Ceturtdien, 5. janvārī Latvijas Futbola federācijas (LFF) ofisā ciemojās bijušais Rīgas "Daugava" meistarkomandas spēlētājs, 1980. gada Olimpisko spēļu bronzas medaļu ieguvējs Sergejs Šavlo.  

 SERGEJS ŠAVLO CIEMOS LATVIJAS FUTBOLA FEDERĀCIJĀ (05.01.2017.)

Pieredzējušākajiem futbola līdzjutējiem Sergejs Šavlo atmiņā palicis ar spēlēšanu tādās pazīstamās komandās kā Maskavas "Spartak", "Torpedo", kā arī viņš pārstāvējis vairākus Austrijas klubos, tostarp, pazīstamo Vīnes "Rapid". Profesionālās karjeras laikā pārstāvējis arī PSRS futbola izlasi, kuras sastāvā 1980. gadā kļuva par bronzas medaļu ieguvēju vasaras Olimpiskajās spēlēs Maskavā. Pēc futbolista karjeras beigām kā treneris strādāja gan Austrijā, gan Krievijā. 

Sergejs Šavlo ir mācījies un 1977. gadā beidzis Latvijas Valsts fiziskās kultūras institūtu (LVFKI) jeb tagadējo Latvijas Sporta pedagoģijas akadēmiju (LSPA). Laika posmā no 2004. līdz 2008. gadam strādājis arī Maskavas "Spartak" kluba sistēmā - sākumā kā skauts, pēc tam arī pildīja kluba direktora pienākumus. Kā zināms, no 2004. līdz 2006. gadam Krievijas galvaspilsētas klubā galvenā trenera amatā strādāja arī Aleksandrs Starkovs.

Sergejs Šavlo personīgu iemeslu dēļ Latvijā ieradies trīs dienu vizītē, kuras laikā viņš arī plāno satikties ar saviem draugiem, kursabiedriem un bijušajiem komandas biedriem.


Latvijas Futbola federācija