Arvien vairāk noslēgumam tuvojas pirmā posma izspēle "SynotTip" Rīgas Futbola federācijas (RFF) un Futbola turnīru asociācijas (FTA) organizētajā Izaicinājuma līgā, un zināmas jau pirmās dalībnieces, kas savu apakšgrupu ietvaros nodrošinājušas vietu labāko trijniekā un līdz ar to arī iespēju turpināt cīņu par medaļām sacensību nākamajā stadijā.

Turnīra A apakšgrupā pārējām konkurentēm punktu izteiksmes ziņā neaizsniedzama kļuvusi "LSPA" (38), kas tādējādi nodrošinājusi pirmo vietu grupā un ceļazīmi uz otrā etapa spēcīgāko grupu. Pēdējās nedēļas šķērsgriezumā Sporta akadēmijas atbalstītā vienība aizvadīja divus noslēdzošos pirmā posma mačus, izcīnot gan tajos tikai punktu. Cīņā ar FK "Kadaga" "LSPA" vienība noslēdzošajās trijās mača minūtēs izlaida no rokām 2:1 pārsvaru, piekāpjoties ar 2:3, savukārt mačā ar "Estoty/JOMA TEAM" no zaudējuma izglābās vien noslēdzošajā minūtē, panākot 3:3.

Spraiga spēkošanās grupā gaidāma par atlikušajām divām vakancēm, uz kurām patlaban ir piecas pretendentes. Nedaudz priekšā konkurentēm atrodas 22 punktus izcīnījusī "Industrial Steel Group", kas savā vienīgajā nedēļas mačā ar 2:1 uzveica AFK "Laikmets". Par punktu atpaliek "Viesulis/RTU" un "Estoty/JOMA TEAM", no kurām pirmā spēles šajā laika posmā neaizvadīja, kamēr "Estoty/JOMA TEAM" bez jau minētā neizšķirta pret "LSPA" pārliecinoši sagrāva grupas pastarīti SK "Kengaroos/Salaspils" (15:2 un četri vārti Ņikitam Korovinam).

Turpat netālu no vadošo komandu pulka tabulā atrodas arīdzan "Baltic International Bank" (18) un FK "Kadaga" (15), kamēr krietni iepaliek trīs kopvērtējuma noslēdzošo pozīciju īpašnieces – "Lerona" un AFK "Laikmets" (pa trim punktiem), kā arī SK "Kengaroos/Salaspils" (0).

Tikmēr Izaicinājuma līgas B grupā pilnīgi droša par vietu vadošajā trijniekā var būt TFK "Salaspils Mandarin Group" (34), savukārt tikai katastrofāla apstākļu sakritība var liegt labāko komandu trio vietu noturēt "EUROLOGI/GiftPrint.LV", jo teorētiski 33 punktus vēl var savākt arī "RAITA" un "Medical Group DENS". Abas līderes nedēļas gaitā papildināja savu panākumu pūru – TFK "Salaspils Mandarin Group" spraigā cīniņā ar 5:4 uzveica "Marshal FC", savukārt "EUROLOGI/GiftPrint.LV" samērā pārliecinoši apspēlēja gan "AVANTEX" (8:1 un trīs vārti Edgaram Neverovskim), gan "Medical Group DENS" – 5:1.

Patlaban trešo vietu apakšgrupā ieņem jau minētā "RAITA" (21), kas pārspēja "Marshal FC" (5:1) un nedaudz negaidīti zaudēja punktus pret pastarīti "Konteyner" (3:3), savukārt vēl pozīciju zemāk esošā "Medical Group DENS" (18) bez jau minētās neveiksmes pret vicelīderi ar 6:3 lika kapitulēt "Husky".

B grupā 15 punktus izcīnījusi "Marshal FC", vēl par trim mazāk "AVANTEX", savukārt trīs noslēdzošās vietas tabulā ieņem attiecīgi "Husky" (10), "Factset" (6) un "Konteyner" (2).

Visbeidzot, Izaicinājuma līgas C grupā joprojām jebkādas prognozes vai aprēķinus ir pāragri veikt, jo nevienas komandas pārsvars pār konkurentēm nav tik iespaidīgs, lai tā priekšlaikus garantētu vietu vadošajā trijniekā. Pirmās trīs komandas šobrīd izkārtojušās tabulā divu punktu amplitūdā – to vidū ietilpst "Reg Vardy" (24), FK "TUC" (23) un "USB" (22). Ražīgākā nedēļa padevusies "Reg Vardy", kas mačā ar tiešo konkurenti FK "TUC" cīnījās neizšķirti (1:1), savukārt cīņās ar "HAVI Logistics" (2:1) un "Evolution Latvia" (9:2) svinēja uzvaras.

Tāpat maksimāli iespējamos sešus punktus divos mačos sakrāja "USB", pieveicot gan "HAVI Logistics" (6:3), gan "LJA" (4:1).

Nekur tālu aiz līderu trijnieka grupas tabulā neatpaliek četras nākamās labākās komandas, kuru vidū ietilpst "NAPALM" (17), "HAVI Logistics" un "LJA" (abām pa 16 punktiem), kā arī "Petrow 35+/Jaunais Dinamietis" (15), savukārt desmit punktu robežu pagaidām nav izdevies pārsniegt "Cerber" (9) un "Evolution Latvia" (3).

Izaicinājuma līgas rezultatīvākais spēlētājs patlaban ir E. Neverovskis ("EUROLOGI/GiftPrint.LV"), kura rēķinā jau 24 vārtu guvumi, kamēr pa 15 precīziem sitieniem ir Bruno Bērziņam ("LSPA") un Eduardam Žuravļovam ("RegVardy").


Informāciju sagatavoja:
Rīgas Futbola federācija