Ar diviem spēļu sabraukumiem Talsos un Priekuļos svētdien, 8. janvārī, tiks atklāta Latvijas meiteņu telpu futbola čempionāta 2017. gada sezona, kas četrās vecuma grupās ilgs līdz marta vidum.

Kā pirmā sezonu atklās čempionāta vecākā grupa, kurā sacenšas 2002. dzimšanas gada un vecākas futbolistes. Šajā konkurencē cīņas, ņemot vērā komandu potenciālo spēku samēru, norisināsies divās divīzijās. Talsos un Priekuļos startu jaunajai sezonai dos šīs vecuma grupas otrās divīzijas A un C apakšgrupu komandas.

Svētdien Talsu sporta hallē, K. Mīlenbaha ielā 32a, sapulcēsies A apakšgrupā spēlējošās AFA Olaine, FK Laidze/Talsu NSS, FK Iecava, FK Jelgava/LLU un SK Babīte komandas, kas no plkst. 11:00 aizvadīs kopumā piecas spēles. Katra vienība tādējādi laukumā dosies divreiz, bet katra mača ilgums būs 2x15 minūtes.

Arī Priekuļos mači norisināsies pēc līdzīga principa – katrai no piecām komandām paredzēti pa diviem mačiem, kas ilgs 2x15 minūtes. Priekuļu Tehnikuma sporta zālē, Egļu gatvē 9, no plkst. 11:00 cīņā dosies C apakšgrupas vienības, starp kurām ir Rīgas Futbola skola 3, Rēzeknes BJSS/SK Kuorsova, Rēzeknes novada BJSS, FK Priekuļi un Lucavsala/LSAB.

Vecākās grupas otrās divīzijas spēļu kalendārs

Sezonas turpinājumā čempionāta vecākās grupas otrās divīzijas A apakšgrupas komandas februārī vēlreiz tiksies Jelgavā, bet C apakšgrupas vienībām februārī paredzēta spēkošanās Maltā. Otrajā divīzijā sacenšas vēl piecas B apakšgrupas komandas, kas februārī divreiz tiksies Rīgā.

Latvijas meiteņu telpu futbola čempionāts no janvāra līdz martam norisinās četrās vecuma grupās. Ja iepriekšējā sezonā tajā piedalījās kopumā 39 komandas, tad jaunais sacensību sasaukums pulcē jau 51 komandu. Vecākajā grupā dalībnieku skaits pieaudzis par piecām vienībām, U-14 un U-12 vecuma grupās par attiecīgi četrām un trim komandām, bet jaunākajā grupā sacensībās startējošo vienību skaits nemainīgi ir astoņas.

Sacensību kalendārs paredz, ka dažādo vecuma grupu sabraukumi jaunajā sezonā norisinās Rīgā, Spuņciemā, Rēzeknē, Talsos, Jelgavā, Priekuļos, Maltā, Piņķos un Olainē.

Latvijas meiteņu telpu futbola čempionāts norisinās sadarbībā ar Latvijas sieviešu futbola patronu Bella. Šo zīmolu pārstāvošā TZMO Latvija kompānija ir Eiropas vadošā higiēnas, kosmētikas un medicīnas preču ražotāja TZMO SA meitas uzņēmums Latvijā.


Latvijas Futbola federācija