Turnīrs "Šitika FS Cup 2016", kas šogad norisinājās 3. un 4. decembrī Rīgā, "Elektrum" Olimpiskajā centrā, bija veltīts Šitika Futbola skolas 17 gadu dzimšanas dienai. Par sacensību uzvarētājiem U-10 vecuma grupā kļuva BFC Daugavpils jaunie futbolisti, bet U-11 vecuma grupā labākie bija FK Tukums-2000 pārstāvji.

U-10 vecuma grupas finālā daugavpilieši ar rezultātu 2:0 pārspēja JFA Jelgava komandu, bet mačā par trešo vietu JDFS Alberts ar 5:1 uzvarēja SK Babīte jaunos futbolistus. Tikmēr U-11 vecuma grupas izšķirošajā mačā tukumnieki ar 4:1 uzvarēja SK Super Nova puišus, kamēr bronzas medaļas ieguva BFC Daugavpils komanda, ar 3:2 pārspējot JFC Skonto.

Turnīrs bija paredzēts U-10 (2006. dzimšanas gada) un U-11 (2005. dzimšanas gada) futbolistiem, kurā piedalījās 16 komandas, kas pārstāvēja 11 Latvijas futbola klubus – Šitika Futbola skola, SK Super Nova, FK Dinamo Rīga, FK Tukums-2000, JDFS Alberts, JFC Daugava, JFA Jelgava, BFC Daugavpils, SK Babīte, Mārupes SC un JFC Skonto.

Sacensību mērķus veido futbola popularizēšana bērnu vidū, pieredzes apmaiņa starp futbola skolām, jauno futbolistu meistarības celšana un ikgadēja jauniešu turnīra izveidošana. Sadarbībā ar Riga FC turnīra galvenais mērķis ir dot bērniem iespēju spēlēt futbolu, priecāties un saņemt balvas.

Sīkāka informācija pieejama turnīra Facebook un Twitter profilos.


Pēc Šitika FS mācību daļas sniegtās informācijas,
Latvijas Futbola federācija