Piektdien, 16. decembrī, kinoteātrī "Splendid Palace" tiks rīkots gadskārtējais Latvijas futbola izcilnieku godināšanas pasākums, kurā tiks sumināti 2016. gada Latvijas futbola laureāti kopumā 26 nominācijās. Pasākuma norisei no plkst. 19:30 būs iespējams sekot līdzi īpašā portāla "Sportacentrs.com" tiešraidē.

Latvijas Futbola federācijas (LFF) rīkotajā Laureātu vakarā tradicionāli tiek sveikti gan gada labākais futbolists, gan gada labākā futboliste, kā arī vēl virkne gada izcilnieku dažādās gada laureātu, jaunatnes futbola, sacensību laureātu un mediju laureātu nominācijās.

Mediju pārstāvji, kuri vēlas akreditēties darbam Laureātu vakarā, tiek aicināti pieteikt savu dalību, līdz 14. decembrim (ieskaitot) rakstot uz e-pasta adresi media@lff.lv un norādot vārdu un uzvārdu, kontaktinformāciju un vēlamo akreditācijas veidu (Media, Photo vai TV).

Pasākuma gaitā līdztekus dažādiem priekšnesumiem un svinīgām uzrunām balvas saņems gada labākais Latvijas jaunatnes futbola treneris/pedagogs, labākais jaunatnes futbola organizators un radošākais bērnu un jauniešu futbola klubs, kur nomināciju uzvarētāju nosaka klubu balsojums, kā arī gada labākais Latvijas jaunatnes futbolists, kuru nosaka LFF Nacionālo izlašu daļa.

Virslīgas un Pirmās līgas klubu, kā arī biedrības "Latvijas Futbola Virslīga" un LFF nacionālo izlašu treneru padomes balsojumā tiks noteikti 2016. gada Latvijas labākais futbola fotogrāfs, žurnālists un masu medijs. Uz skatuves balvas saņems arī šīgada "SynotTip" Virslīgas un komanda.lv Pirmās līgas Godīgas spēles jeb "Fair Play" ranga kopvērtējuma uzvarētāji, bet LFF Tiesnešu komiteja noteiks aizejošā gada Latvijas labāko futbola tiesnesi un tiesneša asistentu.

Vēl par sniegumu šīs sezonas komanda.lv Pirmajā līgā tiks sveikts turnīra labākais vārtu guvējs, labākais futbolists un labākais treneris, bet "SynotTip" Virslīgas čempionātā tiks godināts klubs ar labāko spēļu organizatorisko līmeni, kā arī sacensību labākais vārtu guvējs, vārtsargs, aizsargs, pussargs, uzbrucējs, labākais futbolists un treneris.

Vakara kulminācijā tiks noskaidrots 2016. gada Latvijas labākais telpu futbolists, pludmales futbolists, kā arī futboliste un futbolists. Labākā futbolista balvai šogad atsevišķi pretendenti netika izvirzīti, tāpēc LFF Nacionālo izlašu treneru padome, Virslīgas un Pirmās līgas klubu galvenie treneri un kapteiņi, biedrība "Latvijas Futbola virslīga", LFF Valdes locekļi un balsojumam no LFF puses apstiprinātie žurnālisti varēja balsot par jebkuru ārzemēs vai Latvijā spēlējošu futbolistu ar Latvijas pasi. Tikmēr labākās futbolistes balvai tika izvirzītas Rīgas Futbola skolas un Latvijas izlases spēlētājas Marija Ibragimova, Elīza Spruntule un Renāte Fedotova, bet labāko noteiks aktīvie Latvijas sieviešu futbola klubu treneri, kā arī Latvijas sieviešu futbola izlases treneri.

Laureātu vakara balvu ieguvēji tiek noteikti atklātā balsojumā, kura rezultāti būs publiski pieejami pēc pasākuma noslēguma.

 2016. gada laureātu noteikšanas nolikums


Latvijas Futbola federācija