Svētdien Rīgas 15. vidusskolā risinājās trīs no četrām plānotajām Rīgas Futbola federācijas (RFF) un Futbola turnīru asociācijas (FTA) organizētā Rīgas telpu futbola čempionāta SynotTip Elites līgas turnīra spēlēm. Pēc trīs uzvaru sērijas neveiksmi cieta JakoSport&Graanul Pellets, kas negaidīti pārliecinoši ar 0:6 piekāpās FC INTER STAR. Par spīti šai neveiksmei JakoSport&Graanul Pellets saglabāja pirmo vietu līgas tabulā.

Jau pirmā puslaika ietvaros FC INTER STAR, pateicoties Raimonda Ivenkova un Aleksandra Urbanoviča vārtu guvumiem, ieguva divu vārtu handikapu (2:0), savukārt nākamo 20 minūšu laikā dominēja laukumā vēl vairāk, gūstot četrus bezatbildes vārtus. Divreiz izcēlās Eduards Martins, bet pa reizei vēl mača protokolā ar trāpīgu raidījumu atzīmējās Deniss Kučers un Pāvels Lavrentjevs.

Neraugoties uz šo zaudējumu JakoSport&Graanul Pellets ar 20 izcīnītiem punktiem pagaidām saglabā līderes statusu turnīra tabulā. Interesanti, ka arī pirmā riņķa savstarpējā cīniņā sacensībās ārpus konkurences startējošā FC INTER STAR uzveica turnīra līderi – toreiz ar rezultātu 4:2.

Viena punkta atstatumā no JakoSport&Graanul Pellets kopvērtējumā atrodas DSV Transport, kas svētdien ar rezultātu 6:2 uzveica Garāža vienību, sarūpējot konkurentei jau ceturto zaudējumu pēc kārtas. Transportnieku sastāvā divus vārtus guva Juris Bleiders, pa reizei izcēlās Aleksejs Šroms, Vitālijs Laužels, Mihails Ivanovs un Dmitrijs Musajevs, kamēr sāncenšu rindās Māris Bērziņš atzīmējās divreiz.

Ja DSV Transport, kā minēts, atrodas otrajā vietā, tad Garāža pēc visnotaļ cerīgā sezonas sākuma nu jau noslīdējusi tabulā līdz priekšpēdējai, septītajai, vietai, apsteidzot beidzamajā pozīcijā esošo Olaine par vienu punktu.

Vēl vienā svētdienas duelī FREE, mača noslēdzošajās piecās minūtēs gūstot divus vārtus, ar 4:2 pārspēja UNICEF. Jāpiebilst, ka cīņas gaitā pēdējā atspēlējās no sev nelabvēlīgā 0:2 deficīta, panākot 2:2, tomēr Igora Kapustina 35. minūtē un Daniela Žarova pēdējā minūtē gūtie vārti ļāva triumfēt FREE. Vēl uzvarētāju sastāvā precīzi sita Ruslans Agafonovs un Kirils Rusjanovskis, kamēr pretiniekiem vārtus guva Aleksandrs Žukovs un Aleksandrs Osins.

Kā vēstīts, vēl viena svētdien paredzētā cīņa starp Olaine un FK RABA 2 vienībām olainiešu dalības starptautiskā turnīrā dēļ pārcelta uz piektdienu, 3. februāri.

Elites līgas rezultatīvākie spēlētāji patlaban ar 11 vārtu guvumiem ir Aleksandrs Mihailovs (Olaine) un M. Ivanovs (DSV Transport).

Sākušās izšķirošās cīņas Izaicinājuma līgā

Tikmēr SynotTip RFF un FTA organizētajā galvaspilsētas telpu futbola čempionāta Izaicinājuma līgā starts ticis dots izšķirošā jeb otrā posma izspēlei, kur atkarībā no ieņemtās pozīcijas pirmajā etapā visas 27 dalībnieces četrās apakšgrupās sadalīs ne tikai godalgotās vietas, bet arī galīgo vietu izkārtojumu visas līgas ietvaros.

D apakšgrupā, kur pirmā posma deviņas labākās vienības cīnās par uzvaru Izaicinājuma līgā, aizvadīti pirmie četri mači. To kontekstā jāatzīmē divi TFK Salaspils Mandarin Group panākumi – 3:1 pret FK TUC un 7:0 pret Viesulis/RTU. Trīs punktus iepriekšējo divu nedēļu laikā izcīnījusi arī RegVardy, kas ar rezultātu 2:1 uzveica Baltic International Bank (BIB), savukārt jau minēto FK TUC un Viesulis/RTU savstarpējā cīniņā pārāka ar 4:3 bija pirmā, kuras labā izšķirošos vārtus priekšpēdējā mača minūtē guva Juris Bleiders.

Grupas kopvērtējuma tabulā pašreizējā situācija joprojām ir lielākoties atkarīga no komandu līdzpaņemtajiem rezultātiem ar savu iepriekšējo grupu sāncensēm pirmajā etapā. Patlaban neliels pārsvars punktu izteiksmes ziņā pār konkurentēm ir trim vienībām – TFK Salaspils Mandarin Group (12), LSPA (12) un RegVardy (11). Neviena cita no pārējām sešām apakšgrupas dalībniecēm nav izcīnījusi vairāk par sešiem punktiem.

D apakšgrupas kontekstā arī jāatgādina, ka četras no komandām Izaicinājuma līgā startē ārpus konkurences – to vidū ietilpst RegVardy, TFK Salaspils Mandarin Group, Viesulis/RTU un FK TUC.

Tikmēr E grupā, kur komandas sadalīs 10.-15. vietu līgā, patlaban līdere ir Medical Group DENS (9), kas otro posmu sākusi ar divām uzvarām, pārspējot Industrial Steel Group (6:3) un HAVI Logistics (4:3). Par trim punktiem mazāk ir USB vienībai, kas vēl nevienu maču otrajā etapā nav aizvadījusi.

Savukārt F grupā cīņā par 16.-21. pozīciju otrajā posmā aizvadītas četras spēles, no kurām jāizceļ divas sausās AFK Laikmets uzvaras – 2:0 pret Husky un 6:0 pret Petrow 35+/Jaunais Dinamietis. Tāpat divus mačus, bet ar mainīgām sekmēm, aizvadīja LJA, uzveicot AVANTEX (4:3), kā arī rezultatīvā duelī piekāpjoties FK Kadaga (5:7).

F grupas tabulā ļoti blīvi izkārtojušās pirmās četras tabulas komandas – septiņus punktus savākušas FK Kadaga un AFK Laikmets, bet pa sešiem – AVANTEX un LJA.

Visbeidzot, G grupā, kur noskaidrosies 22.-27. vietas liktenis, aizvadīts vislielākais spēļu skaits - sešas. Četrās no tām piedalījusies Cerber, kas uzveica Konteyner (6:4) un SK Kengaroos/Salaspils (6:2), kā arī piekāpās jau minētajai SK Kengaroos/Salaspils (2:7) un Lerona (5:9). Vēl citos mačos Evolution Latvia uzveica Factset (4:3), savukārt pēdējā guva virsroku duelī ar Lerona (3:2).

Grupas tabulā priekšgalā atrodas Factset un Cerber (pa deviņiem punktiem), bet sešus punktus sakrājušas uzreiz trīs vienības – Lerona, Evolution Latvia un SK Kengaroos/Salaspils.

Izaicinājuma līgas rezultatīvākais spēlētājs ar 30 gūtajiem vārtiem joprojām ir Edgars Neverovskis (EUROLOGI/GiftPrint.LV).

Rīgas kausa izcīņā noskaidroti ceturtdaļfināla pāri

Rīgas kausa izcīņā izspēlētas visas piecas pirmās kārtas spēles un noskaidroti ceturtdaļfināla pāri. Astotdaļfināla barjeru izdevās pārvarēt abām Latvijas 1. līgas čempionāta dalībniecēm – TFK Salaspils/TENTE, pateicoties diviem Mihaila Nikiforova un Ramina Barakzaja vārtu guvumiem, ar rezultātu 6:1 uzveica Estoty/JOMA TEAM, savukārt RSU/BAO Dobele ar 4:2 pārspēja TFK Salaspils Mandarin Group (uzvarētājiem divus precīzus sitienus realizēja Pāvels Zagrebins).

Tāpat ceturtdaļfinālā iekļuva FK Kadaga, kas ar 2:1 uzveica JakoSport&Graanul Pelets, savukārt vēl vienā astotdaļfināla duelī FC INTER STAR ļoti spraigā duelī ar 6:5 izrāva uzvaru pār RAITA, uzvarētāju sastāvā trīs vārtus gūstot Eduardam Martinam.

Pirmais no ceturtdaļfināla pāriem tiks aizvadīts jau trešdien, 1. februārī, kad plkst. 20:20 Rīgas 15. vidusskolā tiksies DSV Transport un TFK Salaspils/TENTE. Cits duelis plānots 7. februārī – plkst. 19:20 Elektrum Olimpiskajā centrā Virslīgas komanda New Project eksaminēs RSU/BAO Dobele.

Vēl vienā mačā par vietu pusfinālā 14. februārī cita Latvijas telpu futbola spēcīgāko klubu saimes pārstāve SK Monarhs plkst. 19:40 NBS zālē cīnīsies ar FK Kadaga. Savukārt 23. februārī plkst. 21:30 Diagnostikas centra sporta zālē FC INTER/STAR tiksies ar Viesulis/RTU.

Turnīra pusfināli plānoti no 13. februāra līdz 5. martam, bet fināls risināsies 19. martā Elektrum Olimpiskajā centrā Latvijas telpu futbola dienas ietvaros.


Informāciju sagatavoja:
Rīgas Futbola federācija