Latvijas telpu futbola izlases galvenais treneris Artūrs Šketovs pēc izcīnītās uzvaras pār Armēniju (4:1) atzīmēja līdzjutēju sniegtā atbalsta veikto ieguldījumu komandas panākumā gan noslēdzošajā spēlē, gan visā turnīrā Jelgavā kopumā. Komandas galvenais treneris maču pret Armēniju nosauca par labāko spēli valstsvienības izpildījumā šajā turnīrā. 

"Pirmkārt, vēlējos pateikties Armēnijas izlasei par labu spēli. Līdzjutējiem tā patika. Mums šī bija grūta spēle, kurā tikās līdzvērtīgi pretinieki. Mums šodien paveicās vairāk. Ļoti gribējām šodien uzvarēt un iepriecināt mūsu līdzjutējus, kur, kā izteicās pretinieku komandas vārtsargs, šodien arī palīdzēja mūsu komandai uzvarēt pašā atbildīgākajā brīdī. Tādu atbalstu, kāds bija šajā turnīrā, mēs ilgi laiku neatceramies tieši telpu futbolā. Liels paldies visiem, kas atbalstīja mūsu komandu! Pirmām kārtām mēs šodien spēlējām mūsu līdzjutējiem! 

Armēnijas izlasei ir meistarīga komanda, kurā ir daudz labu spēlētāju. Mēs ceturto reizi tiekamies kvalifikācijas spēlēs. Jā, visās spēlēs esam izcīnījuši uzvaras, taču visas spēles ritēja saspringtā cīņā līdz pēdējām sekundēm, un tikai pašā spēles izskaņā mums izdevās izcīnīt uzvaru. Novēlu Armēnijas izlasei labu mājupceļu un panākumus nākotnē!" šādi pēcspēles preses konferencē izteicās Latvijas izlases galvenais treneris Artūrs Šketovs. 

"Jā, šī bija labākā spēlē turnīrā. Mēs saskārāmies ar zināmām sastāva grūtībām. Papildus traumētajiem spēlētājiem, kas nebija pieteikti šajā turnīrā, mums šodien laukumā nevarēja palīdzēt saslimušais Igors Avanesovs, diskvalificētais Oskars Ikstens, kā arī spēles laikā savainojumā iedzīvojās Igors Lapkovskis. Ņemot vērā šos apstākļus, izcīnītā uzvara ir īpaši vērtīga. Mums šodien laukumā patiešām bija komanda. Mani šobrīd pārņem emocijas, šādā nozīmīgā dienā spēlētāji izdarīja visu, ko viņi varēja un pat nedaudz vairāk. Turklāt šādu lielisku līdzjutēju atbalstīti," līdzjutēju un spēlētāju sniegto ieguldījumu uzvarā vairākkārt īpaši atzīmēja valstsvienības galvenais treneris.  

Artūrs Šketovs, kurš mačā pret Armēniju aizvadīja savu 100. spēli pie valstsvienības stūres, izteica pateicību arī visiem spēlētājiem, ar kuriem viņam bija iespēja pastrādāt telpu futbolā. Treneris piebilda, ka pateicoties šiem puišiem, viņam izdevās tik ilgi strādāt kopā ar Latvijas izlasi un septīto reizi nokļūt UEFA Eiropas čempionāta kvalifikācijas pamatturnīrā. 

"Protams, jau tagad mēs stādam arī turpmākus mērķus. Taču jūs visi paši redzat, ka pārējās komandas arī aug un attīstās. Vācijas izlase ir ļoti laba līmeņa debitande, tāpat arī Armēnijas un Igaunijas izlase allaž izrāda cienījamu pretestību. Ticiet man, katru reizi iekļūt pamatturnīrā mums izdevās grūtā cīņā. Iespējams, esam jau mūsu līdzjutējus pieradinājuši, ka allaž spēlējam pamatturnīrā. Domāju, ka īstie mūsu komandas līdzjutēji to visu redz, novērtē un saprot, tāpēc šodienas uzvara ir īpaši vērtīga, jo šodien mums laukumā devās arī tie spēlētāji, kas iepriekš spēlēja mazāk. Taču šodien viņi nospēlēja par visiem 100 un vairāk procentiem. Vienlaikus esmu ļoti priecīgs par mūsu izlases pieredzējušajiem spēlētājiem, kas tik ilgu laiku tur savu augsto līmeni un palīdz Latvijas izlasei uzvarēt. Vēlos pateikt lielu paldies par šodienas uzvaru gan saviem spēlētājiem, kad līdzjutējiem, gan arī savai ģimenei!" saka Artūrs Šketovs. 

Uz žurnālistu jautājumiem preses konferences laikā svētdien atbildēja arī valstsvienības ilggadējais vārtsargs Aigars Bondars.

 ARMĒNIJA - LATVIJA (1:4): pēcspēles preses konferences video ieraksts


Latvijas Futbola federācija