Latvijas meiteņu telpu futbola čempionāta 2017. gada sezona tika uzsākta svētdien, 8. janvārī, Talsos un Priekuļos, kur kā pirmās sezonas ievadošajās cīņās devās turnīra vecākās grupas futbolistes - 2002. dzimšanas gada un vecākas meitenes. Šajos sabraukumos pie uzvarām abos aizvadītajos mačos tika AFA Olaine un Lucavsala/LSAB vienības.

Šajā vecuma grupā cīņas, ņemot vērā komandu potenciālo spēku samēru, norisinās divās divīzijās. Talsos un Priekuļos startu jaunajai sezonai deva vecuma grupas otrās divīzijas A un C apakšgrupu futbolistes.

Talsos notikušajās otrās divīzijas A apakšgrupas spēlēs sevi vislabāk apliecināja AFA Olaine komanda, kas ar 4:0 pārliecinoši pārspēja FK Jelgava/LLU un ar 5:1 lika kapitulēt SK Babīte telpu futbolistēm. Bez zaudējumiem šajā sabraukumā izpalika arī FK Laidze/Talsu NSS komanda, kas ar 3:0 uzvarēja jelgavnieces, bet mačā pret FK Iecava cīnījās neizšķirti 1:1. Iecavnieces citā mačā ar 0:1 atzina SK Babīte pārākumu, abām komandām pirmajā sabraukumā iekrājot attiecīgi vienu un trīs punktus, bet bez punktiem šoreiz palika vienīgi Jelgavas futbola pārstāves.

 Foto galerija no spēlēm Talsos

Savukārt C grupas mačos Priekuļos uzreiz trīs vienības iztika bez zaudētām spēlēm, tomēr maksimālo punktu skaita iekrāja vienīgi Lucavsala/LSAB, kas ar 3:2 spraigā duelī apspēlēja Rēzeknes BJSS/SK Kuorsova, kā arī ar 4:2 uzvarēja mājinieces no FK Priekuļi. Citviet pa četriem punktiem iekrāja Rīgas Futbola skola 3 un Rēzeknes novada BJSS, kas savstarpējo maču noslēdza ar 0:0 neizšķirtu. Līdztekus tam rīdzinieces ar 5:2 apspēlēja Rēzeknes BJSS/SK Kuorsova, bet Rēzeknes novada pārstāves ar 2:0 uzvarēja Priekuļu futbolistes.

Vecākās grupas otrās divīzijas rezultāti un spēļu kalendārs

Sezonas turpinājumā čempionāta vecākās grupas otrās divīzijas A apakšgrupas komandas februārī vēlreiz tiksies Jelgavā, bet C apakšgrupas vienībām februārī paredzēta spēkošanās Maltā. Otrajā divīzijā sacenšas vēl piecas B apakšgrupas komandas, kas februārī divreiz tiksies Rīgā.

Latvijas meiteņu telpu futbola čempionāts no janvāra līdz martam norisinās četrās vecuma grupās. Ja iepriekšējā sezonā tajā piedalījās kopumā 39 komandas, tad jaunais sacensību sasaukums pulcē jau 51 komandu. Vecākajā grupā dalībnieku skaits pieaudzis par piecām vienībām, U-14 un U-12 vecuma grupās par attiecīgi četrām un trim komandām, bet jaunākajā grupā sacensībās startējošo vienību skaits nemainīgi ir astoņas.

Sacensību kalendārs paredz, ka dažādo vecuma grupu sabraukumi jaunajā sezonā norisinās Rīgā, Spuņciemā, Rēzeknē, Talsos, Jelgavā, Priekuļos, Maltā, Piņķos un Olainē.

Latvijas meiteņu telpu futbola čempionāts norisinās sadarbībā ar Latvijas sieviešu futbola patronu Bella. Šo zīmolu pārstāvošā TZMO Latvija kompānija ir Eiropas vadošā higiēnas, kosmētikas un medicīnas preču ražotāja TZMO SA meitas uzņēmums Latvijā.


Latvijas Futbola federācija