SynotTip Rīgas Futbola federācijas (RFF) un Futbola turnīru asociācijas (FTA) organizētajā galvaspilsētas telpu futbola čempionāta Izaicinājuma līgā noskaidrotas visas deviņas labākās pirmā etapa vienības, kas sacensību izšķirošajā posmā turpinās spēkošanos par godalgotajām vietām. Visu triju apakšgrupu ietvaros kopumā šonedēļ vēl atlicis aizvadīt četras spēles, taču to gala iznākumi nekādā veidā vairs nevar ietekmēt katras grupas trīs spēcīgāko dalībnieču izkārtojumu kopvērtējumā.

Izaicinājuma līgas A grupā jau iepriekš pirmo pozīciju bija nodrošinājusi LSPA (38 punkti), bet attiecīgi otro un trešo vietu izcīnīja Viesulis/RTU (33) un Baltic International Bank (33), kuras tādējādi aiz borta kā ceturto lieko atstāja Estoty/JOMA TEAM (30). Pēdējai gan ir iespēja punktu izteiksmes ziņā abas konkurentes noķert, ja izdosies noslēdzošajā grupas mačā pieveikt FK Kadaga, taču sliktākas savstarpējo maču bilances dēļ priekšrocība joprojām paliks sāncensēm.

Visas trīs minētās komandas aizvadītajā nedēļā sevi apliecināja pārliecinoši. Viesulis/RTU bija pārāka mačos ar Industrial Steel Group (3:2) un grupas pastarīti SK Kengaroos/Salaspils, savukārt gan Baltic International Bank, gan Estoty/JOMA TEAM sarūgtināja Lerona telpu futbolistus – attiecīgi 5:2 un 8:0.

Estoty/JOMA TEAM un Industrial Steel Group (25) kā savas grupas ceturtās un piektās vietas ieguvējas turnīra turpinājumā mērosies spēkiem par vietu sadalījumu no desmitās līdz 15. pozīcijai, FK Kadaga (22) un AFK Laikmets (12) ar pārējo grupu sesto/septīto vietu īpašniecēm sadalīs 16.-21. pozīciju, kamēr divas vājākās komandas – Lerona (7) un SK Kengaroos/Salaspils (4) – centīsies sevi reabilitēt cīņā par 22.-27. vietu Izaicinājuma līgā.

Tikmēr Izaicinājuma līgas B grupā jau pirms nedēļas bija zināmas visas trīs spēcīgākās vienības – to vidū ietilpst TFK Salaspils Mandarin Group (40), EUROLOGI/GiftPrint.LV (39) un RAITA (30). No aizvadītās nedēļas spēlēm jāizceļ abu līdervienību savstarpējais duelis, kurā pārliecinoši ar rezultātu 5:0 pārāki izrādījās salaspilieši. Vēl citā mačā EUROLOGI/GiftPrint.LV, pateicoties četriem līgas rezultatīvākā futbolista Edgara Neverovska (viņa kopējā rēķinā jau 30 vārtu guvumi) trāpīgajiem raidījumiem, ar 8:3 sagrāva Husky, savukārt RAITA spraigā cīņā ar 1:2 piekāpās Medical Group DENS (27), kas bija tuvu iekļūšanai pirmajā trijniekā, tomēr šo mērķi nespēja sasniegt.

Līdz ar to zināms, ka Medical Group DENS un Marshal FC (22) otrajā etapā cīnīsies par 10.-15. vietu, AVANTEX (19) un Husky (13) - par 16.-21 pozīciju, bet Factset (9) un Konteyner (5) – par 22.-27. vietu. Grupas noslēdzošā, 22. janvārī paredzētā, mača starp RAITA un Husky gala iznākums vairs nekādā veidā nevar ietekmēt komandu izkārtojumu tabulā.

Visbeidzot līgas C grupā vietu trijniekā jau iepriekš bija garantējušas RegVardy (37) un FK TUC (30), savukārt trešās vietas liktenis lielā mērā izšķīrās NAPALM (28) un USB (24) divos savstarpējos dueļos, kur vienu reizi sāncenses cīnījās neizšķirti 3:3 (USB atspēlēja 0:3 deficītu), bet otrajā mačā, kas notika pirms tam, NAPALM triumfēja ar 4:2. Tā kā USB vēl citā mačā nespēja pieveikt grupas līderi RegVardy (2:2), atlikusī šīs komandas spēle pret Evolution Latvia ir vairs tikai formalitāte, jo no NAPALM vienības USB atpaliek par četriem punktiem.

Uzvaras gadījumā USB no piektās vietas var pacelties uz ceturto, apsteidzot HAVI Logistics (26), bet četrās noslēdzošajās vietās grupā ierindojas LJA (19), Petrow 35+/Jaunais Dinamietis (15), Cerber (12) un Evolution Latvia (10). Tā kā pēdējai vēl jāaizvada divas spēles, tā teorētiski panākumu gadījumā var no devītās vietas pacelties uz septīto.

Kā ziņots, Izaicinājuma līgas otrajā posmā deviņas spēcīgākās vienības jeb pa trim no katras apakšgrupas turpinās cīņu par medaļām, kas tiks aizvadīta orientējoši līdz 19. martam. Visu grupu 4.-5. vietu ieguvējas līdzīgā veidā sadalīs izkārtojumu līgā no desmitās līdz 15. vietai, 6.-7. vietu īpašnieces sacentīsies par 16.-21. vietu, kamēr 8.-9. pozīciju ieguvējas sadalīs 22. līdz 27. vietu.

Tāpat jāatgādina, ka spēcīgākajā jeb D grupā četras no komandām startē ārpus konkurences. To vidū ietilpst FK TUC, RegVardy, TFK Salaspils Mandarin Group un Viesulis/RTU.

Startējis Rīgas kauss

Rīgas kausa izcīņā aizvadīta pirmā astotdaļfināla spēle, kurā DSV Transport ar rezultātu 3:2 pārspēja Rīgas Pašvaldības Policija vienību. Izšķirošos vārtus transportniekiem 38. minūtē guva Edgars Ivanovs, uzvarētāju rindās divreiz izcēlās Vitālijs Laužels, kamēr sāncenšu rindās ar vārtu guvumiem atzīmējās Jānis Kleperis un Raitis Dzelzkalējs.

Ceturtdaļfinālā DSV Transport tiksies ar Estoty/JOMA TEAM un TFK Salaspils/TENTE pāra uzvarētāju.

Kā vēstīts, pārējos astotdaļfināla pāros spēkus samēros FK Kadaga un JakoSport&Graanul Pelets, TFK Salaspils Mandarin Group un RSU/BAO Dobele, kā arī RAITA un FC INTER STAR. Ceturtdaļfinālā jau automātiski vietu nodrošinājušas Virslīgas dalībnieces SK Monarhs, New Project un RTU/Madona FK.

Ceturtdaļfināli risināsies starp 23. janvāri un 12. februāri, pusfināli plānoti no 13. februāra līdz 5. martam, bet fināls notiks 12. martā.


Informāciju sagatavoja:
Rīgas Futbola federācija