Piektdien, 9. decembrī, norisinājās šīgada sestais Latvijas Futbola federācijas (LFF) organizētais sieviešu futbola attīstības brauciens, kuru šoreiz uzņēma Rīgas 74. vidusskola. Tur ikdienā treniņus aizvada Šitika Futbola skolas jaunā futbolistu paaudze.

Īpaši organizētajā atklātajā treniņā piedalījās 15 mazās futbolistes vecumā no pieciem līdz deviņiem gadiem. Ar meitenēm tikās LFF Sieviešu futbola attīstības speciālists Jevgēnijs Gedertsons un Latvijas nacionālās sieviešu futbola izlases aizsardze, sieviešu futbola vēstnese Anastasija Ročāne.

 Attīstības brauciena foto galerija

"Vēlamies pateikties Jevgeņijam Belovam, ar kura iniciatīvu tika nokomplektēta pirmā Šitika Futbola skolas meiteņu komanda. Pozitīvi arī tas, ka komandā trenējas meitenes no tik agra vecuma, jo tas viņām nākotnē ļaus pārtapt par konkurētspējīgākām futbolistēm un, cerams, arī nacionālās izlases spēlētājām," pēc tikšanās ar mazajām futbolistēm pauž Jevgēnijs Gedertsons. "Neskatoties uz to, ka lielākā daļa no meitenēm trenējas vien pāris mēnešus, starp tām jau tagad var saskatīt talantus. Vēl viena uzslava Šitika Futbola skolas vadībai par to, ka tā nebaidās ar pavisam svaigu un jaunu komandu nākamgad startēt meiteņu telpu futbola čempionāta U-10 vecuma grupā!"

Kluba rīcībā šajā attīstības braucienā nonāca LFF dāvanu komplekts ikdienas treniņu atvieglošanai. Tāpat futbolistes tika pie piemiņas veltēm, kā arī varēja uzzināt vairāk par sieviešu futbolu Latvijā un šī sporta veida piedāvātajām iespējām.

Sieviešu futbola attīstības braucieni norisinās kampaņas "Es spēlēju futbolu, nāc arī Tu" ietvaros, popularizējot jauno futbola meiteņu vidū šī sporta veida vērtības, pieejamību un piemērotību ikvienam. Pērn šādus braucienus uzņēma JDFS Alberts, AFA Olaine, FK Liepāja, FK Iecava un FK Tukums 2000. Tikmēr 2016. gada martā veiksmīgi norisinājās viesošanās pie FK Dinamo Rīga futbolistēm, aprīlī LFF delegāciju uzņēma SK Babīte meitenes, maijā attīstības brauciena galamērķis bija FA Ventspils meiteņu treniņu grupa, jūlijā ciemiņus uzņēma Talsu un Laidzes jaunās futbolistes, bet septembra izskaņā norisinājās tikšanās ar SK Super Nova meitenēm Siguldā.

Visiem Latvijas sieviešu un meiteņu futbola notikumiem iespējams sekot līdzi "Facebook" lapā "Sieviešu futbols".


Latvijas Futbola federācija