Kā pirmās medaļas Latvijas meiteņu telpu futbola čempionātā sadalīs U-14 vecuma grupas komandas, kas 4. februārī pulcēsies Spuņciemā. Savukārt dienu vēlāk otro reizi šosezon tiksies U-12 vecuma grupas vienības, kas sabrauks Olainē.

Sestdien Spuņciema sporta hallē laukumā dosies visas desmit U-14 vecuma grupas komandas, kurās sacenšas 2003./2004. dzimšanas gada meitenes. Sākot jau no plkst. 8:30, norisināsies kopumā 15 mači, kas ilgs 2x12 minūtes. Katra no komandām aizvadīs pa trim noslēdzošajām turnīra spēlēm.

Iepriekš janvārī šīs vecuma grupas komandas divreiz tikās Rēzeknē un Piņķos, un pašlaik izskatās, ka čempionu tituls izšķirsies FS Metta/OSC un Rēzeknes BJSS cīņā. Abas komandas līdz šim uzvarējušas visās spēlēs, bet to savstarpējais mačs sestdien ieplānots plkst. 15:30 kā noslēdzošais sabraukumā. Līderu klupienus gaidīs gan AFA Olaine, kas atpaliek par trim punktiem, gan Rīgas Futbola skola, kas ir vēl divus punktus nopakaļus.

Vecuma grupas rezultāti un kalendārs

Savukārt svētdien Olaines sporta namā sabrauks desmit U-12 vecuma grupas komandas jeb 2005./2006. dzimšanas gada futbolistes, kas no plkst. 10:00 izspēlēs 15 mačus katru 2x10 minūšu garumā. Līdz ar to arī šeit katra no vienībām laukumā izies pa trim reizēm.

Janvāra vidū šīs vecuma grupas komandas pirmoreiz mērojās spēkiem Spuņciemā, kad pa divām uzvarām un vienam neizšķirtam iekrāja uzreiz trīs vienības – AFA Olaine, FS Metta/OSC un Talsu NSS. Vienu punktu tām zaudē SK Babīte meitenes.

Šai vecuma grupai čempionāta noslēdzošais sabraukums martā notiks Piņķos.

Vecuma grupas rezultāti un kalendārs

Latvijas meiteņu telpu futbola čempionāts no janvāra līdz martam norisinās četrās vecuma grupās. Ja iepriekšējā sezonā tajā piedalījās kopumā 39 komandas, tad jaunais sacensību sasaukums pulcē jau 51 komandu. Vecākajā grupā dalībnieku skaits pieaudzis par piecām vienībām, U-14 un U-12 vecuma grupās par attiecīgi četrām un trim komandām, bet jaunākajā grupā sacensībās startējošo vienību skaits nemainīgi ir astoņas.

Sacensību kalendārs paredz, ka dažādo vecuma grupu sabraukumi šajā sezonā norisinās Rīgā, Spuņciemā, Rēzeknē, Talsos, Jelgavā, Priekuļos, Maltā, Piņķos un Olainē.

Visiem Latvijas sieviešu un meiteņu futbola jaunumiem iespējams sekot līdzi Facebook lapā Sieviešu futbols.

Latvijas meiteņu telpu futbola čempionāts norisinās sadarbībā ar Latvijas sieviešu futbola patronu Bella. Šo zīmolu pārstāvošā TZMO Latvija kompānija ir Eiropas vadošā higiēnas, kosmētikas un medicīnas preču ražotāja TZMO SA meitas uzņēmums Latvijā.


Latvijas Futbola federācija