Pagājušajā nedēļas nogalē Latvijas meiteņu telpu futbola čempionāta jaunās sezonas pirmās spēles aizvadīja U-14 un U-12 vecuma grupu komandas, kuru pirmos sabraukumus uzņēma attiecīgi Rēzekne un Spuņciems.

Vispirms sestdien, 14. janvārī, Rēzeknē norisinājās U-14 vecuma grupas jeb 2003.-2004. dzimšanas gada meiteņu sezonas pirmā sabraukuma spēles, kuras uzņēma Valsts robežsardzes koledžas Sporta mācību centrs. Savukārt U-12 vecuma grupas jeb 2005.-2006. dzimšanas gada futbolistes savas pirmās jaunās sezonas spēles svētdien, 15. janvārī, aizvadīja Spuņciema sporta hallē. Abās vecuma grupās šosezon sacenšas pa desmit komandām.

Dienas garumā katrai no komandām aizvadot pa trim spēlēm, kas ilga 2x12 minūtes, U-14 vecuma grupā sevi vislabāk apliecināja FS Metta/OSC, Rīgas Futbola skola un Rēzeknes BJSS. Visas trīs komandas iekrāja maksimāli iespējamos deviņus punktus, bet bez punktiem šoreiz palika tikai divas vienības – FS Metta/OSC Rīga un SK Līderis no Kalnciema. Visiespaidīgāk pirmo sabraukumu aizvadīja FS Metta/OSC jaunās futbolistes, kuras mačos pret FK Liepāja, SK Imanta/Talsu NSS un SK Līderis kopsummā guva 29 vārtus un savu vārtu tīklu prata nosargāt neskartu. Tikai vienus vārtus trīs aizvadītajos mačos ielaida sabraukuma mājinieces no Rēzeknes BJSS, kas iekrāja 17 precīzus sitienus cīņās pret AFA Olaine, FK Iecava un SK Līderis, savukārt Rīgas Futbola skola vienības kopējā gūto un zaudēto vārtu attiecība spēlēs pret FK Liepāja, FS Metta/OSC Rīga un SK Imanta/Talsu NSS bija 23:3. Sešus punktus Rēzeknē ieguva AFA Olaine meitenes, bet pie trim punktiem tika FK Liepāja, FK Iecava, SK Imanta/Talsu NSS un SK Babīte.

 Foto no spēlēm Rēzeknē

U-14 vecuma grupas rezultāti un kalendārs

Arī Spuņciemā katra no U-12 vecuma grupas komandām aizvadīja pa trim mačiem, kas ilga 2x10 minūtes. Šajā sabraukumā neviena no dalībniecēm nespēja uzvarēt visās aizvadītajās spēlēs, kamēr bez punktiem palika vienīgi Ventspils OC un FK Tukums-2000. Ar divām uzvarām un vienu neizšķirtu no Spuņciema atgriezās trīs komandas, starp kurām labāko gūto un zaudēto vārtu attiecību iekrāja AFA Olaine (19:1) – uzvaras pār Ventspils OC un JDFS Alberts, kā arī 1:1 neizšķirts duelī ar FK Liepāja. Citviet FS Metta/OSC izdevās gūt panākumus pār SK Babīte un FK Tukums-2000, kā arī iekrāt 2:2 neizšķirtu pret FK Iecava, kamēr Talsu NSS futbolistes pārspēja FK Liepāja un Ventspils OC pārstāves, bet mačs pret Rīgas Futbola skola komandu noslēdzās neizšķirti 1:1. Ar sešiem punktiem sabraukumu noslēdza mājinieces no SK Babīte, par punktu mazāk iekrāja Rīgas Futbola skola, vēl par punktu mazāk pienācās FK Iecava meitenēm, šoreiz trīs punkti JDFS Alberts komandas kontā, bet divus punktus izcīnīja FK Liepāja vienības pārstāves.

 Foto no spēlēm Spuņciemā

U-12 vecuma grupas rezultāti un kalendārs

U-14 vecuma grupas sezonas turpinājumā meitenēm janvārī un februārī paredzēti vēl divi sabraukumi Piņķos un Spuņciemā, bet U-12 vecuma grupas vienības vēl divreiz tiksies februārī un martā Olainē un Piņķos.

Latvijas meiteņu telpu futbola čempionāts no janvāra līdz martam norisinās četrās vecuma grupās. Ja iepriekšējā sezonā tajā piedalījās kopumā 39 komandas, tad jaunais sacensību sasaukums pulcē jau 51 komandu. Vecākajā grupā dalībnieku skaits pieaudzis par piecām vienībām, U-14 un U-12 vecuma grupās par attiecīgi četrām un trim komandām, bet jaunākajā grupā sacensībās startējošo vienību skaits nemainīgi ir astoņas.

Sacensību kalendārs paredz, ka dažādo vecuma grupu sabraukumi šajā sezonā norisinās Rīgā, Spuņciemā, Rēzeknē, Talsos, Jelgavā, Priekuļos, Maltā, Piņķos un Olainē.

Visiem Latvijas sieviešu un meiteņu futbola jaunumiem iespējams sekot līdzi Facebook lapā Sieviešu futbols.

Latvijas meiteņu telpu futbola čempionāts norisinās sadarbībā ar Latvijas sieviešu futbola patronu Bella. Šo zīmolu pārstāvošā TZMO Latvija kompānija ir Eiropas vadošā higiēnas, kosmētikas un medicīnas preču ražotāja TZMO SA meitas uzņēmums Latvijā.


Latvijas Futbola federācija