Strauji tuvojas izskaņai pirmā posma izspēle SynotTip Rīgas Futbola federācijas (RFF) un Futbola turnīru asociācijas (FTA) organizētajā galvaspilsētas telpu futbola čempionāta Izaicinājuma līgā. Ja B apakšgrupā visas trīs labākās dalībnieces jau noskaidrotas, tad abās atlikušajās grupās intriga joprojām saglabājas, turklāt jo īpaši saspringta situācija ir A apakšgrupā, kur uz divām vakantajām vietām pretendē četras komandas.

Izaicinājuma līgas A grupā jau iepriekš pirmo pozīciju bija nodrošinājusi LSPA (38 punkti), kas aizvadījusi visas pirmā etapa spēles, bet otrās un trešās vietas liktenis joprojām ir neskaidrs. Pagaidām nedaudz priekšā tabulā konkurentēm atrodas 30 punktus savākusī Baltic International Bank, kas aizvadīto divu nedēļu laikā ieguva maksimāli iespējamos sešus punktus, uzveicot Estoty/JOMA TEAM (2:0) un FK Laikmets (7:5 un četri vārtu guvumi Jevgenijam Drabovičam).

Baltic International Bank atlikusi vēl viena spēle pret kopvērtējuma lejasgala vienību Lerona, kas plānota 12. janvārī, bet komercbankas atbalstītās vienības tuvākajām sāncensēm – Estoty/JOMA TEAM (27) un Viesulis/RTU (27) – jāaizvada pa diviem mačiem, līdz ar to abām pēdējām ir visas iespējas izspiest sāncensi no labāko komandu trijnieka, kas otrajā etapā turpinās spēkošanos par godalgotajām vietām.

Estoty/JOMA TEAM šajās divās nedēļās aizvadīja tikai jau pieminēto maču pret Baltic International Bank, kamēr Viesulis/RTU, pateicoties trim Pāvela Truņina vārtu guvumiem, ar 5:1 uzveica Industrial Steel Group (25). Pēdējā, kurai atlicis aizvadīt vienu maču 12. janvārī pret Viesulis/RTU, teorētiski vēl var ielēkt vadošo trīs komandu pulkā, taču tādā gadījumā katastrofāli neveiksmīgi atlikušajos mačos jānospēlē pārējām konkurentēm.

A apakšgrupas tabulas lejasgala četriniekā atrodas FK Kadaga (21), AFK Laikmets (11), Lerona (7) un SK Kengaroos/Salaspils (4).

Tikmēr Izaicinājuma līgas B grupā jau zināmas visas trīs spēcīgākās vienības – to vidū ietilpst TFK Salaspils Mandarin Group (37), EUROLOGI/GiftPrint.LV (36) un RAITA (30). Kā pēdējā vietu šajā trio nodrošināja RAITA, ņemot vērā Medical Group DENS (24) zaudējumu 9. janvāra spēlē pret TFK Salaspils Mandarin Group (2:8). Tā kā Medical Group DENS jāaizvada vairs tikai viena spēle,  tā pat teorētiski vairs nevar apsteigt raitiešus.

Neviena no atlikušajām piecām B grupas vienībām pretendēt uz pirmo trijnieku vairs nevar. Piektās un sestās vietas īpašnieces – AVANTEX (19) un Marshal FC (19) – savā starpā aizvadītajā nedēļas nogalē cīnījās neizšķirti 3:3, bet vēl krietni aiz tām ierindojas Husky (13), Factset (9) un Konteyner (2).

Visbeidzot, līgas C grupā drošas par vietas saglabāšanu trijniekā var būt abas līderes RegVardy (33) un FK TUC (30), kurām attiecīgi divas un viena spēle rezervē, savukārt trešās vakances liktenis izšķirsies NAPALM (24) un USB (22) savstarpējā cīņā. Abām komandām jāaizvada divi savstarpējie mači, bet USB bez tiem plānotas vēl divas cīņas pret pirmās vietas īpašnieci RegVardy un pastarīti Evolution Latvia.

No vadošo komandu veikuma pēdējo divu nedēļu laikā jāatzīmē FK TUC panākumi pār LJA (2:1) un USB (3:2), kā arī RegVardy triumfs cīņā ar NAPALM ar 2:0.

Aiz spēcīgāko komandu kvarteta C grupas tabulā izkārtojušās HAVI Logistics (20), LJA (19), Petrow 35+/Jaunais Dinamietis (15), Cerber (12) un Evolution Latvia (7).

Izaicinājuma līgas rezultatīvākais spēlētājs ir Edgars Neverovskis (EUROLOGI/GiftPrint.LV), kura rēķinā 26 vārtu guvumi, savukārt par sešiem trāpīgiem raidījumiem mazāk ir Artjomam Kozlovam (SK Kengaroos/Salaspils).

Kā ziņots, Izaicinājuma līgas otrajā posmā deviņas spēcīgākās vienības jeb pa trim no katras apakšgrupas turpinās cīņu par medaļām, kas tiks aizvadītas orientējoši līdz 19. martam. Visu grupu 4.-5. vietu ieguvējas līdzīgā veidā sadalīs izkārtojumu līgā no 10. līdz 15. vietai, 6.-7. vietu īpašnieces sacentīsies par 16.-21. vietu, kamēr 8.-9. pozīciju ieguvējas sadalīs 22. līdz 27. vietu.


Informāciju sagatavoja:
Rīgas Futbola federācija