Iepriekšējā svētdienā 15. vidusskolā Rīgas Futbola federācijas (RFF) un Futbola turnīru asociācijas (FTA) organizētajā Rīgas telpu futbola čempionāta "SynotTip" Elites līgā tika izspēlēta otrā apļa pirmā kārta. Svarīgu panākumu izcīnīja FK "RABA 2", kas, atspēlējot 0:1 deficītu, ar rezultātu 2:1 uzveica FC "INTER STAR" un pārņēma vienvadību turnīra kopvērtējuma tabulā.

Spēles rezultāts tika atklāts 13. minūtē, kad pēc veiksmīgas kombinācijas no Arta Kupriša piespēles FC "INTER STAR" komandu vadībā izvirzīja Dmitrijs Gruņičevs. Cīņas turpinājumā rezultāts ilgu laiku nemainījās, un minimālu handikapu "INTER STAR" saglabāja arī lielāko daļu no otrā puslaika līdz pat 35. minūtei, kad ar sekmīgu tālsitienu izlīdzinājumu panāca Andrejs Ziļs. Un arī tas vēl nebija viss – pēc trim minūtēm Leons Krasnovs vadībā izvirzīja jau Virslīgas čempionāta vienības fārmklubu.

Mača izskaņā FC "INTER STAR" ar aktīvu uzbrukumu palīdzību lūkoja izglābties no zaudējuma, tomēr rezultāts palika nemainīgs. Līdz ar šo uzvaru FK "RABA 2" sasniedza 15 punktu robežu un patlaban Elites līgas kopvērtējumā atrodas vienvadībā, par punktu apsteidzot tuvāko sekotāju "JakoSport&Graanul Pellets", kas aizvadītajā svētdienā beidzot pārtrauca četru neuzvarētu spēļu sēriju.

Cīņā ar "FREE" komandu "JakoSport&Graanul Pellets" pirmo puslaiku noslēdza ar minimālu 3:2 handikapu, savukārt izšķirošo pārsvaru šajā duelī panāca otrā puslaika vidū, kad aptuveni piecu minūšu intervālā guva trīs bezatbildes vārtus, panākot 6:2 pārsvaru. Sāncenši uz to prata atbildēt vien ar Edgara Jurčenoka vārtu guvumu, spēlei noslēdzoties ar "JakoSport&Graanul Pellets" triumfu – 6:3.

Uzvarētāju sastāvā divus vārtus guva uzreiz divi futbolisti - Maksims Selivončiks un Maksims Tumanovs, bet pa reizei izcēlās Jevgeņijs Aleksejenko un Andrejs Motiļs. Tikmēr "FREE" rindās divi vārti jau minētā E. Jurčenoka rēķinā, kamēr viens trāpīgs raidījums Andrejam Gornakam.

Kā zināms, "JakoSport&Graanul Pellets" turnīru sāka ar trim uzvarām, bet pēcāk piedzīvoja četru neuzvarētu spēļu sēriju. Aizvadītās svētdienas panākums ļāva komandai nostiprināties kopvērtējuma tabulas otrajā pozīcijā.

Fantastiskā veidā, atspēlējot 1:4 deficītu, uzvaru svētdien kaldināja "DSV Transport", kas, pateicoties četriem Mihaila Ivanova vārtu guvumiem, ar rezultātu 6:4 uzveica "UNICEF". Pēdējā jau cīņas 13. minūtē ieguva solīdu trīs vārtu pārsvaru (4:1), taču transportnieki līdz pirmā puslaika izskaņai prata sadeldēt rezultāta deficītu līdz minimumam – 3:4. Mača noslēdzošo sešu minūšu laikā "DSV Transport" guva trīs bezatbildes vārtus, izcīnot uzvaru un izvirzoties čempionāta kopvērtējuma tabulas trešajā pozīcijā.

Bez jau minētā M. Ivanova uzvarētājiem pa vieniem vārtiem guva Edgars Ivanovs un Imants Kalašņikovs, savukārt "UNICEF" sastāvā divi vārti Aleksandram Zeņkovam, bet pa vieniem – Vadimam Ļašenko un Aleksandram Žukovam.

Visbeidzot, vēl nepieminētajā cīniņā "Olaine" ar minimālu 2:1 handikapu svētdien uzveica "Garāža" vienību. Uzvarētājiem pirmā puslaika ietvaros ar precīziem sitieniem atzīmējās Aleksandrs Mihailovs un Jurijs Ivanovs, kamēr "Garāža" rindās 27. minūtē vienīgo reizi precīzs bija Edgars Prauliņš.

Elites līgas kopvērtējuma tabulā komandu izkārtojums arvien ir ļoti blīvs. Kā minēts, pirmajā trijniekā ierindojas FK "RABA 2" (15), "JakoSport&Graanul Pellets" (14) un "DSV Transport" (13), kurām cieši seko "UNICEF" un "Garāža" (abām pa 12 punktiem), bet desmit punktus izcīnījusi "Olaine". Tabulas noslēdzošajās ailītēs izkārtojušās pa septiņiem punktiem savākušās FC "INTER STAR" un "FREE".

Sacensību rezultatīvāko spēlētāju saraksta priekšgalā atrodas desmit vārtus guvušais A. Zeņkovs ("UNICEF"), bet par diviem trāpīgiem raidījumiem mazāk ir M. Ivanovam ("DSV Transport").

Elites līgas čempionāts pēc neliela pārtraukuma atsāksies 15. janvārī.


Informāciju sagatavoja:
Rīgas Futbola federācija