Nedēļas nogalē risinājās trīs Latvijas Telpu futbola asociācijas (LTFA) organizētās 1.līgas sestās kārtas spēles, kurās savus ceturtos panākumus izcīnīja Valmiera Glass/VIA un PB Line/Dinair komandas. Abas pašreizējās sacensību līderes – Ošukalns un FC Nikers – aizvadītajās brīvdienās laukumā nedevās.

Valmierieši svētdien Vidzemes Olimpiskajā centrā uzņēma Preiļu BJSS vienību un jebkādas neskaidrības par cīņas uzvarētāju gaisināja jau pirmo 20 minūšu laikā, kad guva sešus bezatbildes vārtus. Pēc pārtraukuma mača gaita nedaudz izlīdzinājās, taču laukuma saimnieki prata saglabāt iekrāto pārsvaru, spēli noslēdzot ar 8:2 triumfu.

Uzvarētāju rindās pa diviem vārtiem guva uzreiz trīs dažādi futbolisti – Valdis Veinbergs, Alvis Dubovs un Jānis Taulavičus. Ar 12 izcīnītiem punktiem sešās spēlēs Valmieras klubs ierindojas 1.līgas čempionāta trešajā vietā, no līderes Ošukalns atpaliekot par divu uzvaru tiesu jeb sešiem punktiem.

Tāpat 12 punktu apjomu pēc sestdien Rīgas 49. vidusskolā uzvarētās spēles pret RSU/BAO Dobele (3:1) sasniedza Latvijas galvaspilsētu pārstāvošā PB Line/Dinair, kas gan turnīra tabulā ieņem zemāku vietu par valmieriešiem savstarpējā mačā piedzīvotā zaudējuma dēļ.

Savukārt neveiksmju sēriju joprojām nevar pārtraukt čempionāta pastarīte SK Latgols, kas svētdien piedzīvoja sesto neveiksmi pēc kārtas, un ir vienīgā no astoņām sacensību dalībniecēm, kurai vēl nav izdevies atņemt konkurentēm punktus. Izbraukuma cīņā Salaspilī SK Latgols ļoti pārliecinoši ar rezultātu 2:11 atzina TFK Salaspils/TENTE pārākumu, uzvarētāju sastāvā trīs vārtus gūstot Aleksandram Zotimovam.

Kā vēstīts, turnīra līderes Ošukalns un FC Nikers savstarpējo sestās kārtas maču izspēlēja vēl nedēļu agrāk, uzvaru ar rezultātu 4:2 svinot Jēkabpils klubam.

Pēc aizvadītajām spēlēm turnīra rezultatīvāko spēlētāju līderu sarakstā blakus Aleksandram Gospodarjovam (Ošukalns) un Aigaram Caicam (Preiļu BJSS) pievienojies arī valmierietis A. Dubovs. Katrs šīs trijotnes pārstāvis sāncenšu vārtsargus līdzšinējā turnīra gaitā sarūgtinājis astoņas reizes.


Informāciju sagatavoja:
Latvijas Telpu futbola asociācija
Foto - Jānis Līgats (Valmiera Glass/VIA)