Rīgas Futbola federācijas (RFF) un Futbola turnīru asociācijas (FTA) organizētajā "Evolution Gaming Rīgas nakts minifutbola līga 2017" turnīra trešajā kārtā piektdien risinājās centrālā spēle starp turnīra līderēm SFS/Sportima un FK 02. Elektrum Olimpiskajā centrā notikušajā mačā pārāka ar rezultātu 5:0 izrādījās SFS/Sportima, tādējādi nostiprinoties turnīra kopvērtējuma vienvadībā.

Abas sāncenses turnīru bija sākušas ar divām uzvarām, tādēļ bija skaidrs, ka cīņas veiksminiece automātiski pārņems vienvadības grožus turnīra tabulā, kamēr pie neizšķirta gala iznākuma situācija kopvērtējumā kļūtu sarežģītāka, ļaujot tuvākajām konkurentēm pietuvoties līderu duetam.

Intriga šajā mačā pastāvēja tikai līdz pirmā puslaika beigām, kad Jevgenija Kazuras un Aleksandra Čekulajeva vārtu guvumi deva SFS/Sportima divu vārtu handikapu. Drīz pēc pārtraukuma Pāvels Jermilins panāca 3:0, savukārt pašā mača izskaņā A. Čekulajevs un Aleksandrs Zeņkovs vēl vairāk nostiprināja savas komandas pārākumu, palīdzot tai izcīnīt trešo uzvaru pēc kārtas.

Citā trešās kārtas duelī otro panākumu sacensībās kaldināja RTO, kas spraigā cīņā ar rezultātu 5:4 pieveica AMOKO. Interesanti, ka pēdējai divas reizes izdevās no trīs vārtu deficīta pietuvoties rezultāta starpībā līdz minimumam (no 0:3 līdz 2:3 un no 2:5 līdz 4:5), tomēr izraut vismaz neizšķirtu AMOKO šoreiz nebija pa spēkam.

Uzvarētāju sastāvā divus vārtus guva Jevgeņijs Komarnickis, pa vieniem Mihails Skuratovičs, Dmitrijs Gavrilovs un Viktors Josifovs, kamēr sāncenšu rindās divreiz atzīmējās Sergejs Pučko un Arturs Rucko.

Vēl vienā spēlē savus pirmos trīs punktus turnīrā izcīnīja FC Caramba Riga, kas, pateicoties Jurija Višņakova, Sergeja Kuļikova un Eduarda Šeremeta vārtu guvumiem, ar rezultātu 3:1 sarūgtināja Riga United FC. Pēdējiem vienīgo reizi precīzi sita Nils Krause.

Līgas rezultatīvākais spēlētājs arī pēc trim kārtām ir septiņus vārtus guvušais Mihails Skuratovičs (RTO).

Kā ziņots, Elektrum Olimpiskajā centrā izspēlētais turnīrs, kas notiek pirmo reizi, tiek organizēts ar mērķi veicināt aktīvu atpūtu ar futbola spēli, kā arī noskaidrot meistarīgākās minifutbola komandas un spēlētājus Rīgā. Sacensībās risinās formātā seši pret seši uz ceturtās daļas no futbola laukuma, ar 2x3 metru telpu futbola vārtiem un ar lielā izmēra futbola bumbu.

Sacensību gaitā sešas komandas uzvarētāju noskaidros pēc divu riņķu turnīra.


Informāciju sagatavoja:
Rīgas Futbola federācija