Rīgas Futbola federācijas (RFF) un Futbola turnīru asociācijas (FTA) organizētajā Rīgas telpu futbola čempionāta "SynotTip" Elites līgā aizvadītajā nedēļas nogalē, komandām Rīgas 15. vidusskolā aizvadot septīto kārtu, noslēdzās pirmā apļa turnīrs. Tāpat aizvadīta trešā kārta jaunizveidotajā "SynotTip" Alternatīvajā līgā, pēc kuras sacensību kopvērtējumā rodama jauna līdere – "Rīgas Pašvaldības Policija". Sportiskie notikumi turpina uzņemt apgriezienus arī "SynotTip" Izaicinājuma līgā, kur ar katru aizvadīto nedēļu arvien izteiktāk iezīmējas favorītu loks visās trijās apakšgrupās.

Elites līgā noslēdzies pirmais aplis, situācija arvien saspringta

Situācija turnīra tabulā arvien ir saspringta, par ko liecina fakts, ka trīs šobrīd vadošās komandas - FK "RABA 2", "UNICEF" un "Garāža" - ieguvušas vienādu punktu skaitu, bet visas astoņas dalībnieces izkārtojušās vien piecu punktu intervālā.

Kārtas centrālajā mačā starp FK "RABA 2" un "JakoSport&Graanul Pellets" nevienai no sāncensēm trīs punktus iegūt neizdevās, cīņai noslēdzoties neizšķirti 3:3. Spēles rezultāts netika atklāts līdz pat 28. minūtei, kad "JakoSport&Graanul Pellets" guva samērā kuriozus vārtus – sāncenšu pozicionāla uzbrukuma veidošanai pieslēdzās vārtsargs Rinats Sabirovs, kurš izdarīja sitienu pa vārtiem, bet viņa kolēģa pretējā nometnē Romāna Levčenkova atsistā bumba pāri visam laukumam ielidoja tukšos "RABA 2" vārtos.

Cīņas turpinājumā Andreja Ziļa teicamais tālsitiens un Mārtiņa Auziņa vārtu guvums no samērā asa leņķa ļāva vadību jau iegūt FK "RABA 2", uz ko pretinieki drīz vien atbildēja ar Maksima Selivončika un Anatolija Maksimenko trāpīgajiem raidījumiem. Pašā spēles izskaņā Virslīgas čempionāta komandas fārmklubs gāja uz pilnu banku, un noslēdzošajā minūtē jau minētajam M. Auziņam izdevās panākt izlīdzinājumu mirkli pēc tam, kad "JakoSport&Graanul Pellets" futbolists bumbu raidīja secen jau tukšiem "RABA 2" vārtiem.

Kā minēts, "RABA 2" ar 12 punktiem šobrīd ir viena no trijām turnīra līderēm, bet "JakoSport&Graanul Pellets", kas turnīru sāka ar trim uzvarām, bet pēdējos četros mačos iekrājusi tikai divus punktus, iepaliek viena punkta atstatumā.

Citā svētdienas mačā pēc divu zaudējumu sērijas panākumu izcīnīja "Garāža", kas ar rezultātu 3:0 pārspēja "FREE" vienību. Uzvarētāju rindās pa vieniem vārtiem guva Māris Bērziņš, Kristaps Vabolis un Edgars Prauliņš. Ņemot vērā, ka abas pārējās līderes – FK "RABA 2" un "UNICEF" – Elites līgā startē ārpus konkurences, "Garāža" telpu futbolisti nomināli šobrīd ir sacensību kopvērtējuma līderi.

Trīs Dmitrija Zolotarjova vārtu guvumi ļāva "UNICEF" vienībai ar 6:2 pārsvaru uzveikt FC "INTER STAR". Mača pirmo puslaiku "UNICEF" noslēdza ar minimālu 2:1 pārsvaru, bet nākamo 20 minūšu laikā pakāpeniski to palielināja, izcīnot trešo uzvaru pēc kārtas. Bez jau minētā D. Zolotarjova divus vārtus "UNICEF" labā guva Aleksandrs Zeņkovs, vienus Andrejs Perepļotkins, kamēr sāncenšu rindās precīzi sita Vladimirs Ivanikins un Artis Kuprišs.

Visbeidzot, vēl nepieminētajā pirmā apļa beidzamās kārtas duelī neizšķirti 3:3 savā starpā cīnījās "Olaine" un "DSV Transport". Transportnieku sastāvā divi vārti Eduardam Borisevičam, vieni vārti Mihailam Ivanovam, savukārt "Olaine" rindās mača protokolā atzīmējās Vladislavs Medvedins, Ruslans Drabovičs un Andrejs Markovs.

Elites līgas rezultatīvāko spēlētāju saraksta priekšgalā atrodas astoņus vārtus guvušais A. Zeņkovs ("UNICEF"), bet par vienu precīzu sitienu mazāk Igoram Kapustinam ("FREE").

Elites līgas astotā kārta plānota šo svētdien, 11. decembrī. Tā būs pēdējā šī kalendārā gada ietvaros.

uzzini vairāk

Arvien izteiktāk iezīmējas Izaicinājuma līgas favorītu loks

Kā zināms, spēkošanos par godalgotajām vietām sacensību otrajā stadijā, kas startēs nākamā gada janvāra vidū, turpinās katras grupas trīs spēcīgākās vienības. 

Turnīra A apakšgrupā acīmredzama ir "LSPA" komandas dominance, un, lai arī Sporta akadēmijas atbalstītā vienība aizvadījusi krietni vairāk spēļu par konkurentēm, tās sasniegtie rezultāti runā paši par sevi – 12 uzvaras 14 spēlēs, 37 iekrāti punkti un pārliecinošs līderes statuss. Pēdējās nedēļas gaitā studenti aizvadīja vienu maču, tiekoties ar pašreiz otrās pozīcijas īpašnieci "Viesulis/RTU" (21) un gūstot panākumu ar rezultātu 5:4.

Veiksmīgs pēdējais laika posms izvērtās arī "Baltic International Bank" (12) un "Estoty/JOMA TEAM" (17), kuras abas izcīnīja pa divām uzvarām. Bankas atbalstītā komanda guva virsroku mačos ar "AFK Laikmets" (4:2) un FK "Kadaga" (8:2, trīs vārti Viktoram Josifovam), savukārt "Estoty/JOMA TEAM" ar identisku rezultātu 5:1 pārspēja "Lerona" un SK "Kengaroos/Salaspils".

Kopvērtējuma tabulā šajā grupā trešo vietu patlaban ieņem "Industrial Steel Group" (19), kas cīnījās neizšķirti ar FK "Kadaga" (1:1) un uzveica "Lerona" (7:2, Hat-trick Mihailam Trofimovičam), pozīciju zemāk ierindojas "Estoty/JOMA TEAM" (17), bet vēl desmit punktu robežu pārsniegušas "Industrial Steel Group" un "Baltic International Bank" (abām pa 12 punktiem). Ja "LSPA" iekļūšanu trijniekā apšaubīt vairs nav iespējams, tad par atlikušajām divām vakancēm uz cīņas turpinājumu par medaļām gaidāma spraiga spēkošanās.

Līgas B grupā iezīmējušās divas izteiktas favorītes, kuras ievērojami apsteidz pārējās sāncenses un ir ļoti tuvu vietas nodrošināšanai labāko trijniekā - TFK "Salaspils Mandarin Group" (31) un "EUROLOGI/GiftPrint.LV" (27). No šīm vienībām aizvadītajā nedēļā gan laukumā devās tikai pēdējā, kas, pateicoties diviem šobrīd līgas rezultatīvākā spēlētāja Edgara Neverovska vārtu guvumiem, ar 3:1 uzveica "Husky".

Trešajā pozīcijā ar 17 punktiem atrodas "RAITA", kas arīdzan iepriekšējās nedēļas laikā nespēlēja, bet pa 15 punktiem savākušas "Marshal FC" un "Medical Group DENS". Abas šīs komandas punktu bagāžu papildināja par trim – "Marshal FC" ar rezultātu 4:1 uzveica grupas pastarīti "Konteyner" (trīs vārti Grigorijam Černekovam), savukārt "Medical Group DENS" pārspēja "Factset" (4:1 un Hat-trick Mārtiņam Šveriņam), kā arī ar identisku 1:4 rezultātu piekāpās "Husky". No iepriekš minētajām spēlēm ne tajā labākajā nozīmē jāizceļ "Marshal FC" un "Konteyner", kur tiesnesim cīņas gaitā nācās noraidīt trīs spēlētājus.

Tikmēr Izaicinājuma līgas C apakšgrupā vadību joprojām saglabā FK "TUC" (22). Trīs Igora Krilova un Arta Kundrāta vārtu guvumi sekmēja grupas līderes triumfu pār "Cerber" (11:2), savukārt spēli ar "Evolution Latvia" FK "TUC" uzvarēja ar minimālu pārsvaru 2:1.

Interesanta situācija izveidojusies komandu izkārtojumā no otrās līdz septītajai vietai – sešas vienības kopvērtējumā ierindojušās vien divu punktu intervālā. Patlaban 17 punkti "RegVardy" un "NAPALM" rēķinā, par punktu mazāk "HAVI Logistics", "USB" un "LJA", bet 15 punktus sakrājusi "Petrow 35+/Jaunais Dinamietis". No šīm komandām visproduktīvāko sniegumu aizvadītajā nedēļā parādīja "USB", kas svinēja uzvaras mačos ar "HAVI Logistics" (5:1) un "Petrow 35+/Jaunais Dinamietis" (4:1 un trīs vārti Artim Melbardim).

Tāpat jāatzīmē "NAPALM" un "HAVI Logistics" uzvaras pār "LJA" (3:2 un 5:2), kā arī "RegVardy" triumfs cīņā ar "Cerber" – 2:0.

uzzini vairāk

Alternatīvajā līgā jauna līdere – "Rīgas Pašvaldības Policija"

Līgas trešajā kārtā policisti samēroja spēkus ar "BLLG" vienību, svinot panākumu ar rezultātu 4:1 un ar septiņiem kopumā iekrātiem punktiem, pateicoties tuvāko konkurentu neveiksmēm, izvirzījās turnīra vienvadībā. Uzvarētāju sastāvā šajā mačā pa vieniem vārtiem guva Sandis Gedominskis, Krišs Knodze, Renārs Kazus un Kristaps Smiltēns, kamēr "BLLG" rindās precīzs raidījums Igora Krasova rēķinā.

Citā mačā pēc divu pārliecinošu uzvaru sērijas pirmo neveiksmi čempionātā piedzīvoja "GiftPrint.LV/EUROLOGI", kas spraigā duelī ar 1:2 rezultātu atzina FK "Partizāns" pārākumu. Kaut arī partizāni pirmo puslaiku noslēdza iedzinēju lomā (12. minūtē rezultātu atklāja Deniss Kravcovs), uzreiz pēc pārtraukuma Mārča Rika un Raimonda Ivenkova realizētie vārtu guvumi ļāva vadību jau iegūt FK "Partizāns", bet atlikušajā laikā rezultāts vairs nemainījās.

Līdzīga bilance kā "GiftPrint.LV/EUROLOGI" – seši punkti trijās spēlēs – patlaban ir arī "Ropaži" vienībai, kas spēlē pret FK "Labas preces" jau pirmo 20 minūšu laikā ieguva komfortablu 3:0 pārsvaru, bet visā mačā triumfēja ar rezultātu 3:1.

Par trešās kārtas pārliecinošāko uzvaru parūpējās "Ziemeļblāzma", neatstājot ne mazākās cerības Alternatīvās līgas pastarītei "Satis Grupa" – 9:0. Hat-trick uzvarētāju sastāvā realizēja Marks Strižaks, bet pa diviem vārtu guvumiem attiecīgi Sanda Blumbaha un Leona Stūra rēķinā. "Ziemeļblāzma" telpu futbolistiem šī bija pirmā uzvara čempionāta ietvaros, kamēr "Satis Grupa" ir vienīgā no 12 turnīra dalībniecēm, kas punktus izcīnīt pagaidām nav spējusi.

Nevienā no divām vēl nepieminētajām kārtas spēlēm uzvarētāju noskaidrot neizdevās. Vladislava Veselova noslēdzošajā minūtē gūtie vārti ļāva "Arigo" izglābties no zaudējuma mačā pret "Futsal Addicts" (3:3), savukārt "K21 Mēbeles" un "Havas Europe/Maskachka 2" savstarpējais duelis noslēdzās ar mazrezultatīvu neizšķirtu 1:1.

Līgas rezultatīvākais spēlētājs pēc trijām kārtām ir Vladislavs Veselovs ("Arigo"), kura rēķinā pieci vārtu guvumi, savukārt četras reizes sāncenšu vārtsargus sarūgtinājuši uzreiz pieci dažādi futbolisti – Mihails Jankovskis, Deniss Sučkovs (abi - "GiftPrint.LV/EUROLOGI"), Viktors Krasovs ("BLLG"), Renārs Kazus ("Rīgas Pašvaldības Policija") un Aleksejs Mozolis ("Ropaži").

Alternatīvās līgas ceturtās kārtas spēles tiks aizvadītas 9. un 16. decembrī.

Kā iepriekš vēstīts, Alternatīvā līga izveidota ar mērķi dot iespēju telpu futbolā sevi apliecināt jaunām komandām, kā arī futbola kolektīviem, kuriem vēl pietrūkst nopietna līmeņa turnīru prakses.

uzzini vairāk


Informāciju sagatavoja:
Rīgas Futbola federācija