Lai palīdzētu bērniņiem un jauniešiem ar kustību traucējumiem, Latvijas Futbola federācijas (LFF) darbinieki svētdien, 11. decembrī, Rīgas sirdī Vecrīgā piedalījās labdarības pasākumā "Ziemassvētku vecīšu skrējiens". Tas šogad pulcēja rekordlielu ļaužu skaitu - kopā 1000 gan lieli, gan mazi dalībnieki cēlajam mērķim kopā saziedoja 13 000 eiro.

Futbols ir komandas spēle, kurā ļoti nozīmīga loma ir tam, kā spēlētāji spēj sadarboties, kā spēj viens otram palīdzēt. LFF Ziemassvētku vecīšu skrējienu uztver līdzīgi – sabiedrībai jābūt vienotai kā komandai ceļā uz gaišiem mērķiem. Kas zina, varbūt kāds no šiem bērniņiem, kam palīdzam šodien, piepildīs arī savu sapni par futbolu un pats varēs spert bumbu vārtos.

Kā skaidro organizatori, par savāktajiem līdzekļiem sešiem bērniem ar kustību traucējumiem būs iespēja apmeklēt īpašu rehabilitācijas kursu, palielinot iespējas patstāvīgi spert soļus. Deviņu gadu laikā skrējienos vairāk nekā 5500 dalībnieki saziedojuši 98 000 eiro tādiem labdarības projektiem kā enterālo maisījumu iegāde smagi slimu bērnu dzīvības uzturēšanai, reitterapijas nodarbībām, bāreņu patvēruma nama atbalstam, mobilajam bērnu veselības centram un smagi slimu bērnu māmiņu atbalstam.

LFF novēl gaišo šo Ziemassvētku laiku un aicina nākamgad tikties Doma laukumā uz jau desmito Ziemassvētku vecīšu skrējienu!


Latvijas Futbola federācija