Gaidāmā gada 14. janvārī ar spēli starp Lietuvas klubu FK Trakai un RFS startēs tradicionālais pirmssezonas sagatavošanās turnīrs "Virslīgas Ziemas kauss", kas šoreiz ar jaunu izspēles sistēmu pulcēs arī Igaunijas un Lietuvas futbola klubus.

Kā informē rīkotāji, "Virslīgas Ziemas kausā" startēs visi astoņi "SynotTip" Virslīgas klubi FK Spartaks Jūrmala, FK Jelgava, FK Ventspils, FK Liepāja, Riga FC, RFS, FS METTA/Latvijas Universitāte un SK Babīte. Tāpat pirmo reizi dalībnieku pulkā būs citi Baltijas vadošie futbola klubi – igauņu Levadia Tallin, FC Infonet un Nomme Kalju, kā arī FK Sūduva, FK Trakai un FK Utenis Utena no Lietuvas.

Turnīra mērķis ir klubiem nodrošināt kvalitatīvas pirmssezonas sagatavošanās spēles, taču ņemot vērā, ka jau sezonas ietvaros Virslīgas klubi aizvada vismaz četras savstarpējās spēles (papildus skaitot Latvijas kausa mačus), pēc Latvijas klubu pārstāvju iniciatīvas piektajā jeb jubilejas turnīrā uzaicinājumu startēt saņēma vairāki vadošie Igaunijas un Lietuvas futbola kubi. Tas ievērojami mainījis turnīra norises formātu. Gan pašmāju, gan ārzemju klubu dažādi saplānoto pirmssezonas gatavošanās posmu saistībā šoreiz "Ziemas kauss" netiks aizvadīts pēc tradicionālā izspēles formāta – apakšgrupu cīņām un finālspēlēm. Jaunā izspēles sistēma paredz, ka ne visi klubi aizvadīs vienādu spēļu skaitu, kā arī komandu pretinieki turnīra ietvaros būs dažādi. Līdz ar to uzvarētāju noteikšanā tiks izmantota uzvarēto spēļu procentuālā vērtība pret aizvadītajām.

"Virslīgas Ziemas kauss" Latvijā tiks aizvadīts "Skonto" hallē un "Elektrum" Olimpiskā centra hallē, kā arī vairākas spēles norisināsies Lietuvas un Igaunijas iekštelpu futbola hallēs.

Spēļu kalendārs


Informāciju sagatavoja:
Biedrība "Latvijas Futbola Virslīga"