Aizvadītās nedēļas gaitā "SynotTip" Rīgas Futbola federācijas (RFF) un Futbola turnīru asociācijas (FTA) organizētajā galvaspilsētas telpu futbola čempionāta Izaicinājuma līgā lielas izmaiņas nav notikušas, jo pa visām trim apakšgrupām kopā aizvadītas vien septiņas spēles. Savukārt īsi pirms Ziemassvētkiem notika Rīgas kausa izcīņas izloze – šajā turnīrā piedalīsies kopumā 13 dalībnieces.

Izaicinājuma līgas A grupā nedēļas gaitā notika trīs mači, no kuriem jāatzīmē "Estoty/JOMA TEAM" panākums 4:3 pret FK "Kadaga", kā rezultātā uzvarētāja pacēlās uz otro vietu kopvērtējuma tabulā, kamēr FK "Kadaga" vēl vairāk sarežģīja jau tā nelielās izredzes iekļūt pirmajā trijniekā. Citā mačā, pateicoties trim Viktora Josifova vārtu guvumiem, "Baltic International Bank" izcīnīja ļoti svarīgu 7:3 panākumu pār vienu no tiešajām konkurentēm "Viesulis/RTU", savukārt vēl vienā duelī otro uzvaru šajā sezonā ieguva viena no grupas pastarītēm AFK "Laikmets" – 3:0 pret "Lerona".

A grupā, kā zināms, pārliecinoša līdere ir visas pirmā etapa spēles jau aizvadījusī "LSPA" (38), savukārt par divām atlikušajām vakancēm, kas ļaus turpināt spēkošanos par godalgām, gaidāma sīva spēkošanās starp "Estoty/JOMA TEAM" (27), "Industrial Steel Group" (25), kā arī "Baltic International Bank" (24) un "Viesulis/RTU" (24).

Trīs spēles risinājās arī Izaicinājuma līgas B apakšgrupā, kur pēc uzvarēta dueļa cīņā ar "Medical Group DENS" (3:1) pirmajā pozīcijā izvirzījās "EUROLOGI/GiftPrint.LV" (36), tādējādi pilnībā nodrošinot savu palikšanu vadošajā trijniekā kopā ar TFK "Salaspils Mandarin Group" (34). Uz atlikušo brīvo vietu palikušas divas pretendentes - "RAITA" (30), kas iepriekšējā nedēļā ar 7:2 sagrāva "Husky", un jau minētā "Medical Group DENS" (24). Tiesa, pēdējās izredzes šajā ziņā ir visnotaļ sarežģītas – "Medical Group DENS" 11. janvārī jāuzvar "RAITA" ar vismaz sešu vārtu handikapu, divas dienas iepriekš jāuzveic vicelīdere TFK "Salaspils Mandarin Group", kā arī jācer uz "RAITA" neveiksmi cīņā ar pastarīti "Factset".

Vēl vienā B grupas spēlē "AVANTEX", pirmajās deviņās minūtēs gūstot piecus vārtus, ar rezultātu 6:4 pieveica "Husky".

Tikmēr C apakšgrupā notika tikai viena cīņa, kurā līdere "RegVardy" ar rezultātu 4:2 lika kapitulēt "Petrow 35+/Jaunais Dinamietis". Līdz ar to izmaiņas grupas tabulā praktiski nav notikušas – vadību saglabā "RegVardy" (30), kuras tuvākās konkurentes ir FK "TUC" (24), "USB" (22) un "NAPALM" (21).

Notikusi Rīgas kausa izcīņas izloze

Ziemassvētku priekšvakarā, 23. decembrī, Rīgas 49. vidusskolā notika Rīgas kausa izcīņas izloze – šajā turnīrā kopumā startēs 13 dalībnieces. Desmit no tām sacensības sāks ar astotdaļfināla kārtu, bet ceturtdaļfinālā tās jau gaidīs trīs no Virslīgas dalībniecēm – SK "Monarhs", "New Project" un "RTU/Madona FK", kas apvienojusies ar savu Izaicinājuma līgā spēlējošo fārmklubu "Viesulis/RTU".

Astotdaļfināla kārtā, kas tiks aizvadīta laika periodā no 2. līdz 22. janvārim, FK "Kadaga" tiksies ar "JakoSport&Graanul Pellets", TFK "Salaspils Mandarin Group" cīnīsies pret "RSU/BAO Dobele", "RAITA" dosies laukumā pret FC "INTER STAR", "Rīgas Pašvaldības Policija" uzņems "DSV Transport", savukārt "Estoty/JOMA TEAM" spēkosies ar TFK "Salaspils/TENTE".

Ceturtdaļfināli risināsies starp 23. janvāri un 12. februāri, pusfināli plānoti no 13. februāra līdz 5. martam, bet fināls notiks 12. martā

Turnīra organizatori šajā svētku laikā novēl komandām baltu ceļu Ziemassvētku brīnumam un Jaunā gada cerībām!


Informāciju sagatavoja:
Rīgas Futbola federācija