Latvijas nacionālā sieviešu futbola izlase šodien, 19. janvārī Nionā notikušajā 2019. gada FIFA Pasaules kausa Eiropas zonas kvalifikācijas turnīra izlozē tika ielozēta vienā apakšgrupā kopā ar Kazahstānu, Igauniju un Gruziju. Spēles notiks 6., 8. un 11. aprīlī Gruzijā. Kvalifikācijas pamatturnīrā, kas notiks laika posmā no 2017. gada septembra līdz 2018. gada septembris, iekļūs katras grupas viena labākā komanda, kā arī viena labākā 2. vietas ieguvēja (pēc rezultātiem starp apakšgrupas trijām labākajām komandām). 2019. gada FIFA Pasaules kausa finālturnīrs notiks Francijā. 

"Šobrīd varētu teikt, ka šis mums ir viens no labākajiem iespējamiem variantiem, kādu varējām gaidīt. No pirmā izlozes groza esam ieguvuši pēc ranga vājāko komandu Kazahstānu. Igaunijas izlase mums ir labi zināma pretiniece. Grupas turnīra saimnieces ir Gruzija, šī komanda arī iepriekš spēlējusi Eiropas čempionāta vai Pasaules kausa kvalifikācijas priekšsacīkšu turnīros," Nionā notikušās izlozes rezultātus komentē Didzis Matīss.

Latvijas izlases galvenais treneris vienlaikus informēja, ka pret Gruziju un Kazahstānu viņa vadībā Latvijas sieviešu futbola izlase iepreikš nav spēlējusi, tādējādi par šīm komandām būs nepieciešams iegūt plašāku informāciju līdz aprīļa turnīra sākumam. Tikmēr Igaunijas izlasei šobrīd ir jauns galvenais treneris, bet spēles ar mūsu ziemeļu kaimiņiem vienmēr ir principiālas un grūtas. 

Kā jau ziņots iepriekš, gatavojoties FIFA Pasaules kausa kvalifikācijas turnīram, Latvijas nacionālā sieviešu futbola izlases kandidātes aizvada regulārus treniņus Rīgā. Svētdien, 22. janvārī plkst 13:30 Latvijas izlases futbolistes Elektrum Olimpiskā sporta centra hallē tiksies ar Šauļu kluba spēlētājām. Tikmēr 11. februārī plkst 20:00 mūsu komandai šajā hallē paredzēta pārbaudes spēle ar Igaunijas klubu "JK Pärnu". Martā komanda dosies uz starptautisku turnīru Kiprā. Šobrīd kļuvis jau zināms, ka Latvijas izlases pretinieces apakšgrupā būs Malta un Kipra, bet otrajā grupā spēlēs Igaunija, Lietuva un Bahrena. Plašāka informācija par šo turnīru LFF.lv mājaslapā sekos. 

FIFA Sieviešu pasaules kausa Eiropas zonas kvalifikācija (uefa.com)


Pēc UEFA.com sniegtās informācijas, 
Latvijas Futbola federācija