Trešdien, 1. februārī, Latvijas Telpu futbola asociācijas (LTFA) telpās notika izloze trešajam LTFA un Ghetto Football organizētajam Rīgas skolu telpu futbola kausa izcīņas turnīram, kas risināsies līdz 19. martam. Patlaban turnīram pieteikušās 23 komandas, bet pirmās spēles plānots aizvadīt jau 13. februārī.

Ar izlozes palīdzību pirmajā etapā visas komandas tika sadalītas sešās apakšgrupās, kur aizvadīs apļa turnīru, divām labākajām vienībām no katras grupas kvalificējoties sacensību nākamajai stadijai. Otrajā posmā šīs 12 komandas trijās grupās noskaidros astoņas ceturtdaļfināla dalībnieces, kam sekos izslēgšanas spēles līdz pat finālam, kas LTFA organizētās telpu futbola dienas ietvaros notiks 19. martā Elektrum Olimpiskajā centrā.

Atbilstoši izlozes rezultātiem A apakšgrupā cīnīsies Centra Humanitārā vidusskola, 86. vidusskola, 10. vidusskola un Rīnūžu vidusskola, B grupā spēkosies Rīgas Tehniskā koledža, Zolitūdes ģimnāzija, Purvciema vidusskola un 49. vidusskola, savukārt C grupā savā starpā tiksies 3. ģimnāzijas, 53. vidusskolas, Sergeja Žoltoka vidusskolas un Vācu ģimnāzijas audzēkņi.

D apakšgrupā ielozēta 80. vidusskola, 18. vakara maiņu vidusskola, Teikas vidusskola un 89. vidusskola, E grupā sacentīsies 31. vidusskola, 65. vidusskola, 93. vidusskola un Grīziņkalna vidusskola, kamēr F apakšgrupā gaidāmi dueļi starp 60. vidusskolu, 21. vidusskolu un 15. vidusskolu.

Tā kā maksimālais dalībnieku skaits turnīram ir 24 komandas, interesentiem vēl joprojām ir iespējams pieteikties atlikušajai brīvajai vakancei sacensībās.

Sacensību uzdevums ir popularizēt futbolu, tajā skaitā arī telpu futbolu, un futbola kultūru, iesaistot skolu izglītojamos audzēkņus regulārās futbola nodarbībās un sacensību organizēšanā, kā arī dodot iespēju viņiem mērķtiecīgi organizēt savu brīvo laiku. Katrai skolai paredzēts konsultants jeb mentors kā minimums ar C-LFF telpu futbola trenera licenci.

Visas turnīra spēles risināsies Rīgas skolu zālēs, bet fināls un mačs par trešo vietu, kā minēts, LTFA organizētās telpu futbola dienas ietvaros notiks 19. martā Elektrum Olimpiskajā centrā.

Kā ziņots, pērnajā sezonā šajā turnīrā piedalījās 16 komandas, bet par tā uzvarētāju kļuva Rīgas Purvciema vidusskola, atstājot aiz sevis sudraba medaļnieci Rīgas 49. vidusskolu, kā arī bronzas godalgas ieguvušo Rīgas 60. vidusskolu.


Informāciju sagatavoja:
Latvijas Telpu futbola asociācija