Latvijas telpu futbola izlases galvenais treneris Artūrs Šketovs un komandas kapteinis Andrejs Aleksejevs pēcspēles preses konferencē vienprātīgi uzsvēra mūsu komandas līdzjutēju sniegtā atbalsta ieguldījumu kopējā uzvarā pār Igaunijas valstsvienību 2018. gada UEFA Eiropas telpu futbola čempionāta kvalifikācijas priekšsacīkšu turnīra pirmajā spēlē Jelgavā. 

"Pirmkārt, vēlos pateikt paldies Igaunijas izlases kolēģim par spēli. Domāju, ka spēle patika mūsu līdzjutējiem, kas kuplā skaitā šovakar Jelgavā bija klāt un sniedza mums lielu atbalstu. Lielā mērā, tieši pateicoties mūsu faniem, arī uzvarējām. Ticiet man, tieši priekš mūsu līdzjutējiem mēs arī spēlējām," šādi pēcspēles preses konferences ievadā izteicās mājinieku komandas galvenais treneris. 

"Mūsu iepriekšējās spēles pret Igauniju allaž aizritējušas grūtā cīņā. Redzams, ka šī komanda ar katru turnīru un spēli pieliek. Pirmo puslaiku mēs zaudējām. Domāju, ka tas attiecināms uz zināmu uztraukumu mūsu spēlētāju vidū. Mēs plānojām gūt ātrus vārtus, kas sākumā gan neizdevās, tāpēc parādījās zināms uztraukums, kas savukārt traucēja tos realizēt. Šajā spēlē mēs radījām vairāk bīstamos momentus, tāpēc arī pelnīti uzvarējām, ja vērtējam tieši šo kritēriju. Kā zināms, futbolā uzvar tā komanda, kas gūst vairāk vārtus un ielaiž mazāk. Vēlos novēlēt Igaunijas izlasei abās atlikušajās spēlēs veiksmi un iegūt punktus!" Latvijas izlases uzvaru kā pelnītu novērtēja Artūrs Šketovs. 

"Vēlos uzaicināt mūsu līdzjutējus arī turpmāk atbalstīt komandu! Atbalsts tribīnēs bija ļoti jūtams. Mūsu spēlētāji ļoti centās, atdeva visus savus spēkus. Man nav pretenziju futbolistu virzienā gan vēlēšanās, gan pašatdeves ziņā. Protams, bija kļūdas, taču arī bez tām telpu futbols nav iedomājams," piebilst mūsu komandas galvenais treneris, kurš ceturtdienas vakarā aizvadīja savu 98. spēli pie valstsvienības stūres. 

"Piekritīšu mūsu trenerim. Spēlēt savu līdzjutēju priekšā vienmēr ir jūtams uztraukums. Tieši Uztraukums un momentu realizācija bija divas lielākās mūsu problēmas spēlē. Iespējams, uztraukums arī pievīla mūs radīto momentu noslēguma epizodēs, kur mums bija jāgūst vārti. Telpu futbols nestāv uz vietas. Vēlos pateikt paldies arī Igaunijas izlasei par spēli. Šī komanda ar katru gadu pieliek, un ar katru gadu paliek arvien grūtāk un grūtāk ar viņiem spēlēt. Tāpēc telpu futbols arī interesants.

Domāju, ka mūsu skatītājiem ļoti patika šī spēle. Liels paldies skatītājiem, kas šajā darba dienas vakarā atbrauca un atbalstīja mūsu komandu. Mēs spēlējam futbolu, galvenokārt, mūsu skatītājiem. Liels paldies jums. Aicinu atbalstīt mūsu izlasi gan piektdien, gan arī svētdien!" pēcspēles preses konferencē savu viedokli pēc izcīnītas uzvaras pauda arī valstsvienības kapteinis Andrejs Aleksejevs.

 LATVIJA - IGAUNIJA (4:2) pēcspēles preses konferences ieraksts (26.01.2017.)

2018. gada UEFA Eiropas čempionāta kvalifikācija (C grupa)

UEFA.com | Spēļu kalendārs un rezultāti


Latvijas Futbola federācija