Aizvadītajā nedēļas nogalē Latvijas Telpu futbola asociācijas (LTFA) pārraudzītajos un organizētajos turnīros risinājās spēles gan Virslīgā, gan arī 1.līgā un Latvijas kausa izcīņā. Negaidītu izstāšanos no kausa sacensībām jau turnīra ceturtdaļfināla stadijā piedzīvoja Virslīgas šobrīd trešā labākā komanda TFK Rēzekne, savukārt 1.līgā pirmo zaudējumu pēc septiņu panākumu sērijas piedzīvoja līdere Ošukalns.

Cīņā par vietu Latvijas kausa izcīņas pusfinālā TFK Rēzekne svētdien Kuldīgā viesojās pie 1.līgas čempionātā startējošās FC Nikers, piedzīvojot negaidītu zaudējumu pagarinājumā – 2:3. Laukuma saimnieki jau pirmo desmit minūšu laikā ieguva divu vārtu pārsvaru (2:0), precīzi sitot kapteinim Guntaram Rumbeniekam un Aleksim Bosjanokam, uz ko Rēzeknes klubs atbildēja ar Andrija Kidanova sekmīgu sitienu neilgi pirms došanās pārtraukumā.

Antona Petrova rezultatīvais raidījums 24. minūtē atjaunoja līdzsvaru rezultāta izteiksmē (2:2), bet pamatlaika turpinājumā nevienai no sāncensēm vairs iekarot pretinieku vārtus neizdevās. Par spēles varoni kļuva FC Nikers telpu futbolists Gatis Rožkalns, kurš jau pirmajā pagarinājuma minūtē atjaunoja laukuma saimnieku pārsvaru (3:2), bet rēzekniešiem vēlreiz atspēlēties neizdevās.

FC Nikers kļuva par trešo komandu, kas nodrošinājusi vietu Latvijas kausa pusfinālā – iepriekš ceturtdaļfināla kārtas barjeru bija pārvarējušas arī FK RABA un SK Monarhs. Ceturtā pusfināliste noskaidrosies 8. februāra duelī starp deviņkārtējo valsts čempioni FK Nikars un RTU/Madona FK.

Četras spēles aizvadītajās brīvdienās notika 1.līgas turnīrā, no kurām kā centrālā jāizceļ Valmiera Glass VIA un līderes Ošukalns sestdienas duelis Vidzemes Olimpiskajā centrā. Šajā mačā ar rezultātu 6:3 pārāki izrādījās valmierieši, tādējādi pārtraucot pretinieku septiņu uzvarēto spēļu sēriju. Neraugoties uz piedzīvoto neveiksmi, Ošukalns joprojām saglabāja līderes statusu turnīra kopvērtējuma tabulā.

Vēl divi sestdienas mači noslēdzās ar ļoti pārliecinošu laukuma saimnieku triumfu. FC Nikers turnīra tabulas pastarītes SK Latgols vārtos bumbu raidīja 14 reizes, gūstot virsroku ar rezultātu 14:3, savukārt TFK Salaspils/TENTE sarūgtināja Latvijas galvaspilsētu pārstāvošo PB Line/Dinair – 11:4. Katrā no šiem mačiem uzvarētāju sastāvā viens no spēlētājiem guva piecus vārtus – kuldīdznieku labā to paveica G. Rumbenieks, kamēr TFK Salaspils/TENTE rindās tikpat reizes atzīmējās Mārtiņš Sīpols.

Vienīgajā svētdien notikušajā 1.līgas cīniņā Preiļu BJSS ar rezultātu 3:2 izbraukumā pārspēja RSU/BAO Dobele.

Sakarā ar Latvijas telpu futbola izlases startu Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīrā jau otro nedēļas nogali pēc kārtas tikai viens mačs tika izspēlēts Virslīgas turnīrā. Šoreiz savā starpā spēkiem mērojās New Project un SK Monarhs, un pārāka, gūstot visus piecus vārtus otrajā puslaikā, ar rezultātu 5:0 izrādījās New Project komanda, kas tādējādi pacēlās uz piekto vietu kopvērtējuma tabulā.


Informāciju sagatavoja:
Latvijas Telpu futbola asociācija