Pirmais no trim šīgada Latvijas Futbola federācijas (LFF) Ziemas kausa turnīriem jauniešiem norisinājās 25. un 26. janvārī Elektrum Olimpiskajā centrā Rīgā, kur pulcējās U-14 vecuma grupas jeb 2003. dzimšanas gada futbolisti. Sacensībām izceļoties ar spraigu situāciju kopvērtējuma tabulā, pirmo vietu izcīnīt izdevās FS Metta-2003 komandai.

Turnīra pirmajā dienā FS Metta-2003 uzvarēja abas spēles, un paveica to pārliecinoši, kad ar 3:0 pārspēja SK Super Nova komandu un ar 4:0 apspēlēja puišus no FK Liepāja. Tomēr sacensību otrās dienas ievadā rīdzinieki ar 2:3 zaudēja Riga FC/Šitika Futbola akadēmija vienībai, kas pirms tam abas savas ievadošās cīņas bija zaudējusi ar 0:3. Citviet turnīrā līdz noslēdzošajai spēlei divas uzvaras iekrāja arī BFC Daugavpils, kas vispirms ar 3:0 pārsēja Riga FC/Šitika Futbola akadēmija, vēlāk ar 2:4 atzina FK Liepāja pārākumu, bet trešajā mačā ar 3:1 apspēlēja SK Super Nova.

 Turnīra foto galerija

Līdz ar to turnīra uzvarētāju liktenis izšķīrās sacensību noslēdzošajā mačā, kurā tikās tieši FS Metta-2003 un BFC Daugavpils komandas. Spēlei noslēdzoties bezvārtu neizšķirti 0:0, abas vienības turnīru noslēdza ar septiņiem punktiem, bet labākas gūto un zaudēto vārtu attiecības dēļ pirmo vietu ieņēma FS Metta-2003. Tikmēr BFC Daugavpils ierindojās otrajā pozīcijā, bet, atpaliekot par punktu, trešo pozīciju ieņēma SK Super Nova.

turnīra kopvērtējums, rezultāti un komandu sastāvi

Par turnīra labāko vārtsargu tika nosaukts Ņikita Šarins (BFC Daugavpils), labākā aizsarga balvu saņēma Roberts Hons (FS Metta-2003), labākā pussarga balvu izpelnījās Artūrs Krancmanis (SK Super Nova), bet Alekss Kaikins (FS Metta-2003) kļuva par turnīra labāko uzbrucēju.

LFF Ziemas kausa turnīros trīs vecuma grupās piedalās pa piecām komandām pēc iepriekšējā gada Latvijas Jaunatnes futbola čempionātā uzrādītajiem rezultātiem. Divu dienu garumā vienības aizvada viena apļa turnīru.

Pagājušajā Latvijas Jaunatnes futbola čempionāta sezonā šī vecuma futbolisti spēkojās U-13 konkurencē, kur Elites grupā pirmo vietu izcīnīja FS METTA komanda, aiz sevis atstājot attiecīgi BFC Daugavpils un Šitika Futbola skola pārstāvjus.

Nākamie divi LFF Ziemas kausa turnīri jauniešiem Rīgā norisināsies 8.-9. februārī (U-15 vecuma grupa) un 1.-2. martā (U-16 vecuma grupa).

Šādi turnīri jauniešu futbolā tiek organizēti ceturto gadu pēc kārtas. Turnīra mērķis un uzdevums ir izvērtēt vadošo Latvijas jaunatnes spēlētāju spēles līmeni, noteikt turnīra uzvarētājus un labākos futbolistus, attīstīt un paaugstināt jauniešu futbola popularitāti, kā arī uzlabot spēlētāju, futbola tiesnešu un treneru profesionālās iemaņas.


Latvijas Futbola federācija