Aizvadītajā svētdienā Rīgas 15. vidusskolā ar sešām spēlēm startēja tradicionālais Latvijas komercbanku un citu finanšu struktūru 16. telpu futbola turnīrs, kurā šogad piedalās 12 komandas. Pārliecinoši sezonu uzsāka pašreizējā titula ieguvēja ABLV Bank, kas ar rezultātu 10:3 sagrāva Privatbank.

Pērn regulārajā čempionātā zelta godalgas izcīnījusī ABLV Bank cīņā ar ārpus konkurences startējošo Privatbank jau pirmo 20 minūšu laikā ieguva komfortablu 4:0 pārsvaru, bet pēc pārtraukuma šo handikapu vēl vairāk palielināja. Trīs vārtus ABLV Bank labā guva Maksims Firsovs, pa diviem Sergejs Kartels un Sergejs Babins, bet vienus – Ivars Brics, Vasilijs Kravcevs un Aleksandrs Voitenoks. Sāncenšu sastāvā protokolā atzīmējās Igors Stoļarovs, Dmitrijs Savins un Aleksejs Korčagins.

Privatbank telpu futbolisti, kuri allaž pieskaitīti galvenajiem turnīra favorītiem, pagājušajā sezonā palika trešajā vietā, bet pēdējo reizi turnīrā triumfēja 2014. gadā, kad čempionāta gaitā uzvarēja visas astoņas spēles.

Ar maksimāli iespējamo trīs punktu izcīnīšanu sezonu atklāja cita zelta godalgu pretendente Baltic International Bank (BIB), kas ar rezultātu 6:2 uzveica Ernst&Young. BIB rindās divreiz izcēlās Igors Derbakovs un Mihails Nosiks, pa vieniem vārtiem guva Jurijs Filipovskis un Dmitrijs Timofejevs, savukārt Ernst&Young labā precīzi sita Sandijs Joksts un Aleksandrs Kovaļkovs.

Pirmās kārtas vienīgo sauso uzvaru izcīnīja 4finance, kas, pateicoties Matīsa Leiša un Kristapa Žīgura vārtu guvumiem, atstāja uz nulles pēc vairāku gadu pārtraukuma turnīrā atgriezušos BlueOrange – 2:0. Savukārt Genriha Peršteina realizētais hat-trick citā cīniņā palīdzēja ārpus konkurences startējošajai Citadele banka atspēlēt 0:2 rezultāta deficītu pret Latvijas Banka un visā mačā triumfēt ar 5:2 pārsvaru.

Veiksmīgs sezonas sākums svētdien padevās arī Nordea, kas tāpat kā Citadele banka un Privatbank startē ārpus konkurences – Ziemeļeiropas finanšu struktūras vienība ar rezultātu 4:1 uzveica Norvik banka komandu, divus vārtus gūstot Kelvinam Ņečajevam.

Vēl nepieminētajā duelī Rietumu banka, kas pērn kopā ar Privatbank ieguva bronzas godalgas, ar divu vārtu pārsvaru pieveica Latvijas pasta banka komandu – 3:1.

Kā iepriekš vēstīts, regulārā čempionāta uzvarētājs un pārējo godalgoto pozīciju ieguvēji tiks noskaidroti pēc astoņu kārtu cīņām, savukārt 12. martā turpat Rīgas 15. vidusskolā risināsies kausa izcīņa.


Informāciju sagatavoja:
Rīgas Futbola federācija