“SynotTip” Rīgas Futbola federācijas (RFF) un Futbola turnīru asociācijas (FTA) organizētajā galvaspilsētas telpu futbola čempionāta Izaicinājuma līgā joprojām noskaidrotas vien divas no deviņām triju apakšgrupu dalībniecēm, kas otrajā posmā turpinās cīņu par godalgotajā vietām. A grupā šo statusu nodrošinājusi līdere “LSPA”, bet B apakšgrupā – TFK “Salaspils Mandarin Group”. Tāpat tikai katastrofāla neveiksme sacensību turpinājumā var liegt labāko trijniekā vietu saglabāt pašreizējai B grupas vicelīderei “EUROLOGI/GiftPrint.LV”.

Sacensību A grupā, kā iepriekš vēstīts, pirmo vietu nodrošinājusi un punktu izteiksmes ziņā konkurentēm neaizsniedzama kļuvusi “LSPA” (38), kas paspējusi aizvadīt visas pirmā etapa cīņas. Savukārt aizķerties kādā no divām vēl atlikušajām vakancēm, kas ļautu turpināt spēkošanos par medaļām, teorētiski vēl joprojām var piecas no pārējām astoņām grupas dalībniecēm. Šobrīd vistuvāk tam ir “Industrial Steel Group” (25), “Viesulis/RTU” (24) un “Estoty/JOMA TEAM” (24), un šo komandu savstarpējā cīniņā nelielas priekšrocības ir abām pēdējām minētajām, kurām vēl jāaizvada pa četrām spēlēm, kamēr “Industrial Steel Group” pirmā etapa ietvaros laukumā dosies vairs tikai divas reizes.

Katra minētā trijnieka dalībniece aizvadītajā nedēļā ieguva pa trim punktiem. “Industrial Steel Group” ar 3:2 pārspēja FK “Kadaga”, bet ar 0:3 atzina “Estoty/JOMA TEAM” pārākumu, savukārt “Viesulis/RTU”, pateicoties trim Pāvela Truņina vārtu guvumiem, rezultatīvā duelī ar 7:5 lika kapitulēt “Lerona” komandai.

Tāpat teorētiskas izredzes uz vietu pirmajā trijniekā saglabā “Baltic International Bank” (21), kas ar 7:3 sagrāva vienu no pastarītēm SK “Kengaroos/Salaspils”, kā arī FK “Kadaga” (15). Pēdējā bez jau minētās neveiksmes pret “Industrial Steel Group” piekāpās arī “Lerona” vienībai (3:5), tomēr pie veiksmīga snieguma atlikušajos piecos grupas mačos teorētiski var aizķerties līderu trijniekā.

A grupā izteikti iezīmējušās trīs pastarītes, kuru vidū ietilpst “Lerona” (6), kā arī vien trīs punktu savākušās AFK “Laikmets” un SK “Kengaroos/Salaspils”.

Tikmēr B apakšgrupā no pirmā trijnieka pat teorētiski vairs izkrist nevar TFK “Salaspils Mandarin Group” (34), kas iepriekšējā nedēļā spēles neaizvadīja. Tāpat tikai fatāla neveiksme cīņas turpināšanu par godalgotajām vietām var liegt otrajā vietā esošajai “EUROLOGI/GiftPrint.LV” (33), kurai atlikušajās trijās spēlēs nepieciešams savākt vienu punktu, lai būtu pilnībā droša par savu statusu apakšgrupā. Iespēja iegūt šo nepieciešamo punktu vicelīderei bija pērnajā sestdienā, kad tā tikās ar trešās pozīcijas īpašnieci “RAITA” (27), taču izmantot to neizdevās – bija piedzīvots zaudējums 0:2.

“RAITA” telpu futbolisti bez šīs uzvaras vēl citā duelī pārspēja arī “AVANTEX” (4:2), savukārt tās ciešākā konkurente cīņā par vietu trijniekā “Medical Group DENS” (24) guva virsroku mačos ar “Konteyner” (6:5) un “Marshal FC” (3:0). Abām sāncensēm jāaizvada vēl pa trim spēlēm, bet jo īpaši svarīgs būs to savstarpējais mačs, kas risināsies 11. janvārī.

Neviena no pārējām piecām B apakšgrupas komandām pirmajā trijniekā nevar iekļūt vairs pat teorētiski. Šo vienību vidū ir “Marshal FC” (18), “AVANTEX” (15), “Husky” (13), “Factset” (6) un “Konteyner” (2).

Visbeidzot, Izaicinājuma līgas C grupā par vietas garantēšanu vadošajā trio nevar vēl būt pilnībā pārliecināta neviena no pirmajām septiņām komandām. Aizvadītās nedēļas gaitā notika līderu maiņa – uz pirmo vietu pacēlās “RegVardy” (27), kas, pateicoties trim Jura Sebra vārtu guvumiem, ar rezultātu 8:2 sagrāva “Cerber”. Savukārt līdzšinējā tabulas galvgaļa iemītniece FK “TUC” (24) divos mačos spēja iegūt tikai punktu – 3:3 pret “Evolution Latvia” un 0:2 pret “NAPALM”.

 “NAPALM”, kas ar 21 izcīnītu punktu ieņem ceturto vietu, bez jau minētās uzvaras pār FK “TUC” citā cīniņā slēdza mierizlīgumu ar “HAVI Logistics” (3:3). Jāpiemin, ka apakšgrupas trešajā pozīcijā patlaban ierindojas 22 punktus savākusī “USB”, bet izkārtojumā no piektās līdz septītajai cita aiz citas atrodas attiecīgi “HAVI Logistics” (17), “LJA” (16) un “Petrow 35+/Jaunais Dinamietis” (15).

C grupā jebkādas teorētiskas izredzes paspēkoties par augstāku pozīciju zaudējušas abas pastarītes - “Cerber” (9) un “Evolution Latvia” (4).

Izaicinājuma līgas rezultatīvākais telpu futbolists arvien ir Edgars Neverovskis (“EUROLOGI/GiftPrint.LV), kura rēķinā 24 vārtu guvumi, savukārt 17 trāpīgi raidījumi Eduardam Žuravļovam no “RegVardy”.

Uzzini vairāk

Arī pēc ceturtās kārtas vadību saglabā "Rīgas Pašvaldības Policija"

Arī pēc ceturtās kārtas RFF un FTA organizētajā jaunizveidotajā Rīgas telpu futbola čempionāta “SynotTip” Alternatīvajā līgā vadību saglabā “Rīgas Pašvaldības Policija” vienība, kurai punkta atstatumā seko otrās pozīcijas īpašniece “Ropaži”.

Turnīra ceturtās kārtas ietvaros “Rīgas Pašvaldības Policija” izcīnīja savu trešo uzvaru pēc kārtas, pārliecinoši uzveicot FK “Labas preces” – 5:1. Trīs vārtus šajā spēlē guva Jānis Kleperis, kurš tādējādi ar kopumā pieciem rezultatīviem raidījumiem kļuvis par vienu no četriem līgas trāpīgākajiem snaiperiem – tikpat reizes sāncenšu vārtsargus sarūgtinājuši arī Vladislavs Veselovs (“Arigo”), Aleksejs Mozolis (“Ropaži”) un Mihails Jankovskis (“GiftPrint.LV/EUROLOGI”).

Bez J.Klepera kārtības sargu labā pa vieniem vārtiem guva Dmitrijs Sokolovs un Vladislavs Tučkovs, kamēr sāncenšu rindās vienīgo reizi precīzs bija Māris Zakss.

Tāpat savu trešo panākumu aizvadītajā kārtā svinēja otrās pozīcijas īpašniece “Ropaži”, kas līdz ar mača priekšpēdējā minūtē gūtajiem Artūra Priedīša vārtiem izrāva 2:1 uzvaru pār līgas pastarīti “Satis Grupa”. Jāpiebilst, ka pēdējā ir vienīgā no 12 turnīra dalībniecēm, kas aizvadītajos četros mačos vēl nav spējusi izcīnīt punktus.

Viena punkta atstatumā no “Ropaži” komandas turnīra tabulā šobrīd ierindojas FK “Partizāns” un FC “Maskachka 2” – abas šīs vienības pēdējās kārtas šķērsgriezumā izcīnīja pa trim punktiem. Trīs Ilvara Barkāna vārtu guvumi ļāva partizāniem triumfēt duelī ar “Ziemeļblāzma” (4:1), savukārt FC “Maskachka 2”, kas iepriekš bija pazīstama ar nosaukumu “Havas Europe/Maskachka 2” un kuras rindās notikušas ievērojamas sastāva izmaiņas, ar 2:0 lika kapitulēt “Arigo” vienībai.

Turnīru ļoti veiksmīgi sākusī “GiftPrint.LV/EUROLOGI” jau otro maču pēc kārtas nespēja gūt uzvaru, šoreiz cīnoties neizšķirti 3:3 ar “K21 Mēbeles”. Jāpiebilst, ka vēl otrā puslaika sākumā “GiftPrint.LV/EUROLOGI” piederēja divu vārtu pārsvars (3:1), taču Dmitrija Peļevina un Aleksandra Karru precīzie raidījumi ļāva sāncenšiem panākt izlīdzinājumu.

Visbeidzot, vēl nepieminētajā ceturtās kārtas cīņā divi Aleksandra Zotimova vārtu guvumi sekmēja “BLLG” 4:2 panākumu spēlē pret “Futsal Addicts”.

Alternatīvās līgas piektās kārtas spēles tiks aizvadītas 23. un 30. decembrī.

Kā iepriekš vēstīts, Alternatīvā līga izveidota ar mērķi dot iespēju telpu futbolā sevi apliecināt jaunām komandām, kā arī futbola kolektīviem, kuriem vēl pietrūkst nopietna līmeņa turnīru prakses.

Uzzini vairāk


Informāciju sagatavoja:
Rīgas Futbola federācija