Piektdien, 13. janvārī, starts tiks dots Rīgas Futbola federācijas (RFF) un Futbola turnīru asociācijas (FTA) organizētajai Rīgas nakts minifutbola līgai, kas līdz marta vidum piektdienu vēlos vakaros risināsies uz mākslīgā futbola laukuma "Elektrum" Olimpiskajā centrā. Šobrīd sacensībām dalību apstiprinājušas sešas komandas, bet iespēja pieteikties joprojām ir jebkurai potenciālajai interesentei.

Kā iepriekš ziņots, turnīrs notiks pirmo reizi un tiek rīkots ar mērķi organizēt aktīvu atpūtu ar futbola spēles palīdzību, kā arī noskaidrot meistarīgākās minifutbola komandas un spēlētājus Rīgā. Sacensības risināsies formātā 6 pret 6 – uz ceturtās daļas no futbola laukuma, 2x3 metru telpu futbola vārtiem un ar lielā izmēra futbola bumbu.

Sešu dalībnieču vidū patlaban ir pērn vasaras minifutbola turnīra Augstākajā līgā triumfējusī SFS un bronzas godalgu ieguvēja FC Caramba Riga, kā arī 1.līgas vienības AMOKO, RTO un 02 (pēdējā turnīru sāka, bet vēlāk tās vietu ieņēma DSV Transport). Tāpat nakts minifutbola līgai pieteikusies 2016. gada Rīgas futbola čempionāta pārstāve FC Riga United.

Pie sešu komandu dalības visas vienības uzvarētāju noskaidros divu apļu turnīrā, savukārt pie lielāka dalībnieku skaita plānota pusotra apļa izspēle, lai katrai komandai garantētu vismaz desmit mačus.

Kā vēstīts, spēles garums būs 2x25 minūtes tā sauktā netīrā laika, bet spēļu sākuma laiks paredzēts plkst. 22:30.

Organizatori jo īpaši vēlas aicināt pieteikties turnīram tās komandas, kas savā profesionālajā attīstībā koncentrējas uz lielo futbolu, kā arī minifutbola spēles paveidu. Pieteikties iespējams, rakstot uz epasta adresi eduards.borisevics@fta.lv vai zvanot 29688812.


Informāciju sagatavoja:
Rīgas Futbola federācija