Apmācības Latvijā pirmoreiz ieviestajā "A-UEFA Elite Youth" licences treneru apmācības programmā turpina kopumā 21 tās dalībnieks, kuri decembrī divās nodarbību sesijās gūst zināšanas starptautisku speciālistu vadībā.

"A-UEFA Elite Youth" treneru apmācības programma Latvijā ieviesta ar mērķi paaugstināt profesionālās iemaņas un kvalifikāciju tiem treneriem, kuri ikdienā strādā ar Latvijas jauniešu un reģionālajām futbola izlasēm, kā arī savos klubos pārrauga treniņu procesu jauniešiem vecumā no 15 līdz 19 gadiem. Apmācības novembrī tika ievadītas ar diviem stažēšanās braucieniem uz Vāciju un Angliju, kam decembrī seko pirmās divas nodarbību sesijas.

Vispirms no 1. līdz 3. decembrim ar programmas dalībniekiem strādāja UEFA apmācību speciālists no Moldovas Genadie Scurtul, kā arī LFF Izglītības nodaļas vadītājs Jurijs Andrejevs un LFF sporta direktors Dainis Kazakevičs. Šajās nodarbībās tika tuvāk apskatītas tādas tēmas kā plānošana, vecumposmu īpatnības, spēlētāju energoapgāde, fiziskā sagatavotība futbolā, Vācijas un Anglijas futbola analīze (stažēšanās atskaites) un Eiropas U-17 jauniešu čempionāta analīze.

Savukārt no 12. līdz 16. decembrim šīs programmas ietvaros Rīgā norisinās FIFA apmācību seminārs, kurā ar treneriem strādā šveiciešu speciālists Dany Ryser. Viņš karjeras laikā vadījis dažādu vecumu Šveices jauniešu izlases, bet 2009. gadā aizvedis savas valsts U-17 izlasi līdz uzvarai Pasaules kausa izcīņas turnīrā. Šajā seminārā tiek aplūkotas tādas tēmas kā tehniskā sagatavotība, fiziskā sagatavotība, taktiskā sagatavotība un sociālie faktori jauniešu futbolā.

 Decembra nodarbību foto galerija

Izceļams, ka apmācību dalībnieki savās grupās papildus centralizētajām mācībām apgūst programmas zināšanas arī ārpus LFF telpām. Ar katru grupu strādā pieredzējuši LFF instruktori Aleksandrs Starkovs, Andrejs Karpovs, Jurijs Popkovs un Igors Stepanovs vecākais.

Nākamā apmācību sesija treneriem paredzēta 2017. gadā no 8. līdz 12. janvārim Sanktpēterburgā, Krievijā, kur ar Aleksandra Basova vadītās Latvijas U-17 izlases dalību norisināsies tradicionālais pirmā FIFA viceprezidenta Valentīna Granatkina piemiņas turnīrs. Treneriem būs iespēja iepazīties ar dažādiem spēļu stiliem un filozofijām, kā arī izanalizēt Latvijas izlases pretiniekus.

"A-UEFA Elite Youth" programmas treneri/studenti:

Raimonds Aleksandrovs, Aleksandrs Basovs, Dāvis Caune, Andrejs Gluščuks, Jānis Goba, Aleksandrs Jeļisejevs, Gatis Kalniņš, Dmitrijs Kohans, Romāns Kvačovs, Viktors Mazurs, Mihails Miholaps, Sergejs Podoļako, Andis Rozītis, Jānis Segliņš, Māris Smirnovs, Andrejs Vaškevičs, Viktors Vicehovskis, Boriss Vinogradovs, Arturs Zakreševskis, Vladimirs Žavoronkovs, Aleksandrs Žižmanovs


Latvijas Futbola federācija