Ar trim spēlēm Elektrum Olimpiskajā centrā Rīgā aizvadītajā piektdienā startēja Rīgas Futbola federācijas (RFF) un Futbola turnīru asociācijas (FTA) organizētais turnīrs "Evolution Gaming Rīgas nakts minifutbola līga 2017", kurā piedalās sešas dalībnieces.

Par vienu no pirmās kārtas galvenajiem varoņiem neapšaubāmi var dēvēt RTO futbolistu Mihailu Skuratoviču, kura seši vārtu guvumi ļāva viņa pārstāvētajai vienībai pārliecinoši ar rezultātu 8:2 sagraut Riga United FC vienību. Tiesa, jāatzīmē, ka vēl otrā puslaika sākumā Riga United FC no nelabvēlīgā rezultāta deficīta 0:3 prata panākt 2:3, tomēr mača noslēdzošajās 15 minūtēs RTO guva piecus bezatbildes vārtus, tādējādi kaldinot uzvaru.

RTO sastāvā bez jau minētā M. Skuratoviča vēl izcēlās arī Georgijs Mavļins un Viktors Josifovs, kamēr sāncenšu rindās pa reizei precīzi sita Igor Bratcenko un Niels Krause.

Arī AMOKO futbolistiem mača gaitā pret FK 02 izdevās no nepatīkamā 0:3 pievilkt līdz vienu vārtu starpībai (2:3), tomēr izšķirošos vārtus 02 komandai jau noslēdzošajā spēles minūtē guva Vsevolods Čamkins. Kopumā viņa rēķinā trīs vārtu guvumi, viens trāpīgs raidījums V. Čamkina kolēģim Daniilam Ivanovam, savukārt AMOKO labā abas reizes vārtus guva Arturs Rucko.

Iespējams, gaidītākajā pirmās kārtas spēlē starp pērnās vasaras minifutbola Augstākās līgas čempioni SFS un bronzas godalgu ieguvēju FC Caramba Riga pārāka ar četru vārtu handikapu – 5:1 – izrādījās pirmā. Kaut arī jau ceturtajā minūtē Romans Litviņuks vadībā izvirzīja FC Caramba Riga, atlikušajā laikā gavilēt bija lemts vien tikai SFS vīriem – divus vārtus viņu labā guva Aleksandrs Zeņkovs, bet pa vieniem attiecīgi Staņislavs Pihockis, Ivans Sputajs un Aleksandrs Kļimovs.

Kā iepriekš ziņots, turnīrs, kas notiek pirmo reizi, tiek organizēts ar mērķi veicināt aktīvu atpūtu caur futbola spēli, kā arī noskaidrot meistarīgākās minifutbola komandas un spēlētājus Rīgā. Sacensībās risinās formātā seši pret seši, uz ceturtās daļas no futbola laukuma, 2x3 metru telpu futbola vārtiem un ar lielā izmēra futbola bumbu.

Sacensību gaitā sešas komandas uzvarētāju noskaidros pēc divu riņķu turnīra.


Informāciju sagatavoja:
Rīgas Futbola federācija