Jaunās sezonas pirmās spēles sagaidījušas arī Latvijas meiteņu telpu futbola čempionāta vecākās grupas pirmās divīzijas komandas, kas aizvadītās nedēļas nogalē pulcējās sabraukumos Rēzeknē un Spuņciemā. Uzvarot visās trīs spēlēs, uz visaugstākajām vietām turnīrā pieteicās Rīgas un Liepājas komandas.

Čempionāta vecākajā grupā sacenšas 2002. dzimšanas gada un vecākas futbolistes, bet komandas, ņemot vērā to potenciālo spēku samēru, sadalītas divās divīzijās. Sestdien un svētdien laukumā devās nomināli spēcīgākās – pirmās divīzijas – vienības. Šajā divīzijā spēkiem mērojas astoņas komandas, kas sadalītas A un B apakšgrupās.

 Foto galerija no spēlēm Spuņciemā un Rēzeknē

Sestdien uz spēlēm Rēzeknē pulcējās A apakšgrupas komandas, kuru cīņas uzņēma VRK Sporta mācību centrs. Pārliecinoši labākās bija allaž spēcīgās Rīgas Futbola skola komandas pārstāves, kuras guva trīs panākumus pār Rēzeknes BJSS/SK Progress, VPRRP/46. vsk un Riga United FC futbolistēm. Šajos mačos rīdziniecēm tikai vieni zaudēti vārti, bet saspringtākā spēkošanās bija pret Rēzeknes futbola pārstāvēm – 3:0.

Tieši rēzeknietes, uzvarot abās pārējās spēlēs, grupā ieņem otro vietu, bet trešā pozīcija pienākas VPRRP/46. vsk futbolistēm, kuras mačā pret Riga United FC uzvarēja ar 2:1.

Pēc tam svētdien Spuņciema sporta hallē mačus aizvadīja B apakšgrupas komandas, starp kurām visvairāk izcēlās FK Liepāja. Vispārliecinošāk tika pārspēta AFA Olaine vienība (5:2), bet SK Imanta pārstāves tika uzvarētas smagā cīņā ar 2:0. Vēl aizraujošāka spēkošanās kurzemniecēm bija ar Rīgas Futbola skola 2 komandu, svinot panākumu ar 5:4.

Ar divām uzvarām otro vietu grupā ieņem rīdzinieces, savukārt AFA Olaine un SK Imanta no Spuņciema atgriezās ar vienu punktu, savstarpējā mačā slēdzot 1:1 mierizlīgumu.

Vecuma grupas rezultāti un spēļu kalendārs

Otros sabraukumus abu apakšgrupu komandas aizvadīs sezonas izskaņā, kad 19. martā Rīgā Latvijas Telpu futbola asociācijas (LTFA) organizētās telpu futbola dienas ietvaros notiks arī fināls un spēle par trešo vietu.

Latvijas meiteņu telpu futbola čempionāts no janvāra līdz martam norisinās četrās vecuma grupās. Ja iepriekšējā sezonā tajā piedalījās kopumā 39 komandas, tad jaunais sacensību sasaukums pulcē jau 51 komandu. Vecākajā grupā dalībnieku skaits pieaudzis par piecām vienībām, U-14 un U-12 vecuma grupās par attiecīgi četrām un trim komandām, bet jaunākajā grupā sacensībās startējošo vienību skaits nemainīgi ir astoņas.

Sacensību kalendārs paredz, ka dažādo vecuma grupu sabraukumi šajā sezonā norisinās Rīgā, Spuņciemā, Rēzeknē, Talsos, Jelgavā, Priekuļos, Maltā, Piņķos un Olainē.

Visiem Latvijas sieviešu un meiteņu futbola jaunumiem iespējams sekot līdzi Facebook lapā Sieviešu futbols.

Latvijas meiteņu telpu futbola čempionāts norisinās sadarbībā ar Latvijas sieviešu futbola patronu Bella. Šo zīmolu pārstāvošā TZMO Latvija kompānija ir Eiropas vadošā higiēnas, kosmētikas un medicīnas preču ražotāja TZMO SA meitas uzņēmums Latvijā.


Latvijas Futbola federācija