Ar 2007. gadā dzimušo bērnu vecuma grupas sacensībām 4. februārī Latvijas Sporta pedagoģijas akadēmijas (LSPA) sporta zālē Brīvības gatvē 333 starts tiks dots bērnu un jauniešu futbola turnīram Rīgas kauss futbolā telpās 2003.-2007.g. zēniem, kas risināsies jau trešo gadu pēc kārtas.

Sacensībās atļauts pieteikties attiecīgā gadā dzimušajiem un jaunākiem futbolistiem, kuriem izdota Latvijas Futbola federācijas (LFF) licence. Tāpat tiks pieņemti Rīgas skolu komandu pieteikumi, taču šādā gadījumā katram skolēnam jābūt konkrētās skolas izdotai skolēna apliecībai, kas pēc pieprasījuma jāuzrāda sacensību tiesnesim.

Nepieciešamības gadījumā jebkurš turnīra dalībnieks var spēlēt divās vecuma grupās, bet tikai viena kluba sastāvā un par gadu vecākā vecuma grupā.

Kā ierasts, Rīgas kausa izcīņa iedalīta divos etapos – grupu turnīra spēlēs un finālā. Izspēles formāts būs atkarīgs no dalībnieču skaita – ja katra konkrētā vecuma dalībnieku pulkā būs astoņas un vairāk vienības, tās tiks sadalītas divās apakšgrupās pa vismaz četrām komandām, divām labākajām dalībniecēm kvalificējoties finālam. Ja dalībnieču skaits būs mazāks, uzvarētājs tiks noskaidrots pēc viena apļa turnīra.

Pēc 4. februāra grupu turnīra stadijas 2007. gadā dzimušajiem spēlētājiem 11. februārī spēkus LSPA sporta zālē samēros 2006. gadā dzimušie futbolisti, 18. februārī risināsies sacensības 2005. gada pārstāvjiem, 25. februārī - 2004. gada jauniešiem, bet 4. martā - 2003. gada vecuma grupas spēlētājiem. Finālspēles nepieciešamības gadījumā plānotas 11. martā.

Visu vecuma grupu uzvarētāji kvalificēsies LFF organizētajām Latvijas finālsacensībām futbolā telpās, kur spēkosies ar labākajiem pārējo piecu valsts reģionu pārstāvjiem.

Visu vecuma grupu spēles notiks pēc pielāgotiem futbolam telpās spēles noteikumiem ar dažām izmaiņām – spēles ilgums paredzēts 2x10 minūtes t.s. netīrā laika (izņemot spēles pēdējo minūti) un visi mači tiks aizvadīti ar ceturtā izmēra futbola bumbām.

Katras vecuma grupas uzvarētāja tiks apbalvota ar kausu, bet visu godalgoto vietu ieguvējas ar medaļām. Tāpat dažādās nominācijās tiks sumināti labākie spēlētāji un komandu pārstāvji.

Informācija par pieteikšanos dalībai turnīrā, kā arī sacensību nolikums atrodams ŠEIT. Pieteikšanās iespējama līdz 31. janvārim.

Sacensības organizē Rīgas Futbola federācija ar LFF atbalstu.

Pērnā gada Rīgas kausa turnīrā vispārliecinošāk sevi apliecināja SK Super Nova jauniešu komandas, kas triumfēja 2002., 2004. un 2006. gada vecuma grupās, savukārt starp 2003. un 2005. gadā dzimušajiem futbolistiem spēcīgākie izrādījās JDFS Alberts.


Informāciju sagatavoja:
Rīgas Futbola federācija