Pēc vairāk nekā viena kalendārā mēneša pārtraukuma aizvadītajā svētdienā Rīgas 15. vidusskolā atsākās sacensības Rīgas Futbola federācijas (RFF) un Futbola turnīru asociācijas (FTA) organizētajā Rīgas telpu futbola čempionāta SynotTip Elites līgā. Izcīnot pārliecinošu 7:2 uzvaru pār Garāža, vadību sacensību kopvērtējuma tabulā atguva JakoSport&Graanul Pellets telpu futbolisti.

Kaut arī mača pirmais puslaiks nebūt neliecināja par iespējamo sagrāvi (2:1), nākamo 20 minūšu laikā JakoSport&Graanul Pellets ievērojami palielināja uzbrukumu apgriezienus un guva vēl piecus vārtus, uz ko Garāža spēja atbildēt vien ar rezultatīvu raidījumu pašā cīņas izskaņā. Uzvarētāju sastāvā divreiz precīzi bija Vitālijs Smirnovs un Maksims Selivončiks, pa reizei izcēlās Artjoms Voroņins, Andrejs Motiļs un Igors Poļakovs, kamēr pretinieku rindās abus vārtus guva Enis Belgasems.

Kā minēts, līdz ar šo uzvaru 17 punktus sakrājusī JakoSport&Graanul Pellets pēc vairāku kārtu pārtraukuma atgriezās turnīra tabulas pirmajā pozīcijā. Jāpiebilst, ka pašreizējā līdere čempionātu sāka ar trīs panākumu sēriju, pēc tam nespēja uzvarēt četrus mačus pēc kārtas, bet divās iepriekšējās cīņās ieguvusi maksimāli iespējamos sešus punktus.

No trešās uz otro pozīciju pacēlusies DSV Transport (16), kas negaidīti pārliecinoši ar 6:1 pārspēja Latvijas Virslīgas čempionāta komandas FK RABA fārmklubu, tādējādi atbīdot iepriekšējo līderi uz trešo pozīciju kopvērtējumā. Jau ceturtajā minūtē pēc izspēlēta stūra sitiena uzreiz no gaisa bumbu vārtos raidīja Imants Kalašņikovs, uz ko FK RABA atbildēja ar vārtu guvumu 14. minūtē, savukārt puslaika turpinājumā transportnieki ne tikai no jauna atguva vadību, bet arī panāca divu vārtu pārsvaru – 3:1.

Šāds rezultāts turējās līdz pat mača beigu fāzei, kad FK RABA, pieslēdzot vārtsargu uzbrukumiem, metās šturmēt sāncenšu vārtus uz pilnu banku, taču risks neattaisnojās – DSV Transport guva vēl trīs vārtus, izcīnot sev tik nepieciešamo panākumu. Bez jau minētā I. Kalašņikova divus vārtus uzvarētājiem guva Mihails Ivanovs, bet pa vieniem – Eduards Borisevičs, Dmitrijs Musajevs un Juris Bleiders.

Vēl citā svētdienas spēlē fantastisku izglābšanos no divu vārtu deficīta mača izskaņā īstenoja UNICEF, kas spēli pret Olaine aizvadīja bez viena no saviem līderiem, šobrīd joprojām viena no rezultatīvākajiem Elites līgas futbolistiem Aleksandra Zeņkova (pārgājis uz Virslīgas klubu FK BEITAR). Tāpat jāatzīmē, ka UNICEF to paveica, visu otro puslaiku spēlējot bez pamatvārtsarga Igora Labuta, kurš īsi pirms pārtraukuma nopelnīja noraidījumu par pēdējās cerības sodu.

Olaines komandai trīs vārtus guva Vladislavs Medvedins, bet vienus - Aleksandrs Mihailovs, kamēr pretiniekiem divreiz izcēlās Vladislavam Eidimitam, bet viens precīzs sitiens Dmitrijam Prohorovam.

Visbeidzot, vēl vienā svētdienas mačā starp divām turnīra tabulas lejasgala vienībām FC INTER STAR, pateicoties diviem Denisa Kučera un Aleksandra Urbanoviča vārtu guvumiem, ar rezultātu 5:1 uzveica FREE, sarūpējot sāncensei trešo zaudējumu pēc kārtas.

Sacensību rezultatīvāko spēlētāju sarakstā bez jau minētā A. Zeņkova desmit vārtus guvis arī DSV Transport pārstāvis M. Ivanovs, bet par vienu precīzu sitienu mazāk līdervienības telpu futbolistam M. Selivončikam.

Turnīra nākamā kārta Rīgas 15. vidusskolā risināsies jau šo svētdien, 22. janvārī.


Informāciju sagatavoja:
Rīgas Futbola federācija