Gatavojoties 2019. gada FIFA Pasaules kausa Eiropas zonas kvalifikācijas turnīram, Latvijas nacionālā sieviešu futbola izlase janvārī aizvada regulāras treniņnometnes Rīgā. Svētdien, 22. janvārī Elektrum Olimpiskā sporta centra hallē, Rīgā mūsu valstsvienība pārbaudes spēlē tikās ar Lietuvas čempionēm FK "Gintra Universitetas".

Šajā spēlē uzvaru ar rezultātu 5:0 svinēja Latvijas sieviešu futbola valstsvienība, kuras rindās divus vārtus guva Renāte Fedotova, bet vēl pa reizei bumbu pretinieku vārtu tīklā raidīja Karlīna Miksone, Olga Ševcova un Viktorija Zaičikova. Jāatzīmē, ka šajā mačā spēlētāju maiņu skaits bija neierobežots.

GALVENĀ TRENERA PĒCSPĒLES KOMENTĀRS

"Spēle kalpoja par vērtīgu atskaites punktu sezonas ievadā. Varējām novērtēt, kā šobrīd izskatāmies uz pretinieku fona, ko varam izdarīt laukumā un pie kā vēl jāstrādā. Divas nedēļas esam strādājuši kopā. Tagad būs nedēļas pauze, pēc kuras atkal satiksimies trīs nedēļas pēc kārtas, lai ieguldītu nākamo darbu, gatavojoties kvalifikācijas spēlēm," pirmās pārbaudes spēles nozīmi uzsver valstsvienības galvenais treneris Didzis Matīss.

Treneris Matīss vienlaikus arī atzīmēja, ka FK "Gintra Universitetas" uz Rīgu nebija ieradušās savā labākajā sastāvā. Spēles pieteikumā bija iekļautas vien 13 futbolistes, tostarp, viena leģionāre - Azerbaidžānas pilsone Ana Alekperova. Šobrīd gan pastāv iespēja, ka februārī komandas tiksies atkārtoti, un tajā spēlē lietuvietes varētu ierasties labākajā sastāvā.

"Runājot par pašu spēli, pirmajā puslaikā likās, ka mēs vēl nedaudz taustījāmies, taču arī pretinieks nevienu bīstamu momentu pie mūsu vārtiem tā arī neizveidoja. Mēs savukārt labi izmantojām savas iespējas uzbrukumā. Kas attiecas uz spēles uzdevumiem, šajā sezonas posmā komanda vēl mācās kontrolēt bumbu, turpinām iespēlēt saspēli un veicināt meiteņu savstarpējo sapratni laukumā. Kontrolēt bumbu spēles garumā pret lietuvietēm izdevās, taču bija arī lietas, kas nesanāca gluži kā vēlējāmies. Kopumā esmu apmierināts ar parādīto pašatdevi un to, kā gada pirmajā mačā izskatāmies fiziski un taktiski," apmierinātību ar parādīto sniegumu pauž Didzis Matīss.

Kā norādīja valstsvienības galvenais treneris, gūti pieci bezatbildes vārti, tostarp, arī pēc sekmīgi izspēlētām kombinacionālām darbībām. Turklāt šajā mačā nepiedalījās traumētās futbolistes, kā piemēram, Rebeka Tīle, kas šobrīd atkopjas pēc 2016. gadā pārciestās traumas un operācijas. Izlases treneru štābs attiecīgi nolēma neriskēt ar spēlētāju veselību šajā pirmssezonas sagatavošanās posmā.

"Atgriežoties klubos, mūsu futbolistes nevar apstāties pie savas fiziskās kondīcijas uzlabošanas. Tāpat spēlētājām nepieciešams attīstīt kombinacionālo spēli, jo mačā pret Lietuvas klubu šajā elementā bija vērojamas kļūdas. Pie visiem momentiem mums vēl jāstrādā,” piebilst Didzis Matīss.  

Latvijas izlases galvenais treneris noslēgumā informēja, ka šobrīd jau ir izveidots 20 spēlētāju kodols, ar kuru gan pats treneris, gan arī visa komanda rēķinās, gatavojoties Pasaules kausa kvalifikācijas spēlēm aprīlī Gruzijā.


Latvijas Futbola federācija