Septītās kārtas ietvaros Rīgas Futbola federācijas (RFF) un Futbola turnīru asociācijas (FTA) organizētajā Rīgas telpu futbola čempionāta SynotTip Alternatīvajā līgā neizšķirti pēc piecu uzvaru sērijas cīnījās Rīgas Pašvaldības Policija, taču par spīti punktu zaudēšanai un tuvāko konkurentu uzvarām joprojām saglabāja līderes statusu kopvērtējuma tabulā.

Mačā starp FC Maskachka 2 un Rīgas Pašvaldības Policija rezultāts mainījās te vienai, te otrai komandai par labu, bet spēles epilogā tuvāk trīs punktu izcīnīšanai bija policisti, kuri četras minūtes pirms tiesneša beigu svilpes ieguva minimālu vienu vārtu handikapu – 5:4. Tiesa, to noturēt viņiem neizdevās, jo priekšpēdējā minūtē FC Maskachka 2 labā izlīdzinājuma vārtus guva Konstantīns Guļenko, tādējādi cīņai noslēdzoties ar kaujiniecisku neizšķirtu 5:5.

Ar trim vārtu guvumiem policistu rindās izcēlās Jānis Kleperis, savukārt divas reizes viņam piebalsoja Renārs Kazus. Interesanti, ka abi šie spēlētāji patlaban ir arī rezultatīvākie visas līgas kopējā ieskaitē – katrs no tiem sāncenšu vārtsargus sarūgtinājis pa deviņām reizēm. Tikmēr FC Maskachka 2 sastāvā divreiz izcēlās K.Guļenko, bet pa reizei mača protokolā atzīmējās Aleksejs Gavrikovs, Arturs Podluckis un Valērijs Frolovs.

Rīgas Pašvaldības Policija pārsvars tabulā pēc šīs spēles pār tuvākajām sekotājām BLLG un FK Partizāns samazinājās līdz divu punktu apjomam.

Abas tuvākās līderes konkurentes septītajā kārtā svinēja uzvaras. BLLG, pateicoties Aleksandra Zotimova un Anda Rudzīša hat-trick, ar rezultātu 9:3 pārliecinoši sagrāva Ziemeļblāzma, savukārt FK Partizāns savus trīs punktus ieguva duelī ar kopvērtējuma pastarīti Satis Grupa – 6:1.

Jau vienā no nākamās kārtas spēļu dienām – 3. februārī plkst. 20:00 – Rīga 15. vidusskolā gaidāms no turnīra tabulas viedokļa ļoti intriģējošs cīniņš starp Rīgas Pašvaldības Policija un FK Partizāns. Gadījumā, ja policisti šo spēli zaudēs, turnīra tabulas priekšgalā izvirzīsies jauna līdere.

Alternatīvās līgas šobrīd ceturtās vietas īpašniece Arigo aizvadītajā kārtā pēc ļoti pārliecinoši aizvadīta pirmā puslaika (4:0) ar rezultātu 6:1 sagrāva Ropaži. Tāpat papildus trīs punktus savā kopējā rēķinā ierakstīja FK Labas preces, kas, pateicoties diviem Andreja Kozireva un Jura Pastora vārtu guvumiem, ar 4:2 pārspēja K21 Mēbeles.

Visbeidzot, vēl nepieminētajā septītās kārtas mačā pēc četru neuzvarētu spēļu sērijas panākumu atkal izdevās kaldināt GiftPrint.LV/EUROLOGI, kas ar 4:2 uzveica Futsal Addicts.

Kā iepriekš vēstīts, Alternatīvā līga izveidota ar mērķi dot iespēju telpu futbolā sevi apliecināt jaunām komandām, kā arī futbola kolektīviem, kuriem vēl pietrūkst nopietna līmeņa turnīru prakses. Turnīra uzvarētāja un pārējās medaļnieces noskaidrosies pēc viena riņķa turnīra, katrai no dalībniecēm aizvadot 11 spēles.


Informāciju sagatavoja:
Rīgas Futbola federācija