-12 vecuma grupas vienības, kas sabrauca Olainē.

 Foto no spēlēm Spuņciemā un Olainē

Sestdien Spuņciema sporta hallē laukumā devās visas desmit U-14 vecuma grupas komandas, kurās sacenšas 2003./2004. dzimšanas gada meitenes. Katra no komandām aizvadīja pa trim noslēdzošajām turnīra spēlēm. Iepriekš janvārī šīs vecuma grupas komandas divreiz tikās Rēzeknē un Piņķos, kur iezīmējās FS Metta/OSC un Rēzeknes BJSS cīņa par titulu. Abas komandas līdz šim sabraukumam bija uzvarējušas visās spēlēs, bet to savstarpējais mačs sestdien notika kā noslēdzošais turnīrā.

FS Metta/OSC dienu sāka ar 6:0 panākumu pār Rīgas Futbola skola, kamēr Rēzeknes BJSS ar 8:0 apspēlēja SK Babīte meitenes. Pēcāk FS Metta/OSC izdevās ar 6:1 pārspēt arī AFA Olaine komandu, savukārt rēzeknietes ar 11:2 pārliecinoši uzvarēja otru galvaspilsētas kluba vienību FS Metta/OSC Rīga. Šādi rezultāti gādāja par sabraukuma divu noslēdzošo spēļu noritēšanu fantastiskā futbola atmosfērā. Vispirms bronzas medaļas sadalīja AFA Olaine un Rīgas Futbola skola, kur olainietēm pilnīgi pietika ar neizšķirtu. Spēles pēdējo divu minūšu laikā rīdzinieces prata izcīnīt uzvaru ar 4:2, kas šīs vecuma grupas iepriekšējo divu gadu čempionēm šosezon atnesa bronzas medaļas. Savukārt mačā starp FS Metta/OSC un Rēzeknes BJSS rīdziniecēm pirmo vietu atnestu arī neizšķirts, tomēr veiksme šoreiz bija Rēzeknes meiteņu pusē. Gūstot vārtus 15 sekundes pirms mača beigām, rēzeknietes svinēja uzvaru ar 2:1 un varēja kārt kaklā zelta medaļas, savukārt FS Metta/OSC otro gadu pēc kārtas tika pie sudraba godalgām.

Pirmo trīs vietu ieguvējas apbalvošanas ceremonijā tika pie dāvanām no Latvijas sieviešu futbola patrona Bella, bet par turnīra labāko spēlētāju tika nosaukta Nelle Treimane no FS Metta/OSC komandas, kura kopumā guva 36 vārtus. Tāpat tika apbalvotas sacensību labākās futbolistes katrā no vienībām:

  • Diāna Smirnova (Rēzeknes BJSS)
  • Katrīna Daņilova (FS Metta/OSC)
  • Ksenija Nagle (Rīgas Futbola skola)
  • Tatjana Kostigova (AFA Olaine)
  • Monta Ščucka (FK Iecava)
  • Tīna Ritenberga-Balode (SK Imanta/Talsu NSS)
  • Evelīna Freidenfelde (FK Liepāja)
  • Līva Polka (FS Metta/OSC Rīga)
  • Sannija Redroba (SK Babīte)
  • Darja Sadkovskaja (SK Līderis)

VECUMA GRUPAS REZULTĀTI UN KALENDĀRS

Savukārt svētdien Olaines sporta namā sabrauca desmit U-12 vecuma grupas komandas jeb 2005./2006. dzimšanas gada futbolistes, kas aizvadīja sezonas otro sabraukumu. Janvāra vidū šīs vecuma grupas komandas pirmoreiz mērojās spēkiem Spuņciemā, kad pa divām uzvarām un vienam neizšķirtam iekrāja uzreiz trīs vienības – AFA Olaine, FS Metta/OSC un Talsu NSS.

Arī pēc otrā sabraukuma U-12 vecuma grupas kopvērtējumā situācija saglabājusies ļoti intriģējoša, jo pirmajās divās pozīcijās ar vienādu punktu skaitu tagad atrodas FS Metta/OSC un Rīgas Futbola skola vienības. Pirmās svētdien ar 14:0 uzvarēja Ventspils OC, ar 9:0 apspēlēja JDFS Alberts meitenes un cīnījās neizšķirti 1:1 ar FK Liepāja pārstāvēm, bet otrās tika pie trim panākumiem pret FK Tukums-2000 (10:0), AFA Olaine (4:1) un FK Iecava (3:1). Divu punktu atstatumā no līderēm pašlaik ir SK Babīte komanda, bet vēl par diviem punktiem atpaliek uzreiz trīs vienības – AFA Olaine, FK Iecava un Talsu NSS.

Šai vecuma grupai čempionāta noslēdzošais sabraukums martā notiks Piņķos.

VECUMA GRUPAS REZULTĀTI UN KALENDĀRS

Latvijas meiteņu telpu futbola čempionāts no janvāra līdz martam norisinās četrās vecuma grupās. Ja iepriekšējā sezonā tajā piedalījās kopumā 39 komandas, tad jaunais sacensību sasaukums pulcē jau 51 komandu. Vecākajā grupā dalībnieku skaits pieaudzis par piecām vienībām, U-14 un U-12 vecuma grupās par attiecīgi četrām un trim komandām, bet jaunākajā grupā sacensībās startējošo vienību skaits nemainīgi ir astoņas.

Sacensību kalendārs paredz, ka dažādo vecuma grupu sabraukumi šajā sezonā norisinās Rīgā, Spuņciemā, Rēzeknē, Talsos, Jelgavā, Priekuļos, Maltā, Piņķos un Olainē.

Visiem Latvijas sieviešu un meiteņu futbola jaunumiem iespējams sekot līdzi Facebook lapā Sieviešu futbols.

Latvijas meiteņu telpu futbola čempionāts norisinās sadarbībā ar Latvijas sieviešu futbola patronu Bella. Šo zīmolu pārstāvošā TZMO Latvija kompānija ir Eiropas vadošā higiēnas, kosmētikas un medicīnas preču ražotāja TZMO SA meitas uzņēmums Latvijā.


Latvijas Futbola federācija