Trešo uzvaru pēc kārtas pēdējo kārtu ietvaros svētdien Rīgas 15. vidusskolā notikušajā Rīgas Futbola federācijas (RFF) un Futbola turnīru asociācijas (FTA) organizētās SynotTip Rīgas telpu futbola čempionāta Elites līgas spēlē izcīnīja pašreizējā līdere JakoSport&Graanul Pellets, kas tādējādi vēl vairāk nostiprināja vadību turnīra kopvērtējuma tabulā.

Trīs Vitālija Smirnova vārtu guvumi palīdzēja JakoSport&Graanul Pellets ar rezultātu 5:3 uzveikt Olaine komandu. Interesanti, ka mača gaitā olainieši trīs reizes atspēlēja minimālu rezultāta deficītu (0:1, 1:2 un 2:3), tomēr spēles izskaņā turnīra līdere izrāva trīs punktus – vispirms 39. minūtē ar elegantu sitienu devītniekā vārtus guva V. Smirnovs, savukārt līdz ar mača beigu sirēnu tukšos Olaines kluba vārtos bumbu raidīja Maksims Selivončiks.

Vēl uzvarētāju sastāvā šajā spēlē vienu reizi izcēlās Artjoms Voroņins, bet pretinieku rindās visus trīs vārtus guva Aleksandrs Mihailovs, kurš tādējādi kļuva par šī brīža sacensību rezultatīvāko spēlētāju.

Pēc izcīnītās uzvaras JakoSport&Graanul Pellets turnīra tabulā tuvākās sāncenses DSV Transport un UNICEF apsteidz jau par četriem punktiem.

Neveiksmīga šī kārta izvērtās Latvijas Virslīgas čempionāta komandas FK RABA fārmklubam, kas piedzīvoja neveiksmi mačā ar UNICEF (2:3), neraugoties uz to, ka cīņas gaitā no 0:1 rezultāta panāca 2:1, kā arī uz divām sāncenšu spēlētāju nopelnītajām sarkanajām kartiņām. Pēc šī zaudējuma FK RABA 2 atkrita uz ceturto pozīciju kopvērtējuma tabulā.

Jau spēles trešajā minūtē UNICEF vadībā izvirzīja Romans Sulackis, uz ko pretinieki atbildēja ar Andreja Ziļa trāpīgu raidījumu puslaika vidū. Līdz pārtraukumam emocijas laukumā mutuļoja – sešu minūšu laikā UNICEF par rupju spēli nopelnīja divus noraidījumus (Dmitrijs Prohorovs un Vladislavs Eidimits), un vienu no šiem skaitliskajiem vairākumiem FK RABA 2 arī izdevās realizēt, kad Dmitrijs Gaļļamovs panāca 2:1. Par spīti šādam notikumu pavērsienam UNICEF otrajā puslaikā tomēr izdevās pavērst cīņas gaitu sev vēlamā virzienā – 22. minūtē Dmitrijs Zolotarjovs atjaunoja rezultāta līdzsvaru, bet divas minūtes līdz spēles beigām netīšs FK RABA 2 futbolista bumbas raidījums savos vārtos ļāva trīs punktus šajā duelī izcīnīt UNICEF.

Pēc piecu nezaudētu maču sērijas svētdien neveiksmi cieta DSV Transport, kas ar rezultātu 2:6 atzina FREE vienības pārākumu. Arī šajā spēlē ne visiem spēlētājiem bija lemts aizvadīt maču līdz galam – cīņas izskaņā tiešo noraidījumu nopelnīja FREE vārtsargs Valērijs Urigajevs un DSV Transport spēlētājs Jurijs Krasņakovs.

Uzvarētāju rindās pa diviem vārtiem guva Daniels Žarovs un Igors Kapustins, pa reizei spēles protokolā atzīmējās Vasilijs Kravcevs un Andrejs Gornaks, kamēr transportniekiem vārtus guva Vitālijs Laužels un Dmitrijs Musajevs.

Visbeidzot, vēl vienā svētdienas duelī FC INTER STAR, pateicoties Dmitrija Gruņičeva, Aleksandra Urbanoviča un Kirila Jeļkina vārtu guvumiem, ar rezultātu 3:1 pārspēja Garāža. Pēdējiem prestiža vārtus guva Kristaps Rakštelis.

Turnīra rezultatīvāko spēlētāju saraksta priekšgalā, kā minēts, ar 11 vārtu guvumiem izvirzījies Olaine pārstāvis Aleksandrs Mihailovs, bet pa desmit precīziem sitieniem ir Mihailam Ivanovam (DSV Transport) un M. Selivončikam (JakoSport&Graanul Pellets).

Trīs no turnīra nākamās kārtas spēlēm Rīgas 15. vidusskolā risināsies jau šo svētdien, 29. janvārī, savukārt cīņa starp Olaine un FK RABA 2 vienībām olainiešu dalības starptautiskā turnīrā dēļ pārcelta uz piektdienu, 3. februāri.


Informāciju sagatavoja:
Rīgas Futbola federācija