Otro sezonas sabraukumu nedaudz vairāk nekā nedēļas laikā aizvadījušas Latvijas meiteņu telpu futbola čempionāta U-14 vecuma grupas komandas, kas 22. janvārī pulcējās Babītes sporta kompleksā Piņķos. Pēc šiem mačiem divas komandas saglabā nevainojamu uzvaru bilanci.

Šajā vecuma grupā čempionātā startē desmit komandas, bet pēc pirmā sabraukuma rezultātiem kopvērtējuma galvgalī atradās FS Metta/OSCRīgas Futbola skola un Rēzeknes BJSS vienības. Viņu tuvākās sekotājas bija AFA Olaine futbolistes, bet tālāk turnīra tabulā bija izkārtojušās SK Imanta/Talsu NSSFK IecavaSK BabīteFK LiepājaFS Metta/OSC Rīga un SK Līderis no Kalnciema.

Nevainojami arī šo sabraukumu aizvadīja FS Metta/OSC un Rēzeknes BJSS komandas. Rīdzinieces guva panākumus pār SK Babīte (14:0), sava kluba otru komandu FS Metta/OSC Rīga (14:0) un FK Iecava (5:0), savukārt rēzeknietes bija pārākas mačos pret Rīgas Futbola skola (3:0), FK Liepāja (8:0) un SK Imanta/Talsu NSS (8:0). Abas vienības līdz ar to uzvarējušas visās sešās līdzšinējās spēlēs un ieņem pirmās divas kopvērtējuma vietas. Izceļams, ka galvaspilsētas komanda sacensībās līdz šim nav zaudējusi nevienus vārtus.

 Foto no sabraukuma Piņķos

Tikmēr uz turnīra tabulas trešo pozīciju pakāpusies AFA Olaine komanda, kas svētdien Piņķos guva trīs uzvaras pār SK Imanta/Talsu NSS (4:2), SK Līderis (2:0) un FK Liepāja (5:0). Olainietes līderēm pašlaik zaudē trīs punktus, bet divus punktus nopakaļus seko Rīgas Futbola skola, kas sezonas otrajā sabraukumā bez zaudējuma Rēzeknes pārstāvēm uzvarēja SK Babīte (6:0) un cīnījās neizšķirti ar FK Iecava (2:2). Tieši iecavnieces, kuras kā vienīgās turnīrā līdz šim pratušas gūt vārtus pret Rēzeknes BJSS (1:2 zaudējumā), ar septiņiem punktiem ieņem kopvērtējuma piekto vietu.

Visas čempionāta komandas pratušas tikt pie vismaz trim punktiem. Aiz labāko piecinieka pašlaik izkārtojušās attiecīgi SK Imanta/Talsu NSS, SK Babīte, FK Liepāja, SK Līderis un FS Metta/OSC Rīga.

U-14 vecuma grupas rezultāti un kalendārs

Šīs vecuma grupas komandas, kurās spēlē 2003.-2004. dzimšanas gada meitenes, sezonas pirmo sabraukumu iepriekš nospēlēja Rēzeknē, bet pēc tikšanās Piņķos vienības trešo un reizē arī noslēdzošo sabraukumu aizvadīs 4. februārī Spuņciemā.

Latvijas meiteņu telpu futbola čempionāts no janvāra līdz martam norisinās četrās vecuma grupās. Ja iepriekšējā sezonā tajā piedalījās kopumā 39 komandas, tad jaunais sacensību sasaukums pulcē jau 51 komandu. Vecākajā grupā dalībnieku skaits pieaudzis par piecām vienībām, U-14 un U-12 vecuma grupās par attiecīgi četrām un trim komandām, bet jaunākajā grupā sacensībās startējošo vienību skaits nemainīgi ir astoņas.

Sacensību kalendārs paredz, ka dažādo vecuma grupu sabraukumi šajā sezonā norisinās Rīgā, Spuņciemā, Rēzeknē, Talsos, Jelgavā, Priekuļos, Maltā, Piņķos un Olainē.

Visiem Latvijas sieviešu un meiteņu futbola jaunumiem iespējams sekot līdzi Facebook lapā Sieviešu futbols.

Latvijas meiteņu telpu futbola čempionāts norisinās sadarbībā ar Latvijas sieviešu futbola patronu Bella. Šo zīmolu pārstāvošā TZMO Latvija kompānija ir Eiropas vadošā higiēnas, kosmētikas un medicīnas preču ražotāja TZMO SA meitas uzņēmums Latvijā.


Latvijas Futbola federācija