Iepriekšējā nedēļas nogalē risinājās trīs Latvijas Telpu futbola asociācijas (LTFA) organizētā Virslīgas čempionāta astotās kārtas spēles. Kārtējos panākumus kaldināja abas līderes FK "Nikars" un FK "RABA", savukārt uz trešo pozīciju turnīra kopvērtējuma tabulā pacēlās TFK "Rēzekne", kas savā laukumā negaidīti pārliecinoši sagrāva "RTU/Madona" FK - 15:5.

Pašreizējā pirmās vietas īpašniece - deviņkārtējā Latvijas čempione FK "Nikars" - sestdien "Elektrum" Olimpiskajā centrā izcīnīja savu septīto uzvaru, pārliecinoši ar rezultātu 6:0 pārspējot "Daugavpils" komandu. Jāpiebilst, ka šajā sezonā titulētajai vienībai šis bija pirmais panākums, kad tā spēja ne reizi neielaist bumbu savos vārtos.

Galvenā trenera Orlando Duartes padotie katrā no puslaikiem guva pa trim vārtiem – pirmo 20 minūšu laikā to iespēja Germans Matjušenko, Vandersons un Dmitrijs Zabarovskis, savukārt mača turpinājumā vēlreiz atzīmējās D. Zabarovskis, bet pa vienam trāpīgam raidījumam Konstantīna Zabarovska un Artjoma Koļesņikova rēķinā.

FK "Nikars" šajā sezonā uzvarējusi visas septiņas spēles un ar 21 iekrātu punktu atrodas kopvērtējuma vadošajā pozīcijā, apsteidzot tuvāko sekotāju FK "RABA" par trim punktiem. Pirmā sacensību apļa ietvaros deviņkārtējā Latvijas čempione vēl spēkus nav samērojusi vienīgi ar astotajā pozīcijā šobrīd esošo FC "Petrow".

Tikmēr nacionālās valstsvienības galvenā trenera Artura Šketova vadītā FK "RABA", pateicoties trim brazīlieša Edersona vārtu guvumiem, sestdien Salaspils sporta centrā ar rezultātu 4:0 pieveica pērn sudraba godalgas ieguvušo FK "BEITAR". Bez jau minētā Edersona vienu reizi uzvarētāju rindās izcēlās arī Artūrs Kuļešovs, bet kopumā FK "RABA" šī bija sestā uzvara septiņās aizvadītajās spēlēs.

Lieki piebilst, ka FK "Nikars" un FK "RABA" šobrīd ļoti pārliecinoši dominē čempionāta tabulā. Cīņā par pirmo pozīciju regulārajā turnīrā izšķirošais mačs, visticamāk, būs 14. janvārī, kad abas sāncenses tiksies "Elektrum" Olimpiskajā centrā. Ja nikarieši šo maču uzvarēs, viņi iegūs vēl lielāku pārsvaru pār FK "RABA" un samērā droši pretendēs uz pirmās vietas saglabāšanu regulārajā čempionātā.

Visbeidzot, vēl viens svētdien Ludzas sporta hallē aizvadītais mačs starp TFK "Rēzekne" un "RTU/Madona" FK kļuva par šīs sezonas rezultatīvāko, abām sāncensēm kopumā gūstot 20 vārtus un rēzekniešiem izcīnot uzvaru ar rezultātu 15:5.

Pirmo puslaiku laukuma saimniece noslēdza ar 5:1 handikapu, bet īsta uguņošana risinājās nākamajās 20 minūtēs, kad TFK "Rēzekne" guva vēl desmit, bet "RTU/Madona" FK - četrus vārtus. Rēzeknes vienības rindās četras reizes mača protokolā atzīmējās Guntars Silagailis, trīs Jurijs Kidanovs, divas Vitālijs Aguls un Andrijs Kidanovs, bet pa vienai – Antons Petrovs, Sergejs Prokopkins, Dmitrijs Borisovs un Sandis Bokta.

"RTU/Madona" FK sastāvā hat-trick realizēja viens no komandas līderiem Renārs Pastars, bet pa vienam vārtu guvumam Klāva Sveķa un Jurģa Žubura rēķinā.

Kā vēstīts, turnīra tabulā TFK "Rēzekne" pēc šī panākuma pacēlās uz trešo vietu, kamēr Madonas komanda joprojām ieņem noslēdzošo, devīto, pozīciju.

Šajā kalendārajā gadā Virslīgā vēl atlikušas divas spēles – 28. decembrī plkst. 19:00 FK "BEITAR" Spuņciemā uzņems TFK "Rēzekne", savukārt dienu vēlāk Daugavpils Olimpiskajā centrā plkst. 18:30 vietējā "Daugavpils" cīnīsies ar FK "RABA".

plašāka informācija un spēļu video


Informāciju sagatavoja:
Latvijas Telpu futbola asociācija
FOTO - FK "Nikars"