Ceturto panākumu pēc kārtas svētku periodā aizvadītajā piektajā kārtā Rīgas Futbola federācijas (RFF) un Futbola turnīru asociācijas (FTA) organizētajā jaunizveidotajā SynotTip Alternatīvajā līgā izcīnīja Rīgas Pašvaldības Policija, kas tādējādi joprojām saglabā līderes statusu čempionātā. Tikmēr otrajā pozīcijā izvirzījusies FK Partizāns vienība.

Piektās kārtas šķērsgriezumā policisti samēroja spēkus ar Futsal Addicts, gūstot panākumu ar rezultātu 4:2. Jāpiebilst, ka Futsal Addicts jau septītajā minūtē līdz ar Klāva Pāvuliņa vārtu guvumu izvirzījās vadībā un minimālu handikapu (1:0) prata noturēt līdz pat otrā puslaika vidum, kad Rīgas Pašvaldības Policija samērā īsā laika periodā no nelabvēlīgā 0:1 panāca 3:1 savā labā. Cīņas izskaņā Futsal Addicts gan prata sadeldēt rezultāta deficītu līdz minimumam (2:3), tomēr noslēdzošais vārds piederēja kārtībsargiem, kuri divas minūtes pirms tiesneša beigu svilpes atjaunoja divu vārtu pārsvaru.

Uzvarētāju rindās divus vārtus guva Renārs Kazus, pa reizei izcēlās Armīns Fjodorovs un Dmitrijs Sokolovs, kamēr sāncenšu sastāvā bez jau minētā K. Pāvuliņa vārtus guva arī Maksims Tereščuks.

Citā piektās kārtas duelī ļoti svarīgu uzvaru izcīnīja FK Partizāns, kas ar rezultātu 5:2 uzveica Ropaži vienību, tādējādi paceļoties uz turnīra tabulas otro pozīciju un izbīdot konkurenti ārpus vadošo komandu trijnieka. Divus vārtus uzvarētāju rindās šajā mačā guva Jānis Mikītis.

Ropaži vienībai šobrīd ir deviņi punkti – tikpat, cik BLLG -, taču labākas vārtu attiecības dēļ priekšrocība ir pēdējai, kas līdz ar to ieņem nomināli trešo vietu kopvērtējumā. Kārtas ietvaros BLLG svinēja savu trešo panākumu piecās spēlēs, triumfējot duelī ar FC Maskachka 2 – 3:1 un divi vārti Viktoram Krasovam.

Visnotaļ blīvi tabulā izkārtojušās arī vadošā četrinieka tuvākās sāncenses – astoņu punktu robežu sasniegušas uzreiz trīs komandas, kuru vidū ietilpst K21 Mēbeles, GiftPrint.LV/EUROLOGI, kā arī jau minētā FC Maskachka 2. Aizvadītās kārtas gaitā K21 Mēbeles ļoti pārliecinoši ar 7:2 sagrāva Ziemeļblāzma (pa diviem vārtiem guva Dmitrijs Peļevins, Nikita Malgins un Kirils Poltoraks), savukārt GiftPrint.LV/EUROLOGI vien divas minūtes pirms tiesneša beigu svilpes izglābās no sakāves cīņā ar Arigo – 2:2.

Visbeidzot, vēl nepieminētajā cīniņā pirmo uzvaru Alternatīvās līgas čempionātā izcīnīja FK Labas preces, kas spraigā duelī ar 3:2 uzveica turnīra pastarīti Satis Grupa.

Alternatīvās līgas nākamā jeb sestā kārta, kā ierasts, Rīgas 15. vidusskolā risināsies 6. un 13. janvārī.

Kā iepriekš vēstīts, Alternatīvā līga izveidota ar mērķi dot iespēju telpu futbolā sevi apliecināt jaunām komandām, kā arī futbola kolektīviem, kuriem vēl pietrūkst nopietna līmeņa turnīru prakses.


Informāciju sagatavoja:
Rīgas Futbola federācija